Verhuizer

Werken als verhuizer: iets voor jou?

Wil jij mensen helpen bij de overgang naar hun nieuwe woning? Wie weet is een job als verhuizer dan wat voor jou. Maar wat komt er kijken bij zo'n baan? YoungCapital zocht uit wat het nu precies betekent om te werken als verhuizer.


Wat doet een verhuizer?

Een verhuizer is, logisch natuurlijk, iemand die mensen helpt met verhuizen. In deze functie sjouw je niet alleen de inboedel, maar help je in het hele verhuisproces. Denk aan meubels uit elkaar halen, inpakken en een duidelijke planning maken. Maar een verhuizer heeft ook meer technische taken. Zoals het aansluiten van de wasmachine of het ophangen van lampen. Bij veel verhuisbedrijven zit je als verhuizer zelf achter het stuur. Hier heb je dan wel het juiste rijbewijs voor nodig, bijvoorbeeld rijbewijs C. Heb je niet het juiste rijbewijs? Dan zit je als bijrijder naast de chauffeur.

Jouw werkdag als verhuizer

Een verhuizer helpt dus mee met het hele verhuisproces. Duidelijk. Maar wat doen verhuizers dan precies op een werkdag? Er is altijd een duidelijke planning voor de verhuizing. Aan het begin van de dag neem je deze goed door, zodat je weet wat jou en je collega's te wachten staat. Dan pak je de juiste verhuiswagen en rijd je met de andere verhuizers naar het adres. De spullen staan al netjes ingepakt om zo de vrachtwagen in te laden. Dit hebben jullie eerder al gedaan. Soms doet de klant dit zelf. Jij en je collega- verhuizers laden samen alles in. Jullie weten precies welke spullen voor- en achterin moeten en zetten alles netjes vast.

Alles ingeladen? Op naar het nieuwe adres van de klant. Daar laden jullie de spullen weer uit en monteren jullie de meubels. Soms moet je als verhuizer apparaten aansluiten of zorgen dat de verlichting het weer doet. Is de klant tevreden? Dan is het tijd om de verhuiswagen weer terug te brengen en de dag gezellig af te sluiten met je collega's.

Waar werkt een verhuizer?

De meeste verhuizers werken bij een verhuisbedrijf. Het voordeel hiervan is dat deze bedrijven vaak goed verzekerd zijn. Wanneer er per ongeluk iets kapot gaat, zit je dus niet meteen zelf in de financiële problemen. Verhuizers helpen zowel particulieren als bedrijven met hun verhuizing. De meeste verhuizingen zijn binnen Nederland. Wil jij graag helpen bij internationale verhuizingen? Er zijn genoeg internationale verhuisbedrijven. Let hier goed op wanneer je door de verhuizer vacatures scrolt.

De taken van een verhuizer

 • Informatie over de verhuizing verzamelen en meedenken over de planning.
 • Inboedel van de klant veilig en netjes inpakken en verplaatsen.
 • Meubels (de)monteren en technische apparaten aansluiten.
 • Spullen in verhuiswagen laden en lossen.
 • Verhuiswagen besturen of bijrijder zijn.
 • Communiceren met de klant.
 • Verhuiswagen ophalen en terugbrengen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als verhuizer: hoe is dat?

Zoals bij alle banen zitten er leuke en minder leuke kanten aan werken als verhuizer. Zijn er voor jou meer voordelen dan nadelen? Dan weet je dat een baan als verhuizer iets voor jou is.

Voordelen van werken als verhuizer

 • Werken als verhuizer is een betaalde work-out. Je bent de hele dag in beweging en je krijgt er ook nog eens een lekker bedrag voor op je rekening gestort.
 • Je ziet veel van de omgeving en komt soms op bijzondere plekken. Van grote villa's tot oude gebouwen.
 • Met jouw ervaring als verhuizer kun je verschillende kanten op. Bijvoorbeeld leidinggevende functies. Ook is deze baan geschikt als bijbaan. Handig voor naast je studie of een andere bezigheid.

Nadelen van werken als verhuizer

 • Hoewel de fysieke inspanningen veel voordelen met zich meebrengen, kan het ook vermoeiend zijn. Gelukkig verbetert je conditie hoe langer je als verhuizer werkt.
 • Een verhuizing gaat volgens een strakke planning. Als verhuizer heb je soms te maken met een hoge werkdruk en onverwachte situaties.
 • Sommige mensen verhuizen liever in het weekend. Je werkt soms dus ook buiten de normale kantoortijden. Een voordeel: je krijgt dan wel een lekkere toeslag bovenop je salaris.

Jouw salaris als verhuizer

Zie jij jezelf de verhuiswagen al perfect inladen? Dan ben je ook vast benieuwd naar de cao van verhuizers. Want wat verdient een verhuizer nu eigenlijk? Gemiddeld ontvang je als verhuizer een salaris van rond de € 2.200 bruto per maand. Afhankelijk van je leeftijd en werkervaring schommelt je loon als verhuizer tussen de € 1.800 en € 2.600 bruto per maand. Benieuwd naar het netto salaris van een verhuizer? We've got you. Gebruik onze handige bruto, zodat je precies weet hoeveel er straks op je rekening binnenkomt. Werk je in de weekenden? Dan heb je recht op toeslagen.

