Bij Gorillas solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Gorillas

Overweeg jij om bij Gorillas te solliciteren? Je hebt hun fietskoeriers vast weleens op straat voorbij zien scheuren. Deze online boodschappendienst is namelijk niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Lijkt het jou ook wel wat om je werkdag in de frisse buitenlucht door te brengen? Goed nieuws voor jou: via YoungCapital kun je op Gorillas vacatures solliciteren. Wil je liever eerst meer achtergrondinfo over het bedrijf, voordat je de sollicitatieprocedure induikt? Begrijpen we helemaal. In dit artikel lees je alles over Gorillas. Meteen solliciteren? Dat kan ook.

Waarom werken bij Gorillas?

Er zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden als je een (bij)baan zoekt, dus waarom zou je uitgerekend kiezen voor bij Gorillas solliciteren? Hieronder check je leuke voordelen van een job bij Gorillas:

 • Je hebt een sportieve baan bij een innovatief bedrijf, waarbij je jezelf constant uitdaagt: kun jij binnen 10 minuten op het bezorgadres zijn?
 • Flexibiliteit, want jij bepaalt zelf wanneer je werkt. Zo’n baan is dus goed te combineren met andere bezigheden, zoals een studie.
 • Werken in een informele bedrijfscultuur met een prettige werksfeer. Da’s dus genieten van een leuk team en gezellige vrijmibo’s.
 • Je krijgt een e-bike van de zaak om de boodschappen snel te kunnen bezorgen.
 • Een mooi uurloon van minstens € 11,54 én kans op dikke fooien.
 • Vakantiegeld: soms zit dit al inbegrepen in je salaris en anders krijg je het apart uitbetaald in mei of juni.
 • Heb je zelf ook nog een boodschappenlijst af te werken? Bij Gorillas krijg jij als werknemer 25% korting op je boodschappen.

Wie is Gorillas?

Klinkt leuk, maar wie is Gorillas eigenlijk? Gorillas is een online supermarkt die jouw boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Hoe ze dat doen? In ieder geval niet omdat ze professioneel wielrenners zijn. Het geheime recept zit hem in de organisatie. Door alleen te bezorgen binnen een bepaalde straal rondom de distributiecentra, lukt het Gorillas om zich aan de strakke bezorgtijden te houden. Het bedrijf werkt dus vanuit minimagazijnen (ook wel hubs genoemd). Op al die hubs hebben ze natuurlijk ook personeel nodig. Dat betekent dat Gorillas jouw hulp goed kan gebruiken. Bij Gorillas als rider solliciteren is dus regelmatig mogelijk.

Gorillas in a nutshell

In mei 2019 is Gorillas officieel gelanceerd. Sindsdien zijn er meer dan 200 magazijnen gebouwd en is Gorillas in meer dan 60 steden en 9 landen te vinden. De ruim 1200 medewerkers zijn dus heel divers. En dat vindt Gorillas belangrijk: ze willen graag een verschil maken in de gebieden waar zij bezorgen. Zoals de CEO, Kagan Sümer zegt: "Gorillas is er om een wereld te creëren waarin je direct toegang hebt tot je behoeften. Wij zijn geen zakenmensen die een bezorgbedrijf opzetten, wij zijn bezorgers die een bedrijf opzetten." Spreekt die mentaliteit je wel aan? Dan zit je bij Gorillas goed. Ben je benieuwd hoe het is om als Gorillas rider te werken? Lees in onze blog een inside story van een fietskoerier.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Gorillas? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Gorillas

Je kunt bij Gorillas dus onder andere aan de slag als boodschappenbezorger met een e-bike. Maar natuurlijk zitten er veel meer gezichten en handen achter een bedrijf als Gorillas. Want wie zorgt ervoor dat al die boodschappen klaarstaan? En wie beantwoordt vragen over bestellingen? Denk bijvoorbeeld aan functies als magazijnmedewerkers, orderpickers en administratief medewerkers. Maar welke job past nou het beste bij jou? Hieronder beschrijven we een paar veelvoorkomende functies bij Gorillas. Misschien helpt dat je met kiezen op welke vacature van Gorillas je wilt solliciteren. Ben je benieuwd naar het salaris bij Gorillas en vanaf welke leeftijd je er mag werken? Ook dat zochten we per functie uit.

