Magazijnchef

Werken als magazijnchef: iets voor jou?

Vind je het leuk om in een magazijn te werken, maar heb je ook leidinggevende skills? Dan is een baan als magazijnchef wat voor jou. In deze functie geef je leiding aan de andere magazijnmedewerkers en tegelijkertijd werk je lekker met ze mee. Maar de functieomschrijving van magazijnchef is nog veel breder. Meer weten? In dit artikel vertellen we je alles over werken als magazijnchef. Van de taken tot het salaris van een magazijnchef.


Wat doet een magazijnchef?

Een magazijnchef is de leidinggevende in een magazijn. Deze functie wordt ook wel magazijnbeheerder of warehouse manager genoemd. Je motiveert en ondersteunt magazijnmedewerkers. Maar je bent ook verantwoordelijk voor een soepel verloop van de werkzaamheden. Wat houdt dit in? Je controleert en onderhoudt machines, beheert de voorraad, houdt de administratie bij en zorgt voor een duidelijke en haalbare planning. Net als een voorman voer je als magazijnchef zelf ook uitvoerende werkzaamheden uit met het team. Je helpt bijvoorbeeld met het verzamelen en klaarzetten van bestellingen, het schoonhouden van de werkplek en het indelen van de stellingen.

Jouw werkdag als magazijnchef

Als magazijnchef begin je jouw dag met het checken van de planning. Met een verse kop koffie in je hand kijk je wat er vandaag allemaal moet gebeuren. Ook check je of de voorraad nog up-to-date is. Moeten er nog groene appels besteld worden? Of vroeg de klant om een grote lading afbakbroodjes? Je bestelt als magazijnchef niet alleen goederen die bestemd zijn voor de verkoop. Ook spullen voor in het magazijn zelf moeten worden aangevuld. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen of wc-rollen. Als je dat laatste niet hebt, is het misschien handig om wat meer van dat eerste in te kopen…

Dan is het tijd om het magazijn in te gaan. Je maakt een praatje met je werknemers en vertelt ze wat ze moeten doen. Als magazijnchef is het jouw taak om precies te weten wat er onder de magazijnmedewerkers speelt. Lopen ze tegen dingen aan? Of gaat het juist goed en kunnen ze nog wat meer taken aan? Door het voeren van gesprekken en door simpelweg to observeren zorg je als chef magazijn voor een fijne werksfeer.

Vervolgens check je of de machines nog goed werken en je repareert dingen die kapot zijn. Of je duikt achter het stuur van een heftruck en helpt je werknemers met het verzamelen van orders. 's Middags staat er een vergadering met de andere logistieke managers op de planning. Jullie bespreken de voortgang van de werkzaamheden en checken of de klanten nog tevreden zijn. Eenmaal terug werk je de administratie bij en pas je waar nodig de planning aan. Lekker veel afwisseling dus met een baan als magazijnchef.

Waar werkt een magazijnchef?

De naam zegt het al: als magazijnchef werk je in een magazijn. Wat voor magazijn? Dat hangt af van jouw interesse en voorkeur. Bij sommige bedrijven staat het magazijn vol machine-onderdelen, schroeven en gereedschap. Bij andere bedrijven werk je met exotische planten en weer een ander bedrijf specialiseert zich in de laatste mode. Waar je ook gaat werken als magazijnchef, jij bent altijd op de hoogte van de laatste veiligheidsregels. En dat doolhof aan stellingen? Dat ken je op je duimpje.

Een magazijn draait natuurlijk niet op één persoon. Naast het leidinggeven aan de magazijnmedewerkers, werk je als chef magazijn samen met de transportplanner. Samen kijken jullie wanneer welke bestellingen waar klaar moeten staan. Daarnaast kijk je met de voorraadbeheerder welke producten wanneer moeten worden besteld. Ook sta je in nauw contact met de klant. Je houdt goed in de gaten of er verbeterpunten zijn en wat er juist goed gaat. Dit speel je dan weer door aan je werknemers.

