YOUNGCAPITAL BLOG

In deze laatste blogpost van het jaar staan we stil bij een paar echte klassiekers: vijf cruciale vaardigheden waarvan je je hele carrière voordeel hebt en die je altijd zou moeten blijven oefenen.
vaardigheden

Iets wat iedere goede mentor je zal vertellen, is: hoe succesvol je ook bent, je moet nooit stoppen met leren. Zelfs als je je eigen team leidt of je eigen bedrijf runt, zijn er altijd mogelijkheden om jezelf en je manier van werken te verbeteren.

Op die manier word je niet alleen effectiever in je werk, maar houd je de boel ook interessant en stimulerend. Weet je niet goed waaraan je moet of wilt werken? Richt je dan op deze vijf 'klassieke’ skills waarvan je altijd profijt hebt:

Vaardigheid 1: nee zeggen

Succesvolle mensen kunnen goed onderscheiden waar hun prioriteiten liggen en waaraan ze hun tijd moeten besteden. Ze weten ook wanneer ze een klus moeten aanpakken en wanneer niet. Wil je iets dolgraag doen, maar is het voor nu een slechte timing? Spreek dan met jezelf af om het later in het jaar weer op te pakken. 

Vaardigheid 2: communicatie

Communicatie is de sleutel tot succes, omdat dit bepaalt hoe effectief je met anderen samenwerkt. Over effectief communiceren zijn talloze boeken volgeschreven, maar communiceren is vooral een kwestie van doen.

Mogelijkheden genoeg: volg cursussen, ga naar netwerkevenementen, leg contacten met invloedrijke mensen in jouw sector. Blijf niet achter je bureau zitten, maar ga ervoor!

Vaardigheid 3: nieuwsgierigheid

De meest gebruikte definitie van ‘nieuwsgierig’ luidt: gretig om iets te weten of te leren. Eigenlijk is dat de kern van dit verhaal: je moet altijd gretig blijven om nieuwe dingen te leren. Zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.

vaardigheden

Vaardigheid 4: fouten durven te maken

Alleen door fouten te maken, kun je echt innoveren en iets nieuws creëren. Omarm daarom je fouten en gebruik ze als kansen om te leren en je strategie en tactiek te verbeteren. Of zoals wij bij YoungCapital zeggen: fail fast, learn fast, improve fast!

Pas als je je fouten accepteert, kun je de kennis die ze opleveren, benutten in toekomstige situaties.

Vaardigheid 5: reflectie

Stap af en toe uit de dagelijkse hectiek en neem de tijd om te kijken naar de weg die je hebt afgelegd en de weg die voor je ligt. Wat werkte? Wat werkte niet? Wat heb je geleerd? Waarom en hoe heb je dat geleerd?

Gebruik de inzichten die deze reflectie oplevert, om je doelen en je koers opnieuw scherp te stellen en verder te groeien.

Tot slot: have fun! 

Hard werken en resultaten behalen zijn belangrijk. Maar je kunt alleen duurzaam effectief functioneren als je ook positieve energie weet te halen uit je werk en je ervaringen.

Geniet van de uitdagingen die je stelt aan jezelf, en van je ervaringen en leermomenten. Plezier in je werk is een krachtig hulpmiddel voor blijvend succes.

Gelukkig Nieuwjaar!

Bron: theundercoverrecruiter.comDeel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.