YOUNGCAPITAL BLOG

Het zijn soms rare types, je collega’s. De een werkt zich een slag in de rondte. De ander belaagt zijn collega’s de hele dag met flauwe grappen. Maar wat moet je zonder ze? Herken jij je collega’s in deze lijst van YoungCapital?

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

1. De wandelende Privé

De Evert Santegoed van de afdeling weet altijd alles over iedereen. Zij weet het vertrouwen van haar collega’s te winnen en komt hierdoor van alles te weten. En dat is eigenlijk best slim, want omdat zij alles weet, krijgt zij meer voor elkaar. Is iemand plotseling een tijdje afwezig, of heb je geen idee waarom je collega zo in de put zit de laatste tijd? Ga naar je persoonlijke roddeltante en je komt erachter.

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

 

2. De beauty

Altijd zit haar haar goed, en ook op haar kleren kun je jaloers worden. Waarom is ze toch zo mooi? En waar haalt ze de tijd vandaan om elke ochtend zoveel aandacht aan haar uiterlijk te besteden? De beauty van de afdeling ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit. En dat vinden je mannelijke collega’s op kantoor maar al te fijn. Haar bureau staat vol met beautyproducten, en iedereen maakt hier weleens stiekem gebruik van als ze even weg is van haar plek. Toch best handig als je `s ochtends vergeten bent een luchtje op te doen.

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

 

3. Bassie

“Een minister Opstelten ziet meer”. Weer heeft Bassie zijn lolbroek aangetrokken toen hij vanochtend opstond. Hartstikke leuk natuurlijk, een beetje humor op de werkvloer, maar soms kan Bassie ook een beetje vermoeiend zijn. De ene grap volgt op de andere flauwe opmerking. En zelfs het scheetkussen wordt tevoorschijn gehaald. Maar het is een prima collega en zonder een beetje humor op de werkvloer is het maar een saaie bedoening.

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

 

4. De harde werker

Je hebt van die collega’s die altijd overwerken. Je voelt je zelfs weleens schuldig als je weer eens eerder weggaat. Doe jij misschien iets fout? Nee... er zijn nou eenmaal werknemers die het liefst al hun werk perfect en afgerond willen hebben aan het einde van een drukke werkdag. En dat verschilt per persoon. Overwerken vinden ze geen probleem. En als je je echt schuldig voelt, dan is het misschien een optie om deze persoon te helpen zijn/haar werk af te ronden. Zo scoor je extra punten bij je collega én hij kan een keertje eerder naar huis.

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

 

5. De hipster

Met zijn knotje, baard en nieuwe outfit komt hij na het weekend weer fris en fruitig op kantoor. De hipster van de afdeling heeft altijd de nieuwste gadgets en mooie spullen. En zelfs zijn sokken matchen met zijn outfit. De hipster van de afdeling brengt vaak leuke, creatieve ideeën op tafel bij de vergadering. Wat moeten we toch zonder zo’n creatief meesterbrein?

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

 

6. Het strebertje

Iedereen kent wel een collega die altijd net iets té goed zijn best doet. Je collega wil koste wat het kost hogerop komen en probeert continu zijn concurrentie op de werkvloer te elimineren. En dat is natuurlijk helemaal niet fout. Alleen, soms kan het strebertje een beetje doorslaan. Bijvoorbeeld als hij een mailtje stuurt naar zijn directe collega’s over wat zij in zijn ogen fout hebben gedaan, en daarbij een cc plaatst aan de leidinggevende. Komt er een hogere interne functie vrij? Dan is dit zijn kans, ook al moet hij daardoor zijn collega’s erbij lappen.

7. De viespeuk

Zijn tafel ligt vol met kopjes en etensresten. En ook is hij er niet vies van om te kijken welke schatten er dit keer te vinden zijn in zijn neus. De viespeuk van de afdeling heeft vaak niet eens door dat zijn gedrag storend kan zijn voor de omgeving. Of het interesseert hem niet. Een luchtje opdoen? Of even zijn tanden poetsen voordat hij naar zijn werk gaat? No way. Begint het jou echt te storen? Dan is het misschien een goed idee om je collega hiermee te confronteren. Zo voorkom je namelijk nog meer irritaties.

Zeven kantoortypes: welk type ben jij?

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.