Scooterbezorger

Werken als scooterbezorger: iets voor jou?

Op je scooter door de stad om maaltijden, boodschappen of andere producten te bezorgen? Wie weet is een baan als scooterbezorger dan wat voor jou. Binnen no time leer je jouw stad kennen en je haalt tegelijkertijd een frisse neus. Maar hoe is het nu eigenlijk om te werken als bezorger op de scooter? YC zocht het voor je uit. Na het lezen van dit artikel weet je alle ins en outs van deze afwisselende baan.


Wat doet een scooterbezorger?

Een scooterbezorger is een bezorger die bestellingen aan huis bezorgt met een scooter. Deze bestellingen bestaan meestal uit boodschappen of maaltijden, maar sommige bedrijven in de retail bezorgen bijvoorbeeld ook kleding en andere producten per scooter. Als scooterbezorger is jouw belangrijkste taak de bestelling veilig bij de klant brengen. Daarnaast maak je af en toe een praatje met de klant of je collega's. Veel bedrijven geven hun werknemers een scooter van de zaak, maar je kunt natuurlijk ook bezorgen met je eigen scooter.

Jouw werkdag als scooterbezorger

Je begint je dag als scooterbezorger bij de plek waar je jouw bestelling ophaalt. Dat is dus het restaurant, de supermarkt of het magazijn waar alle producten liggen. Je stopt de bestelling in de (koel)tas van jouw scooter om deze te beschermen en eventueel warm of juist lekker koud te houden. Je zoekt de snelste route en gaat op pad. Moeiteloos manoeuvreer jij jezelf door het drukke verkeer van de stad. Voetgangers die plots oversteken en smalle straatjes zijn voor jou als scooterbezorger geen probleem. Eenmaal bij het juiste adres overhandig je de bestelling met een vriendelijke glimlach. Op naar het volgende adres. Vroem!

Waar werkt een scooterbezorger?

Als scooterbezorger kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Zo zijn er restaurants die scooter bezorgers in dienst nemen. Of je werkt bij een bezorgservice. Dan rijd je naar verschillende restaurants om maaltijden op te halen. Het voordeel van deze manier van bezorgen is dat je op veel verschillende plekken komt. Sommige bezorgservices bezorgen ook boodschappen. Daarnaast zijn er ook supermarktketens die scooterbezorgers inhuren. Dan rijd je naar de winkel of een apart magazijn om kleine bestellingen op te halen en bij de klant af te leveren.

De taken van een scooterbezorger

 • Bestellingen ophalen bij een restaurant, supermarkt of magazijn.
 • Snelste route uitstippelen en invoeren in de gps.
 • Veilig aan het verkeer deelnemen om te zorgen dat de bestelling goed aankomt.
 • Bestelling bij het juiste adres afgeven.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als scooterbezorger: hoe is dat?

Laten we eerlijk zijn, elke baan heeft zo zijn voor- en nadelen. Wegen de voordelen voor jou hoger dan de nadelen? Dan weet je dat een baan als scooterbezorger bij je past. Hieronder hebben we ze duidelijk voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Voordelen van werken als scooterbezorger

 • Je bent vaak buiten, ziet veel van de omgeving en wordt er nog voor betaald ook. #winwinwin
 • Door de flexibele werktijden kun je deze job makkelijk combineren met bijvoorbeeld je studie en houd je ook nog vrije tijd over.
 • Anders dan een fietsbezorger heeft een scooterbezorger minder fysieke inspanning. Zo heb je na je shift nog lekker wat energie over voor andere dingen.

Nadelen van werken als scooterbezorger

 • In de maneschijn, in de maneschijn. Ook in de late uurtjes worden er nog volop bestellingen bezorgd. Is dit niks voor jou? Geef het duidelijk aan bij je werkgever.
 • In Nederland valt er nog weleens een buitje. Ook in de regen moet je de scooter op. Gelukkig is daar speciale kleding voor die je goed beschermt.
 • Vooral maaltijden moeten zo snel mogelijk worden bezorgd. Is die tijdsdruk geen probleem voor jou? Dan kun je zo als scooterbezorger aan de slag.

