WONEN IN PARIJS

Jouw avontuur in Parijs

De stad van liefde, lichtjes, kunst, geschiedenis en zo veel meer. Wonen in Parijs is een droom van velen. Wil jij nu de stap zetten en naar Parijs verhuizen? YoungCapital begrijpt jouw keuze helemaal. Daarom hebben wij uitgezocht wat jij allemaal moet weten voordat je gaat wonen in Parijs. Lees meteen verder en laat je in dit artikel informeren en inspireren.

Om te wonen in Parijs heb je natuurlijk een baan nodig. Check ons aanbod aan vacatures in Parijs, misschien vind je meteen al jouw droombaan ertussen.

Waarom wonen in Parijs?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom wonen in Parijs een idée magnifique is. Maar, om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, geven we hieronder de voor- en nadelen van wonen in deze stad.

Voordelen van wonen in Parijs

 • Je woont in een van de interessantste steden op de wereld. Een unieke ervaring dus!
 • Je bent met de Thalys binnen een paar uur in Nederland. Ook met de auto of het vliegtuig is Parijs ontzettend snel en makkelijk te bereiken.
 • Wil je ook nog eens wat bijleren in Parijs? Studeren in Frankrijk is gratis, dus ga ervoor!
 • Cafécultuur, daar staat Parijs bekend om. Er is altijd wel een leuk cafeetje waar je kunt zitten en socializen.
 • Het nachtleven in Parijs is een beleving, ontdek de verschillende clubs en je ziet dat er altijd wel een andere vibe te ervaren is.

Nadelen van wonen in Parijs

 • Naar Parijs ga je niet voor het weer. Het weer is vergelijkbaar met Nederland. Dus het hele jaar in de zon zitten, zit hier niet in.
 • Als je de Franse taal niet beheerst, is wonen in Parijs niet altijd even leuk. Om een band met de locals op te bouwen is het nécessaire om Frans te spreken.
 • Het leven is Parijs is best duur, wees hiervan bewust. Maar, daar krijg je wel een ervaring in een van de mooiste steden voor terug.
 • Papieren, papieren, papieren. Ja, in Frankrijk is er altijd sprake van papierwerk. Heb dus geduld en zorg dat je altijd de juiste papieren klaar hebt staan.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat wonen in Parijs ontzettend anders is dan wonen in de rest van Frankrijk. Wil jij de Franse cultuur proeven, maar hoef jij niet per se in Parijs te wonen? Kijk dan eens naar het aanbod van vacatures in Frankrijk.

Parijs, Frankrijk

Kosten van wonen in Parijs

Het leven in Parijs is très cher. Vooral de kosten voor een appartement kunnen oplopen. Je kunt wonen in Parijs natuurlijk zo duur of goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt. Maar om je toch een beetje een indicatie te geven van hoe duur wonen in Parijs is, hebben wij de gemiddelde uitgaven die je kwijt bent uitgezocht.

De grootste maandelijkse uitgave die je hebt in Parijs, zijn de woonkosten. De prijs van een kamer, studio of appartement liggen vaak rond de Amsterdamse prijzen. Hetzelfde geldt voor uit eten gaan. Boodschappen kun je in Parijs het beste bij de grotere supermarkten, zoals Carrefour, doen. Staat er city of express achter de supermarkt naam? Dan zullen de boodschappen duurder zijn, let daarop en je bespaart meteen wat centen.

Voor het reizen in Parijs, kun je het best gebruik maken van het openbaar vervoer. Een auto heeft niet veel toegevoegde waarde als je alleen in de stad moet zijn. Daarnaast hebben ze geen fietspaden zoals in Nederland, dus makkelijk overal heen fietsen zit er niet in. Je kunt een maandabonnement voor het openbaar vervoer kopen. De prijs van de Navigo Mois ligt tussen de € 65,- en € 75,-. De meeste werkgevers vergoeden ten minste 50% van deze kosten, vraag hier dus altijd even naar als je gaat werken in Parijs.

Gemiddelde kosten per maand

Huur in het centrum € 1.270,-
Huur buiten het centrum € 900,-
Gas, water, licht € 180,-
Internet € 30,-
Mobiele telefoon abonnement € 25,-
Openbaar vervoer € 75,-
Fitness € 36,-

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Inschrijven

Informatie over wonen in Parijs

Voordat je gaat verhuizen naar Parijs wil je vast meer weten over de Parisian lifestyle. Het leuke van Parijs, is dat je elke dag wel een andere buurt kunt verkennen. En de ambiance is in elk arrondissement ook echt anders. Er zijn hele andere mensen, winkels en eten. Er is dus altijd een buurt die bij jouw mood past.

