YOUNGCAPITAL BLOG

Steeds meer mensen maken kennis met virtual reality. In een handomdraai begeef je je in een andere wereld, waarin je 360˚ om je heen kunt kijken. Wij spelen in op deze trend met de allereerste virtual reality-recruitmentvideo, waarin sollicitanten een dag uit het leven van een recruiter beleven. Hoe zo’n video precies werkt? Dat lees je hieronder. 

Een van de bekendste virtual reality-momenten is misschien wel wanneer Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door een virtual reality-bril opzet en een ritje in de achtbaan ervaart. Maar waar je vroeger nog een dure Oculus Rift nodig had om gebruik te kunnen maken van virtual reality, kun je nu al voor een paar euro je eigen Oculus creëren met een cardboard-bril. 

Van smartphone naar virtual reality 

Een cardboard-bril is een kartonnen 3D-bril ontwikkeld door Google. Met een do it yourself-kit verander je een smartphone in een echte virtual reality-bril. Dankzij deze bril krijg je getoonde beelden direct op je netvlies, zonder dat de rest van de omgeving tot je doordringt. Hierdoor lijkt het alsof je je echt in een andere wereld begeeft. Via YoungCapital kun je een cardboard-bril bestellen. 

De cardboard-bril: virtual reality met je smartphone

Een dag uit het leven van een recruiter 

In onze virtual reality-video krijgen sollicitanten een blik in het leven van een YoungCapital-recruiter. Zo zie je hoe de recruiter een kandidaat werft en hoe hij bij een klant op bezoek gaat. Elbrich Batstra, HR Director van YoungCapital: “We willen laten zien hoe divers en interactief het werk van recruiter is, en ook wat voor bedrijfscultuur wij hebben. In de video krijg je een goed beeld van de energieke sfeer binnen YoungCapital.” 

Benieuwd wat je in de video kunt zien? Volg de onderstaande stappen en test het zelf: 

1. Start de online versie van onze 360˚-video op je telefoon.
2. Druk linksboven op het start VR-icoon.   
3. Je krijgt nu twee verschillende schermen
4. Houd je telefoon liggend en plaats hem in de cardboard-bril.   
5. Je navigeert met je ogen via een radertje alles in de video. Door met je ogen en dus het radertje twee seconden op ‘start video’ te blijven staan, begint de video! 

Heb je geen cardboard-bril? Dan kun je de video ook via een tablet of smartphone bekijken. Wanneer je de telefoon beweegt, kijk je in de video om je heen. Zet je instellingen wel op ‘Gyroscope’. Duurt het laden van de video erg lang? Bekijk dan hieronder de low-res-versie op YouTube.

 

 

 

Open hier de video via Youtube

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.