Jouw salaris als scooterbezorger

Leuk zo'n snelle baan in de buitenlucht, maar wat schuift het? Als scooter bezorger verdien je gemiddeld een salaris van ongeveer € 2.000 bruto per maand, als je fulltime werkt. Afhankelijk van je leeftijd en werkervaring ligt het salaris tussen de € 1.800 en € 2.400 per maand. Benieuwd wat je hieraan overhoudt? Dat check je met onze handige bruto-netto tool. Het is goed om te weten dat je bij sommige bedrijven betaald krijgt per bestelling. Hoe meer je bezorgt, hoe meer je verdient. Ook zijn er bedrijven die hun scooterbezorgers toeslagen geven als ze een bepaalde target halen of op bepaalde tijden werken. Bovenop je salaris ontvang je als scooterbezorger vakantiegeld. Dit is zo'n 8% van je loon. Werk je in de avonduren of in het weekend? Dan heb je recht op toeslagen.

De volgende stap als scooterbezorger

Op zoek naar meer uitdaging in je baan of wil je jouw carrière een flinke boost geven? Een mooie volgende stap voor een scooterbezorger is autobezorger worden. Hier heb je niet alleen een ander rijbewijs voor nodig, je kunt er ook nog eens meer mee vervoeren. Wat dacht je van pakketbezorger? Met een busje verblijd je veel mensen met hun langverwachte bestelling. Of misschien is een leidinggevende functie binnen de logistiek wel wat voor jou? Met jouw ervaring als scooterbezorger weet je precies waar jouw werknemers tegenaan lopen tijdens het bezorgen van de bestellingen.

Scooterbezorger worden: wat heb je nodig?

Wil jij graag razendsnel mensen blij maken met hun bestelling? Dan ben je vast benieuwd wat je in huis moet hebben om scooterbezorger te worden. Allereerst heb je een rijbewijs nodig. Een rijbewijs AM om precies te zijn. Hiermee mag je onder andere scooters en bromfietsen besturen. Verder heb je geen specifieke opleiding nodig om scooterbezorger te worden. Wel zijn er een aantal skills die goed van pas komen bij deze baan. Lees je mee?

Jouw skills

Naast je rijbewijs AM zijn er een aantal competenties die goed van pas komen. Zo ben je het grootste deel van jouw shifts op jezelf. Als scooterbezorger ben je dus zelfstandig en ga je verantwoordelijk om met jezelf en de andere mensen in het verkeer. Een goed richtingsgevoel is ook wel handig.. Je wilt natuurlijk wel dat het eten vers en wel aankomt. Sommige klanten zijn wat lastiger, met andere zou je zo vrienden kunnen worden. Welke klant je ook voor je hebt, als scooterbezorger breng je zonder moeite een glimlach op hun gezicht en weet je precies wat ze nodig hebben.

Tekst

Cheat sheet voor je cv

Ben jij helemaal klaar om te solliciteren op een vacature voor scooterbezorger? Met deze skills op je cv laat je jouw toekomstige baas zien dat jij de beste kandidaat bent voor deze job.

Skills
Klantgericht Richtingsgevoel
Rijbewijs AM Stressbestendig
Verantwoordelijkheidsgevoel Time Management
Sociale vaardigheden Zelfstandig werken

Check onze logistieke vacaturesEen andere baan in de logistiek

Vind je scooterbezorger maar een breed begrip? Zoek dan specifieker naar banen waarmee je op de scooter bezorgt. Wat dacht je van boodschappenbezorger? Of misschien maak je straks mensen blij met hun eten als maaltijdbezorger. Liever een hele andere baan in de logistiek? Wie weet vul jij de tassen van de bezorgers wel als magazijnmedewerker. Toch liever on the road? Dan past een baan als verhuizer misschien bij je. Of bezorg je straks grotere pakketten als autobezorger. En heb je (nog) geen rijbewijs? Denk dan eens aan een baantje als fietsbezorger.

Overzicht scooterbezorger

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen diploma vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.800 tot € 2.400

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel verdien je als scooterbezorger?

 • Het salaris van een scooterbezorger ligt tussen de € 1.800 en € 2.400 bruto per maand. Gemiddeld ontvang je als scooterbezorger een salaris van ongeveer € 2.000 bruto per maand.

 • Wat bezorgt een scooterbezorger allemaal?

 • Dat ligt aan het bedrijf waar je werkt. Meestal bestaan de bestellingen van scooterbezorgers uit maaltijden of boodschappen, maar dit kunnen ook andere producten zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check onze scooter bezorger vacatures.

 • Hoe kan ik scooterbezorger worden?

 • Om te mogen werken als scooterbezorger moet je minstens 16 jaar oud zijn en in het bezit van een rijbewijs AM. Heb je die (nog) niet? Misschien is een baan als fietskoerier wat voor jou.

Bekijk ook eens deze logistieke functies