Bij Dirk solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Dirk

Denk jij eraan bij Dirk te solliciteren? Met meer dan 125 winkels en meerdere distributiecentra, is er werk genoeg voor jou. Vooral als je woont in Zuid- of Noord-Holland, de kerngebieden van de supermarktketen, is de kans groot dat je kunt solliciteren bij de Dirk bij jou in de buurt. Maar voordat je in de pen klimt voor jouw sollicitatiebrief, is wat achtergrondinfo wel handig. Daarvoor zit je hier goed. Hoe oud moet je zijn om bij Dirk te werken? En wat verdien je bij Dirk? Van info over het uurloon bij Dirk van den Broek tot de minimumleeftijd van een vakkenvuller, we’ve got it covered.

Waarom werken bij Dirk?

Er zijn natuurlijk tientallen supermarktketens in Nederland waar je aan de slag kunt. Dus waarom zou je ervoor kiezen bij Dirk te solliciteren? De beste redenen lees je hieronder.

 • Volop doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld supermarktmanager of teamleider logistiek, en de mogelijkheid om hiervoor intern opleidingen en traineeships te volgen.
 • Werken bij een gezellig familiebedrijf dat positive vibes belangrijk vindt, zowel voor jou als voor de klant.
 • Input is altijd welkom en respect voor elkaar is belangrijk, dus jouw stem wordt altijd gehoord en serieus genomen, ongeacht je functie.
 • Neem je een bijbaan? Dan zit je vakantiegeld, vakantiedagen en ADV-uren bij je uurloon inbegrepen. Dat betekent dus een lekker hoog salaris per maand!
 • Werk je in het magazijn? Op zaterdag en na 20:00 krijg je een mooie extra toeslag bovenop je salaris.

Wie is Dirk?

Ken jij ‘m, die rode supermarkt? Je vindt vooral vestigingen van Dirk in Noord- en Zuid-Holland, maar er zijn ook een aantal winkels verspreid door de rest van Nederland. Misschien ken jij de supermarktketen ook wel als ‘Dirk van den Broek’. Je raadt het al: dat is de naam van de oprichter. Sommige vestigingen hadden de naam Digros en Bas van der Heijden. In 2014 veranderden de namen van alle vestigingen naar ‘Dirk’.

Dirk staat bekend als een voordelige supermarkt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In 2008 is de keten samen met Dekamarkt gefuseerd tot Detailresult Groep, maar de twee supermarkten hielden wel hun eigen naam. In totaal heeft Detailresult Groep meer dan 200 filialen in Nederland en 7 grote distributiecentra. Ongeveer de helft daarvan is van Dirk. Keuze genoeg dus als je bij Dirk wilt solliciteren naar een (bij)baan.

Dirk in a nutshell

Hoewel Dirk dus inmiddels bij Detailresult Groep hoort, zie je de kernwaarden van het familiebedrijf nog steeds terug. Gelukkig maar, want dit merk je aan de gezellige sfeer. Positieve energie uitstralen op de klant, dat vindt Dirk belangrijk. Even een gezellig praatje maken met je collega is dus geen enkel probleem, want diezelfde energie zie je weer terug bij de klant. Gaat er een keer iets fout? Dan staat jouw team altijd klaar om een handje te helpen. Ook is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën.

De concrete kernwaarden van Dirk? Klantgericht, kostenbewust, resultaatgericht, pro-actief en respect. Dat zijn goede termen om te onthouden als je bij Dirk gaat solliciteren. Laat tijdens jouw gesprek voorbeelden naar voren komen waaruit blijkt dat deze waarden goed bij jou passen. Meer weten over de bedrijfscultuur van Dirk? Check de video hieronder.


Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Dirk? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Dirk

Bij zo’n grote supermarkt als Dirk kun je solliciteren op veel verschillende functies. Fijn natuurlijk, maar wel lastig als je niet goed weet wat je moet kiezen. Daarom bespreken we een paar grote functies bij Dirk. Zo kun je makkelijk bekijken welke job jou het meeste aanspreekt. Ook hebben we het over het salaris bij Dirk van den Broek en hoe oud je moet zijn om te werken bij Dirk in verschillende functies.

De vakken van Dirk vullen

Waar denk je meteen aan bij een supermarktjob? Juist, vakkenvullen. Veel mensen kiezen als eerste bijbaantje voor een job als vakkenvuller, en da’s niet voor niks. Je hebt geen werkervaring nodig om schappen te vullen, werkt op flexibele tijden, hebt een gezellig team én je leert er ook nog eens een hoop van. En dat allemaal voor een leuk salaris. Bij Dirk kan dit ook. Maar vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Dirk als vakkenvuller? Goed nieuws: bij Dirk solliciteren voor een baantje als vakkenvuller kan al vanaf je 14e. Zin in? Check dan onze vacatures voor vakkenvuller bij Dirk.