Bezorg razendsnel boodschappen als fietskoerier, bezorger of delivery rider bij Gorillas

Als je bij zo’n snelle boodschappenbezorger als Gorillas wilt solliciteren, dan denk je al snel aan een baan als fietskoerier. Bij Gorillas bezorgen ze namelijk alle boodschappen met een e-bike. Naast een e-bike krijg je als fietskoerier ook de andere nodige gear, zodat je veilig op de fiets stapt en herkenbaar bent. Werk je graag in de frisse buitenlucht? Check dan onze Gorillas fietskoerier vacatures.

Hoe een job als Gorillas rider werkt? Dat wil je natuurlijk eerst weten voordat je bij Gorillas gaat solliciteren. De klant bestelt boodschappen via de app, waarna de orderpickers in het dichtstbijzijnde distributiecentrum de bestelling klaarmaken. Als fietskoerier start je dus altijd bij de hub, waar je klaarstaat om op je fiets te springen. Na het bezorgen - binnen 10 minuten - ga je terug naar de hub voor de volgende bestelling. Is er even niets te doen? Dan krijg je gewoon doorbetaald. Lekker, toch?

Gorillas bezorgt dagelijks tussen 08:00 en 23:00. Je kan dus ochtend- of avondshifts werken. Via de Gorillas app check jij jouw rooster en geef je je voorkeuren door. Werken als bezorger is dus supergoed te combineren met bijvoorbeeld een studie of andere bezigheden.

En dan misschien wel het belangrijkste van alles: hoe zit het met het Gorillas bezorger salaris? Het minimum salaris is € 11,54 per uur als je 21 jaar of ouder bent. Natuurlijk maak je ook kans op leuke fooien. Altijd mooi meegenomen. Hoe oud je moet zijn om bij Gorillas te werken zie je in onderstaande tabel, net als de andere functie-eisen. Specifieke details lees je in de Gorillas bezorger vacatures.

Fietskoerier, bezorger, delivery rider bij Gorillas
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Goede beheersing van het Engels, een smartphone met een goede 4G-verbinding en powerbank
Minimumsalaris per uur (21+) € 11,54
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.300
Extra’s, toeslagen en bonussen Fooi, verwijzingsbonus, onregelmatigheidstoeslagen, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Verzamel alle boodschappen als Gorillas orderpicker

Ben je vliegensvlug en werk je graag efficiënt? Misschien is orderpicken wel wat voor jou. Als Gorillas orderpicker ga je aan de slag in het distributiecentrum. Wat een Gorillas orderpicker doet? Eigenlijk doe jij de boodschappen. Of nou ja, je verzamelt ze voor de klant en maakt de pakketten verzendklaar. Met jouw kar rijd je door het magazijn en verzamel je alle items van de bestelling. Je controleert de producten ook op versheid, want je kunt natuurlijk geen rotte appels verkopen. Daarnaast neem je nieuwe magazijnvoorraden in ontvangst en zorg je dat deze op de juiste plaats terechtkomen. Af en toe werk je op een computer om labels af te drukken.

Boodschappenpakket klaar? Dan handig jij deze over aan de Gorillas riders, en ga je door met een nieuwe bestelling. Tussendoor zorg je voor een schoon en opgeruimd magazijn. Lijkt het je wel wat om bij Gorillas als orderpicker te werken? In onderstaande tabel zie je terug wat het Gorillas uurloon is. Hoe oud moet je zijn voor een baan bij Gorillas als orderpicker? Dat zochten we ook voor je uit.

