YOUNGCAPITAL BLOG

Jongeren verdienen hun geld het liefst met vakkenvullen

Uit onderzoek blijkt dat een bijbaan bij de supermarkt verreweg de populairste bijbaan is onder jongeren. Werken als vakkenvuller, of kassière, is al jarenlang de meest gewilde bijbaan onder studenten en scholieren.

Jongeren verdienen hun geld het liefst met vakkenvullen

De supermarkt staat met stip op de eerste plaats

Om te onderzoeken wat de populairste bijbaan is, analyseerde CVster gedurende een periode van tien jaar ruim 50.000 online cv-profielen. De voorkeur voor de supermarkt is niet moeilijk te verklaren. Je kunt er flexibele uren werken, waardoor je werk makkelijk met school kunt combineren. Daarnaast word je er snel aangenomen, omdat je met weinig werkervaring als vakkenvuller of kassière aan de slag kunt.

Albert Heijn versus Dirk van den Broek

De supermarktoorlog is, wat populaire bijbaantjes betreft, gewonnen door Albert Heijn. Bij de supermarkt bekend van de Wuppies, Welpies en Beesies, gaan jongeren het liefst aan de slag.

Maar Albert Heijn is niet de supermarkt waar jongeren het langst blijven werken. Dat is bij Dirk van den Broek. Gemiddeld zijn jongeren hier 15,4 maanden aan het werk. Albert Heijn staat niet eens in de top drie.

Jongeren verdienen hun geld het liefst met vakkenvullen

Online boodschappen bestellen is de toekomst

Een bijbaantje in de supermarkt vinden de jongeren dus het leukst. Maar denken ze ook zo over de nieuwe supermarkten?

Grote supermarktketens, zoals Albert Heijn en Deen, spelen slim in op de veranderende supermarktwereld. Hier kun je online boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen, waardoor de klant niet eens meer naar de supermarkt hoeft te gaan. Steeds meer klanten bestellen boodschappen vanuit huis. Bij supermarkt Picnic kun je alleen via de app je boodschappen bestellen en thuis laten zorgen.

Geld verdienen terwijl je klanten blij maakt

En weet je wat het leuke is? Picnic zoekt nog bezorgers die klanten blij maken. Jij rijdt dan in een elektrisch autootje rond om de boodschappen te bezorgen en daar verdien je ook nog geld mee!

Zie jij jezelf al achter het stuur zitten? Of wil je bijvoorbeeld op het depot werken? Solliciteer dan hier!

Bij solliciteren komt best veel kijken. Want hoe maak je een cv? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? En wat kun je het beste doen om een sollicitatiegesprek voor te bereiden? Bekijk onze sollicitatietips óf ga in gesprek met een onze sollicitatie-experts bij jou in de buurt voor de beste live tips & tricks.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.