Fietsbezorger

Werken als fietsbezorger: iets voor jou?

Stel je eens voor: de hele dag lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht, terwijl je betaald krijgt. Ideaal toch? Als fietsbezorger kan het. Lijkt het jou leuk om te werken als fietsbezorger en wil je meer weten over dit beroep in de logistiek? Op YoungCapital vind je alle ins en outs.


Wat doet een fietsbezorger?

Als fietsbezorger, ook wel fietskoerier, bezorg je post, boodschappen, maaltijden of producten op de fiets of e-bike. Jij zorgt dat bestellingen veilig en snel op hun bestemming aankomen en maakt mensen blij met hun pizza margherita, zonnige ansichtkaart of nieuwe AirPods. Werken als fietsbezorger betekent veel flexibiliteit en vrijheid. Top als bijbaan voor scholieren en studenten dus. Je bepaalt namelijk zelf je uren en kunt in de avonden of weekenden werken. Perfecte combi met je studie, hobby's of bezoekjes aan de sportschool. Al kun je de gym ook wel skippen, want met deze baan blijf je lekker fit.

Jouw werkdag als fietsbezorger

Je werkdag als fietsbezorger begint op het depot of bij het restaurant waar je de eerste bestelling ophaalt. De orderpicker of restaurantmedewerker heeft alles al voor je klaargezet. Je laadt je fietstassen of bakfiets vol of stopt de maaltijd in je bezorgtas. Nu is het tijd om naar de plaats van bestemming te rijden. Je stelt je navigatie in en neemt de snelste routes naar het juiste adres. Het voordeel van bezorgen op de fiets: je kunt makkelijk door kleine straatjes en binnendoorwegen. Ondertussen geniet je van het frisse briesje en ontdek je nieuwe plekken in de stad.

Eenmaal aangekomen bij de klant overhandig je de bestelling of gooi je de post door de brievenbus. Eventueel laat je de klant nog tekenen voor ontvangst. En dan zit de eerste bezorging van vandaag erop. Met een beetje geluk krijg je nog wat fooi van de klant. En die mag je als fietsbezorger gewoon zelf in je eigen zak steken. Ka-ching! Op naar de volgende bestelling.

Waar werkt een fietsbezorger?

Dat ligt maar net aan wat je bezorgt. Als je als echte Pieter Post pakketjes of brieven rondbrengt, doe je dit voor een postbedrijf zoals PostNL. Sta je liever met lekkere maaltijden of boodschappen voor iemands deur? Ga dan werken als bezorger op de fiets voor je favo restaurant of bezorgservice. Bijvoorbeeld bij Thuisbezorgd. Of wil je mensen blij maken met hun nieuwe iPhone of oortjes? Dan is bezorgen voor een winkel als bol.com wel iets voor jou. Genoeg opties dus.

De taken van een fietsbezorger

 • Ophalen van maaltijden, producten of post bij een restaurant of depot.
 • Plannen van de kortste route op de navigatie.
 • Veilig en snel fietsen naar het juist adres.
 • Bestellingen, maaltijden of post zo snel mogelijk leveren aan de klant.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als fietsbezorger: hoe is dat?

Natuurlijk kunnen we doen alsof alles rozengeur en maneschijn is, maar eerlijk is eerlijk: elke baan heeft zijn voor- en nadelen. Ook het werk van een fietsbezorger.

Voordelen van werken als fietsbezorger

 • Zeg maar dag tegen de sportschool. Als fietsbezorger moet je flink trappen op de pedalen, dus fit blijf je zeker. Wist je dat je met een uur fietsen al 280 calorieën verbrandt? Win-win.
 • Je hebt als fietsbezorger flexibele uren en je deelt zelf je rooster in. Er blijft dus nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen van je welverdiende salaris.
 • Bovenop het salaris krijg je leuke extra's, zoals vakantiegeld en toeslagen als je in het weekend of 's avonds werkt. Bezorg je maaltijden? Dan krijg je vaak ook lekkere fooien die je zelf mag houden.

Nadelen van werken als fietsbezorger

 • Vallen de mussen van het dak door de hitte of regent het pijpenstelen? Balen, maar weer of geen weer: je moet de weg op. Gelukkig kun jij wel tegen een stootje en trap je fanatiek door.
 • Een koude maaltijd? Daar worden mensen natuurlijk niet vrolijk van. Soms maken jouw benen overuren om op tijd bij een adres te zijn. Vooral bij drukte is het aanpoten. Even chillen zit er dan niet in. Maar hé, dan heb jij je work-out van vandaag ook weer gehad en misschien sleep je nog een leuke fooi binnen.
 • Raak jij in een vissenkom nog verdwaald? Dat is lastig als je zo snel mogelijk bij het juiste adres moet zijn. Gelukkig is Google Maps je best friend.

