YOUNGCAPITAL BLOG

Het studentenleven is leuk, maar soms behoorlijk hectisch. Op tijd bij je colleges zijn, je goed voorbereiden op tentamens en aan het eind van de maand zelfs nog wat geld overhouden; het is bijna een fulltimebaan! Gelukkig zijn er apps die jouw leven als student nét iets makkelijker kunnen maken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Vijf handige apps tijdens je studie

Apps als 9292 en Reisplanner van NS ken je natuurlijk al, maar er zijn nog veel meer handige apps die jouw leven makkelijker kunnen maken.

1. Altijd up-to-date met Blackboard

Gebruikt jouw school of universiteit Blackboard? Download dan de Blackboard-app. De belangrijkste functies die de website heeft, kun je supersnel op je telefoon gebruiken.

Tentamen gehad? Check makkelijk in de app of je punt online staat. Scheelt toch weer het opstarten van de computer, inloggen en een hoop klikwerk. Cruciaal op zulke spannende momenten.

Je kunt nog veel meer met de Blackboard-app. Bekijk bijvoorbeeld ook snel nog even voor je college wat je had moeten voorbereiden (oeps, alweer vergeten?) of controleer of je collegezaal gewijzigd is.

Download de Blackboard-app hier voor je iPhone, en hier voor Android. Hij is helemaal gratis.

2. Goedkoper uit met Spotta

Feit: studeren is duur. Nu je stufi toch al een lening is, kun je er maar beter voorzichtig mee omgaan. En waarom zou je meer geld uitgeven aan je boodschappen dan nodig?

Ga op zoek naar koopjes! Geen zin om eindeloos folders door te bladeren? Of heeft je studentenhuis een Nee-Nee-sticker op de deur? De Spotta-app biedt uitkomst.

Met deze app heb je alle flyers digitaal bij de hand. Geef in de app aan bij welke winkels je het liefst shopt en vul in welke folders je favorieten zijn. Zo heb je altijd de nieuwste aanbiedingen bij de hand.

Nog handiger: je kunt zoeken op producten! Chill als je goedkoop wilt koken voor je hele studentenhuis, of drank wilt inslaan voor het zomerfeest. Vul het product of merk in waar je naar op zoek bent, en Spotta laat jou de koopjes zien.

Download de gratis Spotta-app hier voor je iPhone, en hier voor Android.

3. Samenvattingen delen via Stuvia (geen app, maar zet hem op je scherm)

Ken je dat? Die stress voor een tentamen omdat je te laat begonnen bent met het boek doorlezen? Irritant! Thank god voor samenvattingen. Je kunt natuurlijk je medestudenten weer smeken om hun samenvatting te mogen lenen, maar er is een veel simpeler oplossing: Stuvia.

Via Stuvia kunnen studenten makkelijk hun zelfgemaakte samenvattingen online zetten en delen met anderen. Ben je dus te laat begonnen met leren? Check dan Stuvia even. Misschien heeft een handige student jouw studieboek dus al voor je samengevat! Die samenvatting download je dan voor een paar cent. Klein bedrag, enorme tijdwinst.

Stuvia heeft op het moment nog geen app, maar werkt wel supermakkelijk via de website. Maar, dat betekent niet dat Stuvia minder makkelijk te gebruiken is op je telefoon! Ga naar de website en druk op de optie ‘Zet in beginscherm’ op je iPhone, of ‘Voeg toe aan je beginscherm’ in Android.

 

Vijf handige apps tijdens je studie

4. Aantekeningen maken met Moxtra

Aandacht erbij! Je telefoon is niet alleen om spelletjes te spelen of te facebooken tijdens college. Je kunt hem voor nog veel meer gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van aantekeningen maken?

Een superhandige app die je waarschijnlijk nog niet kent, is Moxtra. Het is een gratis app waarin je makkelijk notities maakt en deze deelt met je studiegenoten. Je kunt zelfs aantekeningen in pdf’jes schrijven.

Neem je weleens belangrijke colleges op? Ook die audio-opnames voeg je makkelijk toe, net als foto’s en video. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geen verkrampte hand meer van het meepennen met je snelpratende leraar, en nooit meer met je handen in het haar omdat je geen zin had om mee te schrijven.

De Moxtra-app download je hier voor Apple en hier voor Android.

5. Snel een bijbaan met YoungCapital

Een bijbaan is natuurlijk onmisbaar tijdens je studie. Hoe financier je anders die chille biertjes in de kroeg of die mooie nieuwe jas? YoungCapital helpt jou op weg met de leukste (bij)banen.

Solliciteren op een bijbaan gaat supersnel via de website, maar kan nóg sneller via de Bijbaan-app. Vul in de handige zoekfunctie in waar je naar op zoek bent, en de app laat je alle resultaten zien die bij je passen. Je kunt ook supermakkelijk een vacature-alert instellen. Dan houdt YoungCapital je dagelijks op de hoogte van banen die passen bij wat je zoekt. Zo mis jij je droombaan niet!

Een leuke vacature gevonden? Solliciteer dan gewoon via de app. Maak je YoungCapital-profiel compleet en voeg een motivatie toe. Je kunt in de app zelfs een videomotivatie opnemen en die meteen meesturen met je cv. De voordelen daarvan check je hier.

Download dus snel de gratis Bijbaan-app, en zoek je droombijbaan! Je vindt hem hier voor Apple en hier voor Android (daar heet hij trouwens de StudentenWerk-app).

Ken jij nog handige apps die jou als student helpen? Deel ze met ons en laat een reactie achter!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.