YOUNGCAPITAL BLOG

Wat was het spannend, het WK League of Legends (IeSF)! Het Nijmeegse team Dorans Alpha verdedigde de Nederlandse eer op dit internationale gametoernooi, dat van 6 tot 9 oktober plaatsvond in Jakarta. De heren werden helaas uitgeschakeld in de groepsfase, maar dat mocht de pret niet drukken. “Het was een geweldig, leerzaam toernooi. En die ervaring nemen we mee naar het tweede seizoen van de Dutch College League!”

Gamen is dé topsport van de nieuwe generatie. Professionele gamers verdienen niet alleen bakken met geld, maar trekken ook stadions vol enthousiaste fans. Maar je moet er wel wat voor kunnen. Als professioneel gamer moet je slim zijn, snel beslissingen nemen en goed kunnen samenwerken met je team. Skills die ook op de werkvloer goed van pas komen. YoungCapital was eerder dit jaar dan ook hoofdsponsor van de Dutch College League, de eSportscompetitie die Dorans Alpha won. Met deze winst verzilverde het team deelname aan het IeSF. Nu de heren zijn teruggekeerd van het wereldkampioenschap in Jakarta, is het tijd voor een vragenrondje.

Professionele gamers

Het gebeurt niet iedere dag dat je naar de andere kant van de wereld vliegt om tegen internationale teams te gamen. Hoe was dat voor jullie?

“Het was een heel bijzonder avontuur. We verbleven in een prachtig hotel en ons vervoer was top geregeld”, vertelt Robbin ‘Practical Joke’ Boer, coach van het team. “We werden behandeld als echte sterren.”

prachtig hotel

Wat hebben jullie geleerd op het WK?

“Qua techniek liep het niet altijd even soepel. Dat was natuurlijk vervelend, maar ik heb er ook van geleerd dat het belangrijk is om rustig te blijven. Geen energie steken in iets wat je toch niet kunt beïnvloeden, zodat je vol kunt blijven focussen op het eigen spel en eigen gameplan”, vertelt Boer.

Speler Jasper ‘Djep0’ Hermsen ontdekte dat hij prima blijft presteren onder druk. “Het viel me op dat ik niet zenuwachtig werd, ook niet als ik erover nadacht op welk niveau we speelden. Ik kon maximaal gefocust zijn én mijn teamgenoten scherp houden”, verklaart hij.

Professionele gamers

Korea won de titel League of Legends 2016. Wat deden zij anders dan de rest?

Boer: “De Koreanen hebben een enorme drive om zichzelf te bewijzen. Ze willen beter worden, en daarvoor zijn ze bereid om keihard te werken. Dat doen ze heel gestructureerd, waarbij de focus niet alleen ligt op hun skills, maar ook op hun persoonlijkheid. Het fanatisme waarmee ze dit doen, is wat sterker dan we in Europa gewend zijn. Qua spel zijn de Koreanen vanaf het begin erg agressief. Ze weten heel goed waar ze op de kaart moeten zijn en straffen slecht spel of kleine fouten genadeloos af.”

Dutch College League

Vroeg uitgeschakeld of niet: de Dorans hebben een toptijd gehad in Jakarta. Deze bijzondere ervaring neemt niemand ze meer af. Bovendien hebben ze veel geleerd, en hun nieuwe kennis zal hun spel alleen maar ten goede komen. Als we de Dorans in het tweede seizoen van de Dutch College League agressief het spel zien beginnen, weten we waar ze hun inspiratie vandaan gehaald hebben!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.