Vakkenvuller bij Dirk
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Maaltijdvergoeding, onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022


Dirk salaris per leeftijd als vakkenvuller

Lijkt het je wel wat om te solliciteren bij Dirk als vakkenvuller? Dan is salaris info vast ook interessant. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het salaris bij Dirk als vakkenvuller als je 15 of 16 jaar bent? Hebben we voor je uitgezocht. De bedragen hieronder zijn het basisuurloon. Daar bovenop krijg je nog vakantiegeld, vakantiedagen en ADV-uren. Als je een bijbaantje hebt zit dit meteen inbegrepen in je uurloon. Dat betekent dus dat jouw uurloon nog ongeveer 29% hoger is dan in de tabel hieronder. Maar: je krijgt die toeslagen dus niet apart uitbetaald. Reken dus niet op een extra zakcentje in mei.

Misschien merk je wanneer je bij Dirk gaat werken dat je salaris iets afwijkt. Bijvoorbeeld vanwege een recente salarisverhoging. Wij proberen onze info over het salaris bij Dirk zo up-to-date mogelijk te houden. Maar vraag voor de zekerheid altijd naar je salaris wanneer je bij Dirk gaat solliciteren.

Leeftijd Uurloon vakkenvuller Dirk Maandloon vakkenvuller Dirk (fulltime)
15 jaar € 5,71 € 989,73
16 jaar € 6,58 € 1.140,53
17 jaar € 7,52 € 1.303,47
18 jaar € 8,61 € 1.492,40
19 jaar € 10,32 € 1.788,80
20 jaar € 13,78 € 2.388,53
21+ € 17,21 € 2.983,07

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Boodschappen afrekenen achter de kassa bij Dirk

De volgende job waar je aan denkt bij supermarktwerk: kassamedewerker. Bij Dirk vinden ze het vooral belangrijk dat je vriendelijk bent en graag een praatje maakt met klanten, terwijl je zo snel mogelijk de boodschappen scant. Multitasken is een must, dus. En het is handig als je makkelijk praat met klanten. Met je collega’s kletsen? Mag ook, zolang het werk natuurlijk goed wordt gedaan. Een gezellig praatje met je collega geeft namelijk positieve energie die weer wordt uitgestraald op de klant. Win-win! Weten hoe het écht is om achter de kassa te werken voordat je bij Dirk gaat solliciteren? Lees het in onze inside story van een kassamedewerker.

Hoe oud moet je zijn om bij Dirk te werken achter de kassa? Een stukje ouder dan een vakkenvuller; je moet namelijk minstens 16 zijn vanwege de verantwoordelijkheden die bij de job komen kijken. Lijkt dit je wel wat? Check dan onze vacatures voor kassamedewerker bij Dirk.

Kassamedewerker bij Dirk
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Maaltijdvergoeding, onregelmatigheidstoeslag

Dirk salaris per leeftijd als kassamedewerker

Je wilt vast ook weten wat zo’n job als kassamedewerker je oplevert. We zochten voor je uit wat bij Dirk het salaris is vanaf 16 jaar. In principe is het salaris bij Dirk als kassamedewerker en vulploegmedewerker hetzelfde. In de tabel hieronder check je de details.

Leeftijd Uurloon kassamedewerker Dirk Maandloon kassamedewerker Dirk (fulltime)
16 jaar € 6,58 € 1.140,53
17 jaar € 7,52 € 1.303,47
18 jaar € 8,61 € 1.492,40
19 jaar € 10,32 € 1.788,80
20 jaar € 13,78 € 2.388,53
21+ € 17,69 € 3.066,27

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Orders picken in het magazijn bij Dirk

In de supermarkt werken is natuurlijk niet het enige wat je bij Dirk kunt doen. Er is ook genoeg werk in de distributiecentra. Dan werk je niet alleen voor Dirk, maar ook voor Dekamarkt, omdat de magazijnen van de overkoepelende organisatie, Detailresult, aan beide supermarkten levert. Wat je gaat doen in zo’n groot magazijn? Een veelvoorkomende job is orderpicker. Dan verzamel je allerlei producten op karren en pallets. Die zet je klaar zodat ze vervoerd kunnen worden naar de supermarkten. In het magazijn van Dirk gaat dat met een handige headset. Daar hoor je meteen welke producten je moet verzamelen en waar in het magazijn je precies moet zijn. Benieuwd hoe dit precies werkt? Check het in de video hieronder.

Hoe oud moet je zijn om te werken bij Dirk als orderverzamelaar? Voor deze job moet je 16 jaar zijn, maar een diploma is niet nodig. Je kunt dus ook bij Dirk solliciteren voor een bijbaan als orderverzamelaar.

Orderpicker bij Dirk
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dirk salaris per leeftijd als orderverzamelaar

Bij Dirk van den Broek is het salaris van een orderverzamelaar hetzelfde als dat van een vakkenvuller of kassamedewerker. Wel zo eerlijk, want je wordt dus gelijk beloond, ongeacht waar je talenten liggen. Wat wel anders is bij deze functie? Je krijgt als orderpicker extra toeslagen bovenop je uurloon bij Dirk als je op zaterdag of na 20:00 werkt. In de supermarkt krijg je alleen toeslag op zondagen en feestdagen. Goed om te weten als je nog twijfelt voor welke functie je bij Dirk wilt solliciteren.

