YOUNGCAPITAL BLOG

Jij kunt recruiter worden bij het vetste uitzendbureau van Europa. Yours truly heeft namelijk vaak recruiter vacatures openstaan. Als YoungCapital-collega werk je niet alleen bij de leukste werkgever, maar heb je work with benefits. Heel. Veel. Benefits. Of je nu al hebt gewerkt als recruiter of niet, lees vooral verder, collega to be.

First things first: wat is een recruiter?

Nog niet eerder gewerkt als recruiter? Dan kunnen we ons voorstellen dat je denkt: dat is toch alleen maar mensen aannemen? Je voelt ’t nu vast al aankomen: dat is het zeker niet alleen. Daar zit een heel proces omheen. Een proces dat jou als junior recruiter nooit doet vervelen. 

Wat doet een recruiter bij YoungCapital?

Vacatures schrijven. Cv’s doorspitten. Naar de legendarische vrijmibo’s. Selectiegesprekken voeren. Contact met klanten. Losgaan op ons jaarlijkse festival. Op werkbezoek bij klanten. Sparren met collega’s. Met werk als recruiter bij YoungCapital doe jij het allemaal. Voor de grootste internationals (hello DHL, IKEA en Unilever), startups als Picnic of alles wat daar tussenin zit. Het is maar net welk project, welke opdrachtgever of welke regio je bedient. 

En nu …  

… door naar de benefits van het recruiter worden

Deze voordelen maken jouw werk als recruiter bij YoungCapital nog veel leuker.

1. Direct een vast contract

Ja, je leest het goed. Werken als recruiter bij YoungCapital betekent geen gehannes met (half)jaarlijkse contracten. Kom je positief door je twee maanden proeftijd*, dan krijg je een vast contract. Als je eenmaal bij de familie hoort …

*Nee, zonder kleine lettertjes.

2. Groei, groeier, groeist

Als starter op zoek naar je eerste ‘volwassen’ baan? Heb je eerder gewerkt als recruiter en zoek je jouw next step? Of wil je het roer volledig omgooien en je beroep uit een andere branche aan de wilgen hangen? Het kan bij ons. Als je werkt als recruiter bij YoungCapital, word je vanaf dag één gecoacht naar jouw behoeften en ervaring. Zowel professioneel als persoonlijk. Je trapt af met een inwerktraject (een korte recruiter opleiding kunnen we het eigenlijk wel noemen) en volgt daarna cursussen en trainingen via onze YoungCapital University. 

In binnen- en buitenland

De fijne kneepjes van het recruitervak helemaal onder de knie, en ben je toe aan iets nieuws? Neem dan aan Willem Hop een voorbeeld. Willem begon in 2008 te werken als recruiter bij YoungCapital. Inmiddels geeft hij leiding als een van onze areamanagers. Het kan gewoon als je recruiter wordt. Want werk je goed en hard, dan is the sky the limit. 

Ook landsgrenzen hoeven jou niet tegen te houden tijdens je YC-carrière. Want YoungCapital breidt uit. In binnen- en buitenland. En jij kunt met jouw werk als recruiter met ons mee uitbreiden. In dezelfde functie of een compleet andere. Benieuwd waar je ons nu vindt? Check hier de laatste feiten.  

3. Werken en feesten met mate(n)

Werken als recruiter bij YoungCapital is grenzen verleggen. Fouten durven en mogen maken. Nieuwe dingen uitproberen. Het altijd beter willen doen. En knallen met je friend-worthy collega’s. Met een telefoon en laptop van de zaak (detail). 

Happy, healthy & connected

Werken als recruiter is ook stoom afblazen. Tijdens je 31,5 vrije dagen. Of met de sportoutfit van je € 150,- sportbudget. Laten we de onderlinge sportchallenges niet vergeten van collega’s. Plus de health-cadeaubonnen die je krijgt als je een half jaar gezond gebleven bent.  

Fun

En wat dacht je van de epische bedrijfsfeesten, borrels en uitjes? Ieder jaar luiden we het nieuwe jaar in met de Kick-off, met 1.000+ collega’s. Om eerst met z’n allen de doelen van het aankomende jaar te bespreken en vervolgens keihard te gaan feesten. Dat laatste doen we ook tijdens het jaarlijkse YoungCapital-festival. 

4. Impact

Tot slot, iets waar ieder mens blijer en beter van wordt: anderen helpen. Sociale impact maken. Ook dat doe je tijdens je werk als recruiter. Door alle jongeren aan werk te helpen. Dat is ons algemene doel, tenminste. Ook voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zetten we ons in. We helpen ze met het coachingstraject Everybody Work, dat we samen met Stichting 180 hebben opgezet. Want qua diversiteit en inclusie op de werkvloer is er bij veel bedrijven nog een hoop te winnen

Ook krijg je ieder jaar een dag om vrijwilligerswerk te doen. Via onze partner NLvoorelkaar, bijvoorbeeld. Want doing good maakt blij.

Dus, zeg je nu volmondig ‘daarom’ tegen de vraag ‘waarom recruiter worden’? Zet de eerste stap om de YoungCapital-club te joinen. Door onze recruiter vacatures te checken en te solliciteren op de recruiter job bij jou in de buurt. Dan komen je collega’s to be snel bij je in de lucht.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.