WERKEN IN PARIJS

Jouw carrière in Parijs

Parijs, La Ville Lumière. De stad staat bekend om zo ontzettend veel: van mode en liefde tot musea en restaurants. Wie wil nou niet werken in een van de bekendste wereldsteden? Jij vast wel. Daarom heeft YoungCapital alles over werken in Parijs voor jou uitgezocht. Want je wilt natuurlijk wel goed voorbereid zijn als je kiest voor deze stap. Waar moet je rekening mee houden en wat moet je regelen? Je leest het allemaal in dit artikel over werken in Parijs.

Meteen nieuwsgierig naar ons aanbod aan vacatures in Parijs? Check direct wat we op dit moment open hebben staan.

Waarom werken in Parijs?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mooie en leuke steden waar je zou kunnen werken. Dus waarom zou je kiezen om te gaan werken in Parijs? Misschien is dat voor jou een no brainer, maar we zetten toch een aantal voor- en nadelen van werken in Parijs op een rij.

Voordelen van werken in Parijs

 • Een overduidelijk voordeel: je gaat wonen en werken in Parijs, dat is een droom van velen.
 • Parijs is een internationale stad, je kunt er daarom voor kiezen om bij een internationaal bedrijf te werken als je nog geen Frans kunt. Handig toch?
 • Parijzenaren willen je maar al te graag helpen met het leren van Frans. Wil jij jouw Frans verbeteren? Gewoon vragen!
 • Geniet jij van je lunchpauzes? Dan zit je in Parijs goed, daar nemen ze echt de tijd om rustig te genieten van hun lunch. Ook meerdere koffiepauzes zijn de standaard.

Nadelen van werken in Parijs

 • Het minimumloon in Frankrijk is ongeveer hetzelfde als in Nederland, maar de kosten voor het wonen in Parijs zijn relatief duur. Je zult dus wat beter op je centjes moeten letten.
 • Spitsuur is in Parijs erg intens. De drukte in het openbaar vervoer en op de weg is next level. Hier moet je aan gaan wennen als je wilt werken in Parijs.
 • Alles duurt langer in Frankrijk. Als je wat geregeld wilt hebben, op werk of daarbuiten, moet je heel wat geduld hebben.
 • Protesten … dat is echt een ding in Frankrijk en al helemaal in Parijs. Het zal dus vaak genoeg gebeuren dat je door protesten een omweg moet nemen.

Bekijk meer voor- en nadelen op onze pagina over werken in Frankrijk.

uitzicht over Parijs

Informatie over werken in Parijs

Het belangrijkste wat je moet weten over werken in Parijs? Alles draait in Parijs om netwerken. Er openen heel veel deuren zodra je de moeite doet om relaties met mensen op te bouwen. Wil jij veel bereiken op werkgebied? Steek dan tijd en energie in het leren kennen van mensen.

Meer weten over werken in Frankrijk?

Lees alle info, van contracten tot feestdagen, op onze pagina over werken in Frankrijk.


Lunch op het werk

In Frankrijk zijn werkgevers verplicht om te zorgen voor de lunch. Bij sommige bedrijven kun je in de kantine een lunch voor ongeveer € 5,- krijgen. Dit is een uitgebreide lunch voor Nederlandse begrippen. Je krijgt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor 5 euro. Heeft jouw werkgever geen kantine? Dan krijg je een ticket resto, dit is een voucher waarmee je lekker in een restaurant in de buurt kunt lunchen. Zo kun je elke dag in Parijs uit eten, la vie est belle! Werken in Parijs klinkt steeds leuker, hè?

Werktijden

In Parijs zijn de werktijden van ongeveer 9:30 tot 19:00. Dit komt omdat ze het belangrijk vinden om de tijd te nemen voor de lunch. Je wordt vaak gek aangekeken als je vroeg vertrekt. Niet voor niks is het motto in Parijs metro, boulot, dodo (metro, werk, slaap). Doordeweeks draait het leven om travailler. In de weekenden wordt het woord ‘werk’ juist niet genoemd, dan draait het om sociaal zijn.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Als je wilt werken in Parijs moet je natuurlijk wel het een en ander regelen. Want je gaat niet zo snel werken in Parijs, maar wonen in Nederland. Het meeste dat je moet regelen draait daarom om het wonen in Parijs. Voor de rest is verhuizen naar Parijs niet erg moeilijk. Als EU-burger hoef je er geen visum of werkvergunning voor aan te vragen. Ben je van plan om langer dan drie maanden in Parijs te werken? Dan kun je een Carte De Séjour aanvragen, maar dat is niet verplicht.

Wil jij wonen in Parijs?

Lees alles wat je moet regelen om te wonen in Parijs in ons artikel.


Naast het regelen van een woning, zorgverzekering en andere woongerelateerde zaken, is het handig om wat Frans te leren. De Parijzenaren waarderen het erg als je in ieder geval een beetje Frans probeert te spreken en zullen zich veel meer openstellen wanneer je Frans kunt. Tegenwoordig kun je op verschillende manieren Frans leren. Kies voor een cursus Frans, ga online in gesprek met locals, gebruik Duolingo of koop een boek over de Franse taal. Zo kom je al een eind op weg!

Via YoungCapital werken in Parijs

Wil jij werken in Parijs? Daar kan YoungCapital jou zeker bij helpen. Bekijk onze vacatures in Parijs en kies de baan uit die jou het leukst lijkt. Let hierbij ook op wat de werkgevers jou kunnen bieden. Een woning in Parijs vinden niet al te makkelijk. Sommige werkgevers regelen een appartement of kamer voor je, zo hoef je daar helemaal niet aan te denken. Maar dit is dus niet bij elke baan het geval, lees de vacatures daarom goed door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Daarnaast is YoungCapital de schakel tussen jou en de werkgever en blijven we jouw contactpersoon wanneer je gaat werken in Parijs. Ideaal, toch?

Eiffeltoren in Parijs

Check onze vacatures in Parijs

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Kan ik werken in Parijs?

 • Ja, als EU-burger kun je zonder visum of werkvergunning aan de slag in Parijs. Je kunt zo lang als je wilt werken in Parijs.

 • Wat zijn de werktijden in Parijs?

 • In Parijs hechten ze veel waarde aan de lunchpauze. Doordat deze extra lang is, werken de meest Parijzenaars ook door tot een uur of 7.

 • Wat is het gemiddelde loon in Parijs?

 • Het gemiddelde inkomen voor een fulltime werkweek ligt in Parijs rond € 2.100 per maand.

Bekijk ook eens deze landen en steden