Leeftijd Uurloon vakkenvuller Dirk Maandloon vakkenvuller Dirk (fulltime)
16 jaar € 6,58 € 1.140,53
17 jaar € 7,52 € 1.303,47
18 jaar € 8,61 € 1.492,40
19 jaar € 10,32 € 1.788,80
20 jaar € 13,78 € 2.388,53
21+ € 17,69 € 3.066,27

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Dirk

Naast jobs als kassamedewerker, vakkenvuller en orderverzamelaar zijn er natuurlijk nog volop andere functies bij Dirk. Denk maar aan vrachtwagenchauffeur, bakkerijmedewerker, transportplanner en IT-medewerker. En dat is maar een kleine greep uit alles wat er mogelijk is bij Dirk. Denk dus goed na waar jouw talenten en interesses liggen voordat je bij Dirk gaat solliciteren.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Dirk

Je krijgt natuurlijk niet alleen maar salaris als je begint met een nieuwe baan, maar je hebt ook leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe dat bij Dirk zit? Hieronder vind je een lijstje. Maar onthoud: dit kan per vestiging of per functie verschillen, dus vraag altijd heel goed naar de secundaire arbeidsvoorwaarden als je bij Dirk gaat solliciteren.

 • Toeslagen bovenop je salaris: zo’n 29%, bestaande uit vakantiegeld, vakantiedagen en ADV-uren. Let op: als je een bijbaan hebt bij Dirk, zit dit bij je salaris inbegrepen. Je krijgt je vakantiegeld dus niet apart.
 • Vakantiedagen: op basis van een fulltime dienstverband 24 vakantiedagen per jaar.
 • Volop interne opleidings- en doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld tot supermarktmanager of teamleider logistiek.
 • Reiskostenvergoeding: € 0,23 per kilometer.
 • Gratis lunch tot € 5,- als je langer dan een bepaald aantal uren per dag werkt (kan verschillen per vestiging).

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Dirk

Doorgroeimogelijkheden zijn superbelangrijk bij Dirk, of je nou begint als vakkenvuller of magazijnmedewerker. Daarom biedt Dirk allerlei traineeships en interne opleidingsmogelijkheden op mbo- én hbo-niveau aan voor medewerkers, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Als je ambities hebt in de logistiek of de retail is Dirk dus een slimme keuze. Goed om te onthouden als je eraan denkt bij Dirk te solliciteren. Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Check de video hieronder.

Via YoungCapital werken bij Dirk

Wil je op een baan bij Dirk solliciteren? Dat kan gelukkig gewoon via YoungCapital. Dat gaat lekker makkelijk én snel, want je hoort binnen no time van onze recruiters na jouw sollicitatie. Ook houd je een YC-contactpersoon tijdens jouw baan, waardoor je bij ons terechtkunt met al jouw vragen. En het beste? Je krijgt toegang tot YC Skills, waar je (gratis!) allerlei toffe trainingen volgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Staan er op dit moment geen vacatures bij Dirk open? Geen zorgen, we hebben een breed aanbod met vergelijkbare logistieke vacatures. Wie weet vind je daar wel dé uitdaging voor jou.

Check onze vacatures bij Dirk

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik bij Dirk van den Broek solliciteren?

 • Dat kan gewoon via YoungCapital. Check onze openstaande vacatures bij Dirk en solliciteer. Staat er niks interessants tussen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere logistieke vacatures.

 • Ik wil solliciteren bij Dirk van den Broek. Hebben jullie tips?

 • Op deze pagina lees je handige info die je kunt gebruiken bij jouw sollicitatie bij Dirk van den Broek. Hulp nodig met het schrijven van je sollicitatiebrief of voorbereiden van je sollicitatiegesprek? Check onze sollicitatietips.

 • Hoeveel verdien je bij Dirk als je 14 jaar bent?

 • Check de Dirk vacatures voor het huidige salaris voor 14-jarigen. Je mag bij Dirk alleen vakkenvullen als je 14 jaar bent.

 • Hoeveel verdien je bij Dirk als je 15 jaar bent?

 • Check het Dirk salaris voor 15 jaar in de vacatures. Je mag als 15-jarige alleen als vakkenvuller aan de slag bij Dirk.

 • Wat verdien je bij Dirk per uur als je 16 bent?

 • Check in de vacatures van Dirk het uurloon voor 16 jaar.

 • Hoe oud moet je zijn om bij Dirk te werken en wat verdien je dan?

 • Je mag werken bij Dirk vanaf 14 jaar. Je gaat dan aan de slag als vakkenvuller. Het salaris bij Dirk als vakkenvuller van 14 jaar vind je in de vacatures.

Bekijk ook eens deze bedrijven