Lifestyle

Fransen houden van goed eten en nemen daar dan ook de tijd voor. Koffietjes en rookpauzes maken deel uit van de dagelijkse routine. Parijzenaren zijn doordeweeks meestal druk en gehaast, rennen van hot naar her. Ook de weekenden zijn altijd volgepland met leuke uitjes en sociale activiteiten. Want in een stad als Parijs valt er altijd wel wat nieuws te beleven. Laat je meeslepen en je zult Parijs op een hele andere manier ontdekken.

Parijzenaren zijn niet zoals Nederlanders op het gebied van afspraken. Afspraken worden vaak last minute gewijzigd. Vraagt een Parijzenaar of je zondagmiddag wat wilt doen? Reken er dan maar op dat het waarschijnlijk verplaatst of afgezegd wordt. Zorg dat je een go with the flow attitude hebt en dan wordt wonen in Parijs zeker een leuke ervaring.

By the way, praten over werk doen ze niet tijdens sociale bijeenkomsten. Ga dus niet te diep in op je werkleven, maar praat gezellig mee over andere onderwerpen.

Weetjes

 • Twee keer per jaar draait alles om Paris Fashion Week. Heel Parijs tovert om tot een mode walhalla. Modeshows, evenementen, muziek en meer. Een echte beleving.
 • Veel winkels, inclusief supermarkten, zijn in Parijs gesloten op zondag.
 • Op 14 juli mag je de Feu d'artifice in Parijs niet missen. Bij de Eiffeltoren is er dan een magische vuurwerkshow.
 • In Parijs heb je genoeg groen. Er zijn heel wat mooie parken waar je kunt rondstruinen, picknicken of aan het water kunt zitten.
 • Station Gare du Nord is het drukste treinstation in Europa. Tijdens het spitsuur zul je dit ook zeker merken.
 • De oudste brug in Parijs heet Pont Neuf, wat nieuwe brug betekent.

Parijs

Wat moet je regelen?

Als Nederlander hoef je niet al te veel te regelen om te verhuizen naar Parijs. Frankrijk hoort bij de Europese Unie, dus je kunt er zonder visum wonen en werken. De belangrijkste dingen die je moet regelen als je in Parijs gaat wonen zijn een bankrekening, appartement en zorgverzekering.

Meer weten over wat je allemaal moet regelen?

Je leest alle informatie op onze wonen in Frankrijk pagina.


Appartement huren in Parijs

Het eerste wat je moet doen als je ervoor kiest om in Parijs te wonen, is een appartement vinden. Dat kost vaak wel wat tijd en moeite. Naast het feit dat het vinden van een woning al moeilijk is, vragen huisbazen vaak om referenties, garantstellers en een hoge borg. Bereid je hier dus op voor. Je kunt je nu al oriënteren op verschillende woonwebsites. Hieronder hebben wij er een paar voor je op een rij gezet:

 • Appartager;
 • Fusac;
 • Seloger;
 • Résidences immobilier.
 • Een ding dat je altijd in je achterhoofd moet hebben, is dat er veel oude gebouwen in Parijs zijn. Dat is natuurlijk ontzettend mooi om te zien, maar dit betekent ook dat veel woningen allerlei gebreken hebben van een oud gebouw. Let bij het kiezen van een appartement in Parijs dus goed op in welke staat het gebouw verkeert.

  Via YoungCapital wonen in Parijs

  Ga jij via YoungCapital werken in Parijs? Dan is het mogelijk dat je werkgever een appartement voor je klaar heeft staan of jouw verhuiskosten (deels) vergoedt. Zeker weten of dit zo is? Lees de vacatures goed door of geef ons een belletje. Het kan ook zijn dat er niks voor je geregeld wordt, maar met bovenstaande info ben je natuurlijk helemaal voorbereid. Wij blijven ook tijdens jouw verblijf in Parijs je contactpersoon voor al jouw vragen of advies. Zo verloopt jouw avontuur op rolletjes.

Parijs3

Check onze vacatures in Parijs

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Overzicht wonen in Parijs

Valuta Euro (€)
Officiële taal Frans
Land Frankrijk
Tijdzone (wintertijd) GMT+1
Minimumloon per maand € 1.589,47

Veelgestelde vragen

 • Is Parijs duur om te wonen?

 • Parijs is duurder dan de rest van Frankrijk. Om in deze stad te wonen, zul je altijd wat meer geld moeten neerleggen. Maar, er valt natuurlijk op van alles te besparen, waardoor wonen in Parijs een realiteit kan worden.

 • Hoeveel mensen wonen in Parijs?

 • Er wonen ruim 2 miljoen mensen in Parijs.

 • Wat moet ik regelen als ik ga wonen in Parijs?

 • Als EU-burger heb je geen visum of dergelijke nodig om in Parijs te wonen. Wel moet je, net als bij elke verhuizing, wat zaken regelen. Denk hierbij aan een bankrekening, woning en zorgverzekering.

Bekijk ook eens deze landen en steden