YOUNGCAPITAL BLOG

Goed nieuws voor Leidse studenten: het bindend studieadvies voor tweedejaars aan de Universiteit Leiden wordt per direct afgeschaft. Zij hoeven daardoor alleen in het eerste studiejaar nog minimaal 45 studiepunten te halen. Fijn natuurlijk, en niet alleen vanwege de verminderde studiedruk. Er is ook nog eens meer tijd voor een bijbaan naast de studie.

Bindend studieadvies tweedejaars afgeschaft in Leiden

Rector magnificus Stolker maakte vandaag bekend dat de Universiteit Leiden als laatste, van vier hogescholen en universiteiten, stopt met het experiment. Leiden was de laatste universiteit die ook in het tweede jaar een bindend studieadvies (BSO) kon geven. Zo’n ‘advies’ wordt gevreesd, omdat dit het einde van de opleiding betekent. 

Experiment faalt

Het experiment moest betere studieresultaten opleveren, maar veel studenten zagen het eerder als dwangmiddel om zo snel mogelijk af te studeren. Want stoppen met een studie na twee jaar levert een flinke studieschuld op.

Het experiment wordt gestopt op aandringen van de Universiteitsraad, omdat die alleen maar nadelen zag. Zo werd de werkdruk voor faculteitsmedewerkers te hoog. En bij studenten bleef de stress maar oplopen.

Aan de slag

Studenten die aan de slag willen, krijgen nu dus de kans. Wij helpen de Leidse student graag aan het werk via onze website. Toch liever werk zoeken met de telefoon? Download dan snel de YoungCapital app!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.