YOUNGCAPITAL BLOG

In week 28 gaven wij jongeren de kans om Pokémontrainer te worden voor YoungCapital. Helaas is de vacature gesloten. Lees hier een leuk verhaal over twee jongens die minder geluk hadden door het spelen van Pokémon Go.

Pokémon Go is momenteel een van de meest besproken onderwerpen op social media en in het nieuws. Maar niet iedereen is blij met het spel. Binnen een week na het uitbrengen van de game zijn er al twee jongens ontslagen. Een tip van YoungCapital: vang voortaan dus je Pokémon onderweg naar het werk, niet tijdens!

Pas op met Pokémons verzamelen tijdens het werk

Pokémon-verslaafd

Een 23-jarige Nijmeegse uitzendkracht werd dinsdag ontslagen, omdat hij te veel Pokémon aan het spelen was tijdens het werk. Meerdere malen had zijn opdrachtgever hem gewaarschuwd. Maar de jongen was zo verslaafd geworden aan het spel, dat hij het toch niet kon laten om op zoek te gaan naar nieuwe Pokémons. “Hij is regelmatig naar tevredenheid ingezet. Sinds de hype rond Pokémon ging het verkeerd. In plaats van plinten te zetten, ging hij beestjes zoeken”, aldus Jean Knipping van het uitzendbureau.

Gelukkig krijgt de jongen van het uitzendbureau een tweede kans en kon hij maandag weer aan het werk. De jongen zou heel erg geschrokken zijn van de drastische maatregel van zijn baas. Hij was al een half jaar actief bij het bedrijf, en volgens de opdrachtgever was iedereen altijd erg tevreden over hem.

Plaats niet alles op social media

Pas op met Pokémons verzamelen tijdens het werk
Ook de Australische Sonny Truyen ondervond de nadelen van het spel: hij verloor zijn baan vanwege het populaire Pokémon Go. Truyen was nog maar net verhuisd naar Singapore, maar kwam erachter dat er in Singapore nog helemaal geen Pokémon Go gedownload kon worden. Op Facebook uitte hij zijn woede, schrijft Digital Trends. "Je kunt helemaal geen Pokémons vangen in dit vreselijke land”, aldus Truyen.

Veel bewoners uit Singapore vonden de berichten van Truyen niet kunnen en zochten op waar hij werkzaam was. De CEO besloot Truyen te ontslaan vanwege zijn "onbeschoft gedrag op Facebook”. Truyen heeft heel erg spijt van zijn Facebook-bericht: “Het was een grote fout om een land te veroordelen op basis van Pokémon.”

Ben jij ook helemaal fan van Pokémon Go? En ben jij hét nieuwe Pokémon-talent dat wij zoeken? Word Pokémontrainer bij YoungCapital! Bekijk snel onze Pokémon-vacature! (De Pokémontrainer vacature is helaas al vervuld).

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.