Jouw salaris als fietsbezorger

Wat verdient een fietsbezorger nou eigenlijk? Het salaris van een fietsbezorger ligt ongeveer tussen de € 11,- en € 13,- per uur. Als je fulltime werkt, komt dit neer op een gemiddeld bruto salaris van € 1.500 tot € 2.000. Dit hangt af van je leeftijd. De minimumleeftijd dat je mag werken als fietsbezorger is 16 jaar. Meestal word je als fietsbezorger per uur betaald. Werk je als zzp'er? Dan kan het dat je een vergoeding per bezorging krijgt. Die ligt ongeveer rond de € 5,- per rit.

Het leuke aan een baan als fietsbezorger is dat je bovenop je salaris nog extra's krijgt, zoals vakantiegeld en toeslagen wanneer je in het weekend of 's avonds werkt. Als je maaltijden bezorgt, komen daar ook nog fooien bovenop. Mooi meegenomen, toch?

De volgende stap als fietsbezorger

Fiets je nu al een tijdje rond als bezorger en ben je wel toe aan iets nieuws? Of wil je graag meer salaris op je bankrekening? Dan kun je in de logistieke branche genoeg mooie stappen maken. Heb je een rijbewijs? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een baan als autobezorger, boodschappenbezorger of bijrijder. Ben je na zoveel onderweg te zijn geweest als fietsbezorger nu toe aan een baan die meer op één plek is? Dan is werken als postsorteerder misschien een leuke optie voor je.

Fietsbezorger worden: wat heb je nodig?

Goed nieuws: voor een baan als fietsbezorger heb je geen opleiding of werkervaring nodig. Het enige wat belangrijk is, is dat je minimaal 16 jaar oud bent en kunt fietsen (no shit, Sherlock). Sommige werkgevers hebben nog andere eisen, zoals een eigen fiets of mobiele telefoon met 4G verbinding. Maar soms krijg je ook een e-bike of fiets van de zaak. Lees dus altijd goed de vacaturetekst om te ontdekken wat je nodig hebt.

Jouw skills

Waarom jij de ideale fietsbezorger bent? Omdat je het heerlijk vindt om buiten te zijn. Jij geniet enorm van de stad en vindt niets leuker dan sporty bezig te zijn. Als jij eenmaal op dreef bent op de fiets, is het moeilijk om jou nog bij te houden. Als er een bolletjestrui voor fietsbezorgers zou bestaan, zou jij 'm dragen. Belangrijk, want koude pizza is voor niemand leuk en je maakt heel wat kilometers. Jouw richtingsgevoel is on point, dus verdwalen komt niet in jouw woordenboek voor. Maar als dit niet je sterkste punt is, schakel je gewoon de hulp van Google Maps in.

Jij komt dus zonder problemen bij het juiste adres aan. Ook ben je vriendelijk en zit het wel goed met jouw sociale vaardigheden. Wie de deur ook open doet, jij bent altijd beleefd en overhandigt de bestelling met een brede glimlach.

Cheat sheet voor je cv

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je cv? Met deze skills overtuig je de werkgever binnen no time dat jij de perfecte fietsbezorger bent.

Skills fietsbezorger
Energiek Richtingsgevoel
Fit Sociaal
Flexibel inzetbaar Zelfstandig

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Is werken als fietsbezorger jou toch iets te vermoeiend? Of heb je geen zin om door de regen te fietsen? Dan hebben we nog tal van andere mogelijkheden waar je aan de slag kunt. Check ons uitgebreide aanbod logistieke vacatures maar eens. Zie jij jezelf meer achter de schermen werken? Dan past orderpicker misschien beter bij je. Of lijkt het je tof om te werken in de haven? Dan kan het zomaar zijn dat jouw volgende functie havenmedewerker of cargadoor is. Bekijk snel de vacatures en ontdek de mogelijkheden.

Overzicht fietsbezorger

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen diploma vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.500 en € 2.000

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik fietsbezorger worden?

 • Om fietsbezorger te worden, heb je geen opleiding of werkervaring nodig. De enige vereiste is dat je minimaal 16 jaar oud bent.

 • Hoeveel verdient een fietsbezorger per uur?

 • Het salaris van een fietsbezorger ligt ongeveer tussen € 11,- en € 13,- per uur. Wat dit precies is hangt af van je leeftijd.

 • Hoeveel verdient een fietsbezorger per maand?

 • Een fietsbezorger verdient tussen € 1.500 en € 2.000 bruto per maand, op basis van 40 uur. Daarnaast krijgt een fietsbezorger vakantiegeld, toeslagen en soms ook fooi.

Bekijk ook eens deze logistieke functies