De volgende stap als verhuizer

Wil je meer uit je carrière als verhuizer halen? Heb je al eens nagedacht over het starten van een eigen verhuisbedrijf? Door jouw ervaring weet je precies waar een verhuizer doorheen gaat. Zo speel je beter in op de behoeften van je werknemers. Gaat het hebben van een eigen bedrijf nog wat te ver? Wat dacht je van een functie in de logistieke sector met meer verantwoordelijke en leidinggevende taken? Word bijvoorbeeld voorman verhuizer. Je bent dan de teamleider van de andere verhuizers en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Een andere leuke optie? Als verhuizer ben je grotendeels verantwoordelijk voor de planning. Met die skills kun je onder andere doorgroeien tot transportplanner of werkvoorbereider.

Verhuizer worden: wat heb je nodig?

Heb jij al zin om letterlijk je handen uit de mouwen te steken als verhuizer? Dan wil je vast weten wat je hiervoor in huis moet hebben (pun intended). Om te beginnen: verhuizer is een onbeschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf verhuizer mag noemen. Nu denk je misschien: maar hoe word ik dan een erkend verhuizer? Met een verhuizer opleiding kom je al een heel eind. Hier leer je over verschillende verzekeringen, klantcontact en omgaan met fysieke inspanningen.

Maar dan ben je er nog niet. Om erkend verhuizer te worden, moet je minstens twee jaar in deze functie werken en aan bepaalde eisen voldoen. Duurt dit je te lang? No worries. Solliciteer bij een erkend verhuisbedrijf en profiteer van de voordelen die dit met zich mee brengt. Bijvoorbeeld grotere naamsbekendheid en betere verzekeringen.

Jouw skills

Je hebt dus geen opleiding nodig om verhuizer te worden, maar er zijn wel een aantal skills die goed van pas komen. De job past bijvoorbeeld goed bij je als je energiek bent en niet snel opgeeft. Je bent namelijk de hele dag aan het inpakken en tillen. Natuurlijk doe je ook administratief werk en zit je tussendoor achter het stuur. Daarnaast moet je serieus en voorzichtig met de inboedel van de klant omgaan. Bonuspunten voor jou dus als mensen jou omschrijven als betrouwbaar en verantwoordelijk. Werk je het liefst samen in een team? Ook mooi meegenomen, want je moet goed kunnen samenwerken wanneer je met je collega grote meubels de trap op tilt. #pivot!

Cheat sheet voor je cv

Ben je ready om jouw carrière als verhuizer te starten? Kijk dan nog even goed naar je cv. Om je te helpen hebben we hieronder wat skills gezet die bij een baan als verhuizer passen.

Skills
Energiek Doorzettingsvermogen
Stressbestendig Samenwerken
Sociale vaardigheden Verantwoordelijk
Rijbewijs B of C Ruimtelijk inzicht

Check onze verhuizer vacaturesEen andere baan in de logistiek

Een verhuizer zit vaak achter het stuur en doet veel til- en sjouwwerk. Wil je liever minder vaak de weg op maar wel die betaalde work-out? Misschien is werken in een magazijn als magazijnmedewerker of orderpicker dan wat voor jou. Vind je het juist wél heel leuk om achter het stuur te zitten en wil je minder fysieke inspanning dan een verhuizer? Dan is een baan als vrachtwagenchauffeur misschien wat voor jou. In deze functie ben je het grootste deel van de tijd op de weg. Laden en lossen? Daar helpen de magazijnmedewerkers of winkeliers je bij.

Overzicht verhuizer

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Geen diploma vereist
Salarisindicatie (21+) € 1.800 tot € 2.600
Gerelateerde functies Lader en losser, stuwadoor

Veelgestelde vragen

 • Wat is het salaris van een verhuizer?

 • Afhankelijk van je werkervaring ligt je salaris als verhuizer tussen de € 1.800 en € 2.600 bruto per maand. Gemiddeld ontvang je als verhuizer een salaris van rond de € 2.200 per maand.

 • Hoe word ik verhuizer?

 • De snelste manier om verhuizer te worden is door te solliciteren bij een verhuisbedrijf. Zij regelen de klanten en verzekeringen, zodat jij kunt genieten van je werk. Ga direct naar onze logistieke vacatures en check of er een leuke baan als verhuizer voor je tussenstaat.

 • Wat doe je precies als verhuizer?

 • Onder de taken van een verhuizer vallen het inpakken en vervoeren van de inboedel van de klant. Maar ook het regelen van vervoer en de communicatie met de klant zijn onderdeel van de job.

Bekijk ook eens deze logistieke functies