YOUNGCAPITAL BLOG

Veel niet-gamers vinden jouw gamehobby maar tijdsverspilling. Klinkt bekend? Trek je er niets van aan! Zij weten namelijk niet wat voor skills jij ontwikkelt als je leven in Call of Duty op het spel staat. En precies die vaardigheden maken het verschil op de werkvloer.

Gamen maakt jou de ideale werknemer!

Iedereen probeert zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Of je nu op zoek bent naar een baan, of indruk wilt maken op je manager. Waar het echt om draait, is niet je ervaring of opleiding, maar de vaardigheden die jij meeneemt. En als gamer zit je dan goed: jij bent dagelijks bezig met de ontwikkeling van deze skills!

There’s no I in team!

Of het nu op het slagveld van een oorlog is, of op kantoor: je staat er niet alleen voor. Samenwerken vergroot de overlevingskansen van jullie allemaal. In je eentje rondrennen is het stomste wat je kunt doen. Binnen no time schiet er een vijand om de hoek, en kun je weer opnieuw beginnen met je missie. Dek jij je buddy’s rug, dan is ook jouw rug gedekt.

Op kantoor werkt het precies hetzelfde. Help je stressende collega’s zoveel je kunt? Dan zullen zij dat niet vergeten. En als jij het nodig hebt, kun je steun vragen. Want je weet hoe fijn het is als je gamebuddy die tegenstander omverschiet die jou net wilde neerknallen. There’s no I in team! Maar dat wist jij als gamer natuurlijk allang. YoungCapital is sponsor van de Dutch College League, waar teamwork het verschil bepaalt tussen ‘game-over’ en ‘mission accomplished’. Nieuwsgierig hoe dit eruitziet? Kijk dan naar de Dutch College League!

Communication is key!

Wat is een Fifa 16 toch een geweldig spel. Jouw speler heeft de bal in bezit en zoekt naar de steekpass. Je vriend zit naast je en je weet gewoon zeker dat hij zijn speler richting het doel van de tegenstander laat sprinten. Je kapt nog een verdediger uit, maar je ziet de speler van je vriend nu al wegsprinten. “Je gaat te vroeg!”, brul je richting je maatje. Hij verwachtte jouw pass al eerder, en nu staat hij buitenspel. Als jullie elkaar hadden gecoacht, stonden jullie nu op een comfortabele voorsprong. Jouw teamgenoot kon de training hieronder wel gebruiken, maar nu is het te laat.


Op kantoor is dit net zo belangrijk. Stel je voor: Na urenlang zwoegen heb je eindelijk die opdracht af. Je loopt tevreden naar je leidinggevende om de opdracht in te leveren, maar die kijkt je verbaasd aan. Je collega is met dezelfde opdracht bezig geweest. Herkenbaar? Nee, want als gamer weet jij dat communicatie key is.

Quitters never win!

Ben jij zo iemand die, net als deze jongeman, na een paar headshots je controller of laptop sloopt? Better leave that attitude at home! Want ja, ook op sommige werkdagen lijkt niks te lukken. Niemand luistert naar je en niks loopt zoals het moet.


Je kookt van frustratie, maar je kunt niet halverwege de dag ermee stoppen. Je moet doorgaan. Zorg ervoor dat je niet bij elke tegenvaller opgeeft. Want ga je dan ooit beter worden? Niet, dus.

En ken je die ene gast? Je weet wel, die altijd stipt om 5 uur de parkeerplaats afrijdt om naar huis te gaan, ook al zitten collega’s met de handen in het haar? Als het werk af moet, moet het af. Hoe zou jij het vinden als je teamgenoot halverwege de missie uitlogt en je er alleen voor staat? Je moet de klus samen klaren!

Mission accomplished!

Volg je graag de kudde? Don’t! Maak een plan, kijk er kritisch naar, en maak daarna een beter plan. Als jij drie keer op dezelfde manier wordt neergeschoten tijdens Call of Duty, pas jij ook je tactiek aan. Ga jij voor de makkelijke weg met weinig vijanden? Dan voel je nauwelijks blijdschap als het lukt, omdat het simpelweg te makkelijk is. Of pak je de bijna onmogelijke route? Moet je nagaan hoe blij je bent als dat lukt! Als gamer weet je dat makkelijke missies jou geen plezier geven.

Gamen maakt jou de ideale werknemer!

Switch it up!

Je hebt overal aan gedacht, weet precies wat je te wachten staat. Dit potje Mario Kart ga je sowieso winnen! Maar dan word je ineens geraakt door dat rode schildje van je tegenstander. En dat terwijl het bijna gelukt was! Wat nu? Ga je balen in een hoekje of pak je toch de winst door een plan B?

Ook op je werk moet je soms plannen wijzigen. De opdracht was bijna af, maar dan krijg je te horen dat het anders moet. Die paar minuten bepalen het verschil tussen ‘mission accomplished’ of ‘game over’. Of misschien wel of geen nieuwe klant. En uiteindelijk succes in je werkende leven, of een contract dat niet verlengd wordt.

Je hebt geen tijd om te piekeren. Ga door, maak een nieuw plan, pas wat dingen aan en ga alsnog op die overwinning af. Linksaf werkt niet? Ga dan rechtsom!

Player joined!

Nu is het jouw beurt. Do you have what it takes? Gefeliciteerd! Dan ben jij de topper die werkgevers zoeken! Laat ze niet te lang wachten, maar geef opdrachtgevers direct de kans te profiteren van jouw masterskills! Meld jezelf aan, kies de mooiste missie uit alle vacatures en ga shinen op de werkvloer.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.