De taken van een magazijnchef

 • Motiveren en ondersteunen van magazijnmedewerkers en orderpickers.
 • Bijhouden administratie en voorraadbeheer.
 • Planning maken en deze waar nodig aanpassen.
 • Veiligheid controleren en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.
 • Helpen met werkzaamheden in het magazijn.
 • Contact houden met andere logistieke managers en klanten.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als magazijnchef: hoe is dat?

Let's keep it real: elke baan heeft zo zijn voor- en nadelen. Scoren de voordelen hoger dan de nadelen? Dan weet je dat deze functie bij je past. Check voordat je solliciteert dus nog even de ups en downs van het werken als magazijnchef.

Voordelen van werken als magazijnchef

 • Als magazijnchef heb je lekker veel afwisseling. Het ene moment zit je achter je computer de administratie bij te werken en het andere moment help je een collega met het inpakken van de producten.
 • Heb je veel energie? Als magazijnchef ben je altijd in de weer. Je loopt en sjouwt en doet tegelijkertijd veel denkwerk.
 • Houd je van leidinggeven en motiveren? Dan is dit de job voor jou. Jij hebt de macht om van het magazijn een fijne werkplek te maken en te zorgen dat jouw werknemers het beste uit zichzelf halen.

Nadelen van werken als magazijnchef

 • Houd je van een stille en rustige omgeving? Zoek dan nog even verder. Als magazijnchef word je regelmatig omringd door de chaos en harde geluiden van het magazijn.
 • Vind je het moeilijk om keuzes te maken en raak je snel in de stress? Dan is dit niet de baan voor jou. Als magazijnchef moet je onder hoge werkdruk kunnen werken en makkelijk knopen kunnen doorhakken.
 • Als magazijnchef moet je flexibel zijn. Veel magazijnen zijn ook buiten de normale kantoortijden open. Vind je het niet erg om soms in de avonden of weekenden te werken? Dan is er niks aan de hand.

Jouw salaris als magazijnchef

Zie jij het wel zitten om te gaan werken als magazijnchef? Dan ben je vast benieuwd naar het inkomen dat je kunt verwachten #gimmethemoney. Dus wat verdient een magazijnchef nu eigenlijk? Het salaris in deze functie ligt gemiddeld rond de € 2.500 bruto per maand. Ben je net begonnen? Dan verdien je maandelijks ongeveer € 2.100. Naarmate je meer werkervaring opdoet kan je chef magazijn salaris oplopen tot zo'n € 3.000 per maand. Naast werkervaring speelt je opleiding ook een rol in hoeveel je verdient.

Maar dat is niet het enige waar je loon als magazijnchef uit bestaat. Wat dacht je van vakantiegeld? Dat is ongeveer 8% van je loon. Katjing! Werken in een magazijn betekent dat je af en toe ook in de avonduren en weekenden moet werken. Wanneer je buiten de normale kantoortijden werkt, heb je als magazijnchef recht op toeslagen.

De volgende stap als magazijnchef

Toe aan meer uitdaging? Als magazijnchef heb je al veel verantwoordelijkheden en taken, maar je kunt altijd op zoek naar meer. Er zijn genoeg functies in de logistiek die aansluiten op jouw kwaliteiten als chef van het magazijn. Vind je bijvoorbeeld het plannen en regelen heel leuk aan deze job? Dan is een baan als logistiek planner misschien wat voor jou. Jij kijkt dan welke transportmiddelen en werknemers wanneer kunnen worden ingezet.

Heb je altijd goede ideeën om het productieproces te verbeteren en vind je leidinggeven heel leuk? Wie weet vind je de baan logistics engineer dan tof. Je verzamelt zoveel mogelijk informatie en bedenkt strategieën om de workflow te verbeteren. Vervolgens maak je de werknemers enthousiast om deze strategie toe te passen. Vind je het juist leuk om met de machines te werken die in het magazijn staan? Kijk dan eens of de functie operator wat voor je is. Je voert onderhoud en reparaties uit en doet kwaliteitscontroles. Jij zorgt ervoor dat de machines doen wat ze moeten doen.