Gorillas orderpicker
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Goede beheersing van het Engels
Minimumloon per uur (21+) € 11,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.300
Extra’s, toeslagen en bonussen Verwijzingsbonus, onregelmatigheidstoeslagen, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Gorillas

Is bezorgen of orderpicken niet helemaal jouw ding? Er zijn natuurlijk ook andere opties bij dit bedrijf. Houd de Gorillas vacatures in de gaten voor de mogelijkheden op dit moment. Zo nu en dan is Gorillas bijvoorbeeld op zoek naar personeel op de administratieve afdeling, of voor in de klantenservice.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Gorillas

Sta jij al te trappelen om bij Gorillas te solliciteren? Lees nog even verder, want je krijgt natuurlijk meer dan een lekker salaris en gezellige collega’s. Check hieronder de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Gorillas:

 • De mogelijkheid om te kiezen voor een contract met vaste uren van bijvoorbeeld 16 of 20 uur per week. Zo’n contract geldt voor minimaal 7 maanden, met grote kans op verlenging.
 • Flexibiliteit: je draait overdag, ‘s avonds of in het weekend je uren, whatever works for you.
 • Je krijgt vakantiegeld en hebt recht op vakantiedagen, afhankelijk van het aantal uren dat je werkt.
 • Zelf boodschappen bestellen bij Gorillas? Als medewerker krijg jij 25% korting.
 • Afhankelijk van jouw contract heb je recht op een telefoonvergoeding van € 15,- of € 7,50 per maand.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Gorillas

Meer leren of doorgroeien binnen het bedrijf? Dat kan. Ben jij van nature een leider? Dan kun je bij Gorillas doorgroeien tot teamlead. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het team en je stuurt hen aan. Daarnaast ben je vaak verantwoordelijk voor het werkrooster en verzuim. Verder is doorgroeien tot hubmanager ook een mogelijkheid. Dan ben jij verantwoordelijk voor een hele Gorillas hub. Dat betekent onder andere dat je iedereen, inclusief de teamleads, aanstuurt. Ook zorg je ervoor dat de veiligheids- en gedragsregels worden nageleefd. Verder voer je werkoverleg en eventuele coachingsgesprekken uit. Lijkt het je wel wat om een eigen hub te leiden? Dan is bij Gorillas solliciteren je eerste stap.

Via YoungCapital werken bij Gorillas

Ben je al helemaal enthousiast? Dan hebben we goed nieuws: je kunt namelijk direct via YoungCapital bij Gorillas solliciteren. Een van de voordelen van solliciteren via YoungCapital is dat je persoonlijk door het sollicitatieproces geleid wordt en je al binnen twee werkdagen van één van onze recruiters hoort. Hulp nodig met solliciteren bij Gorillas? Met onze gratis cv-builder maak je binnen no time een professioneel en overzichtelijk cv. Bekijk voordat je een sollicitatiebrief schrijft of sollicitatiegesprek hebt nog even onze handige tips. Zo bereid je je goed voor als je bij Gorillas gaat solliciteren.

Check onze vacatures bij Gorillas

Helaas!

Geen vacatures voor Gorillas

Veelgestelde vragen

 • Wat is het Gorillas bezorger salaris?

 • Het Gorillas rider salaris is per uur ongeveer € 11,54 bruto. In onze Gorillas vacatures lees je meer informatie over het Gorillas bezorger salaris.

 • Kan ik bij Gorillas ook bezorgen met de auto of scooter?

 • Nee, Gorillas bezorgt alleen per fiets. Je kunt dus niet als chauffeur bij Gorillas solliciteren. Wil je graag bezorgen met de auto? Check dan hier al onze chauffeur vacatures.

 • Hoe oud moet je zijn om bij Gorillas te werken?

 • Je kunt als Gorillas orderpicker solliciteren als je 16 jaar of ouder bent. Wil je als Gorillas rider aan de slag? Dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Bekijk ook eens deze bedrijven