YOUNGCAPITAL BLOG

 

De vraag naar softwareontwikkelaars blijft stijgen, zo blijkt uit onderzoek van het UWVHet aanbod schiet echter schrikbarend tekort. Dit vergt van bedrijven de nodige creativiteit bij het werven van nieuw talent. 

YoungCapital NEXT is een IT-detacheerder en opleider die hier op een slimme manier op inspeelt. Het recruitmentbedrijf, een zusteronderneming van StudentenWerk, ontwikkelde een traineeship dat deelnemers zonder IT-achtergrond, maar met ‘IT-potentie’ omschoolt tot gecertificeerde ontwikkelaars. Denk aan bèta-denkers zoals wiskundeleraren en sterrenkundigen. Een traineeship van een tot twee maanden, dat goed kan zijn voor langdurige baangarantie. Plus natuurlijk een paar extra nullen op hun toekomstige loonsstrookje.

learning by doing

learning by doing

De kneepjes van het vak 

Sinds de eerste traineeships in januari 2014 zijn al dertig developers met succes bij opdrachtgevers gestart, waaronder twee bij Nétive, een bedrijf dat het inhuur- en administratietraject voor flexibele arbeid digitaliseert voor bedrijven. Rob den Boer, Development Manager bij Nétive: “Wij ontwikkelen op het platform Force.com. Er zijn echter maar weinig developers met ervaring op dit vlak. Daarom hebben we ervoor gekozen jonge talenten een opleidingstraject te geven om hun zelf de kneepjes van het vak te leren. De kennis die tijdens het traineeship wordt opgedaan, bouwen wij vervolgens verder uit als de kandidaten aan de slag zijn, met specifieke kennis rondom Force.com en de benodigde applicaties.” 

YoungCapital NEXT maakt voor het traineeship gebruik van een nieuwe manier van werven, waarbij op een breder functieprofiel wordt gezocht. Sinds de start begin dit jaar zijn onder anderen wiskundeleraren, sterrenkundigen en muziektechnici aangenomen. Kevin Degeling (27), sinds juli software engineer bij Nétive, had geen achtergrond in back-end development. In april volgde hij het traineeship. “Van oorsprong ben ik een videogame developer. Ik had een leuke baan, maar met weinig toekomstperspectief. Mijn ambitie om door te groeien, bracht me uiteindelijk bij YoungCapital NEXT. Na afronding van het traineeship kon ik direct bij Nétive aan de slag.” 

Vernieuwing binnen het team 

Door de afwisselende achtergrond leveren de traineeships heel ander typen kandidaten op dan gebruikelijk is in de programmeerbranche. Rob den Boer: “De trainees hebben ieder een andere achtergrond en zijn communicatief sterk. De aanwas van jonge en talentvolle ontwikkelaars zorgt voor veel nieuwe ideeën en energie binnen ons team.”

work

work

Doorgroeien tot IT-professional 

De komende tijd blijft de vraag naar developers groeien, en daarmee ook de vraag naar ICT-professionals verderop in de keten. Denk aan development managers en functioneel en technisch beheerders. De trainees kunnen in verschillende branches aan de slag, denk aan de accountancybranche, IT-dienstverlening, of bij internetstart-ups. Het traineeship was voor Kevins carrièreperspectief dus een slimme zet. “Ik heb me in korte tijd kunnen ontwikkelen tot professioneel developer. Bovendien heb ik veel doorgroeimogelijkheden, dus nog genoeg bij te leren de komende tijd!” 

Heeft u interesse in de trainees van YoungCapital NEXT? Neem contact op met Mark Hink, via 06- 41 34 23 93 of m.hink@youngcapital.nl

Wil je zelf deelnemen aan het C# .NET-traineeship? Kijk of je voldoet aan de voorwaarden, en meld je aan! Doe ook eens een persoonlijkheidstest om te kijken waar je kwaliteiten liggen én of dit dus het traineeship is wat bij je past! Bekijk alle traineeships hier.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.