Magazijnchef worden: wat heb je nodig?

Denk jij aan een carrière als magazijnchef? Dan zijn er twee verschillende wegen die je kunt bewandelen. Allereerst kun je een opleiding of cursus volgen om magazijnchef te worden. Bijvoorbeeld de hbo-studie Logistics Management of de cursus magazijn. Tijdens de opleiding of cursus leer je onder andere plannen, presentaties geven en hoe je jouw werknemers enthousiast maakt. Maar je leert ook hoe alle logistieke processen werken en hoe je deze kunt optimaliseren.

Om magazijnchef te worden is een opleiding niet verplicht. Je kunt namelijk ook doorgroeien naar deze functie. Werk je bijvoorbeeld als magazijnmedewerker of orderpicker? Dan is een baan als meewerkend voorman een logische volgende stap. In deze functie ben je de assistent van de voorman of magazijnchef en leer je alle kneepjes van het vak. Vanuit deze functie groei je dan door tot magazijnchef. Hoewel een opleiding niet verplicht is, vragen veel werkgevers wel vaak om een VCA-certificaat en een heftruckdiploma.

Jouw skills

Naast het hebben van de benodigde diploma's en certificaten, zijn er ook een aantal skills die goed van pas komen wanneer je werkt als magazijnchef. Zo weet je altijd precies wat er moet gebeuren en zorg je dat de doelstellingen worden gehaald. Zie je dat jouw werknemers teveel werk hebben? Dan steek jij de handen uit de mouwen en help je mee. Teamwork makes the dream work. Als magazijnchef moet je ook goed kunnen communiceren. Weten de magazijnmedewerkers precies wat ze moeten doen en durven ze makkelijk op je af te stappen? Dan krijgen ze veel sneller zin om alles uit hun werkdag te halen.

Cheat sheet voor je cv

Readyom je cv bij te werken voordat je solliciteert? Om je op weg te helpen, hebben we een handig overzicht met skills van magazijnchefs gemaakt.

Skills
Behulpzaam Motiveren
ERP- en WMS-systemen Plannen en organiseren
Heftruckdiploma Resultaatgericht
Leiderschap VCA-certificaat

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Toch liever een andere baan in de logistiek? Naast magazijnchef zijn er gelukkig genoeg andere functies waaruit je kunt kiezen. Zit je graag achter het stuur? Misschien is een baan als vrachtwagenchauffeur dan wat voor jou. Je helpt de magazijnmedewerkers met het inladen van de vrachtwagen en dan rijd je naar verschillende bestemmingen binnen of buiten Nederland. Houd je van wetten en regels? Dan kun je misschien als douanier aan de slag. Je checkt dan of iedereen wel de juiste belastingen heeft betaald en of er geen verboden voorwerpen het land in komen.

Liever wat meer in beweging? Dan past een baan als verhuizer misschien bij je. Het leuke aan deze functie is dat je niet alleen bezig bent met het sjouwen van spullen, maar dat je ook contact met de klanten hebt. Niet het juiste rijbewijs? Kijk dan eens of een baan als fietskoerier wat voor je is.

Overzicht magazijnchef

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Mbo, hbo
Salarisindicatie (21+) € 2.100 tot € 3.000

Veelgestelde vragen

 • Wat verdient een magazijnchef?

 • Het gemiddelde salaris van een magazijnchef ligt rond de € 2.500 bruto per maand. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring ligt je loon als magazijnchef tussen de € 2.100 en € 3.000 per maand.

 • Hoe word je magazijnchef?

 • Om chef magazijn te worden kun je de hbo-opleiding Logistics Management volgen of doorgroeien vanuit een andere logistieke functie. Ontdek de mogelijkheden tussen onze logistieke vacatures.

 • Wat doet een magazijn chef?

 • Een magazijnchef geeft leiding aan de magazijnmedewerkers en zorgt dat het logistieke proces goed verloopt. Daarnaast til en loop je veel en zorg je voor een veilige en fijne werksfeer.

Bekijk ook eens deze logistieke functies