YOUNGCAPITAL BLOG

Ugh, maandagen. Is je motivatie vandaag weer eens ver te zoeken? Herkenbaar. Met deze tips ben jij binnen no time gemotiveerd voor een nieuwe werkweek.

leren motiveren

Het overkomt ons allemaal weleens: je weet dat je iets moet doen, maar je kunt je er gewoon niet toe zetten. Tijd om dat eens aan te pakken!

Maar hoe vind je die motivatie weer? Met de volgende motivatietechnieken ben jij al gauw productiever, energieker en uiteindelijk gelukkiger.

Die drive vinden is simpeler dan je denkt

Over zelfmotivatie zijn boeken volgeschreven, die je natuurlijk helemaal zou kunnen doorspitten. Je kunt zelfs een coach inhuren. Nadeel: het kost tijd, geld en – daar ga je weer – motivatie om het vol te houden.

Een beter idee? Volg deze vijf motivatietips met een twist. Simpele en effectieve technieken waarmee je gemotiveerder dan ooit wordt.

Techniek 1: ga de concurrentie aan, ook met jezelf

Word jij ook altijd zo competitief tijdens het gamen? En wil je tijdens het sporten altijd de beste zijn? Dan is concurrentie voor jou een goede drijfveer.

De kunst is om niet je vrienden, slimme broer of zus, of collega’s als concurrent te zien, maar jezelf. Probeer bijvoorbeeld een taak in je werk die vaak terugkomt steeds nét iets sneller te doen, of verbeter je eigen hardlooptijden.

Gebruik je eigen prestaties als de lat waar je overheen probeert te gaan. Door te blijven oefenen word je vanzelf beter, waardoor je jezelf uiteindelijk zult overtreffen.

En dat geeft je het zelfvertrouwen om te blijven pushen.

Techniek 2: maak een lijstje voor je opstaat

Ja, ja, dat we eigenlijk niet mogen snoozen, weten we ondertussen wel. Maar wat nou als je toch graag nog een paar minuten in bed blijft liggen voor je opstaat?

Geen probleem, blijf nog even lekker onder de dekens. Maak je dan alvast klaar voor een productieve en positieve dag. Dat doe je zo:

Nadat je wekker is afgegaan, neem je even de tijd om wakker te worden. Blijf liggen en maak een lijstje in je hoofd van drie dingen in je leven waar je blij mee bent.

Dat kan van alles zijn. Ben je er bijvoorbeeld blij mee dat je familie altijd voor je klaar staat? Of vind je het geweldig dat je vriendin van je studietijd je weer eens belde? Het effect is dat je met een positieve vibe en frisse moed je dag in gaat. Probeer het!

Niet vooruit te branden? Leer jezelf vandaag nog motiveren! #mondaymotivationTechniek 3: gooi je lichaam in de strijd

Uit recent onderzoek blijkt dat het veranderen van je lichaamshouding en lichaamstaal niet alleen bepaalt hoe je overkomt op anderen, maar ook de chemische balans in je hersenen beïnvloedt. Daardoor voel je jezelf ook echt anders.

Rechtop staan en zitten, maakt al een wereld van verschil. Oh, en glimlach ook wat vaker, zelfs als je helemaal niet hoeft te lachen. Dit zorgt er namelijk voor dat endorfinen in je brein vrijkomen, waardoor je jezelf daadwerkelijk gelukkiger voelt. 

Techniek 4: onthoud ook je mislukkingen en afwijzingen

Iedereen die de biografie van Steve Jobs heeft gelezen, weet: de meest succesvolle mensen krijgen met aardig wat mislukkingen te maken, voordat ze succesvol worden.

Een afwijzing op een sollicitatie, of een avond overwerken zijn dus echt geen redenen om je hoofd te laten hangen. Zie het in plaats daarvan als een kans om te leren, en je ideeën te verbeteren of een nieuwe richting te geven.

Techniek 5: maak een lijstje met persoonlijke doelstellingen

Zelfs voor kleine rotklusjes is een takenlijst superhandig: het helpt om je dagindeling te visualiseren en je tijd zo nuttig mogelijk te besteden.

Dat geldt ook voor lijsten met je langetermijndoelen. Zet op papier wat je goals voor de komende maand zijn, en hang die ergens op waar je ze vaak tegenkomt. Tips: je badkamerspiegel, je bureau of zelfs de voordeur.

Weet je even niet meer waar je het allemaal voor doet? Check dan gewoon je lijstje and you’re good to go.

Niet vooruit te branden? Leer jezelf vandaag nog motiveren! #mondaymotivation

Tot slot: vergeet niet te lachen (om jezelf)

Deadlines, drukte en dingen die af moeten; allemaal irritant. De belangrijkste tip om er vrolijk bij te blijven? Neem het leven en jezelf even wat minder serieus.

Doe de make-up van je bestie eens met je ogen dicht. Ga voor de afwisseling eens helemaal los in de club of kroeg. Wees vooral niet bang om om jezelf te lachen.

Je zult merken dat je relaxt en het allemaal wat minder zwaar opvat. En dat heb je nodig om te gaan knallen. Let’s go!


Bron: Theundercoverrecruiter


Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.