YoungCapital Company Blog

Nog iets gebeurd in werkgeversland? Dan lees je het hier. Elke week vatten wij het belangrijkste nieuws over de arbeidsmarkt, werk en jongeren voor je samen. Zo ben je in korte tijd weer helemaal op de hoogte.

 

Transitievergoeding terugvorderen bij UWV

Werkgevers kunnen vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen als zij een werknemer ontslaan die meer dan 2 jaar ziek is. De compensatieregeling geldt voor transitievergoedingen die op of na 1 juli 2015 zijn betaald. Terugvorderen, dus! Dat kan bij het UWV.

Gemiddeld gaat het om claims van € 13.500 per persoon, maar het kan oplopen tot € 83.000 per geval. Men verwacht 65.000 claims in het eerste halfjaar.

 

Corona-update

Het UWV krijgt het druk. Steeds meer bedrijven vragen tijdelijke WW-uitkeringen aan, omdat ze door de uitbraak van het coronavirus minder werk hebben. Dat schrijft het AD.

Ondertussen worden zakenreizen uitgesteld, handen niet meer geschud en werken mensen die uit risicogebieden komen preventief twee weken thuis, zo blijkt uit updates van Nu.nl, het AD en RtlZ. Nike sloot haar Europese hoofdkantoor in Hilversum, omdat een medewerker het coronavirus had opgelopen.

Het CPB verwacht dat de economische groei dit jaar uitkomt op 1,4%, tenzij de verspreiding van het coronavirus niet snel wordt gestopt. Dan verwachten ze maar 0,9% groei. 

 

Kantoortuin ongezond, maar hoe moet het dan wel?

Werken in een kantoortuin is ongezond. Tot die conclusie komen de makers van het tv-programma De Monitor na een rondgang onder 90 bedrijfsartsen.
De kantoortuin maakt onrustig, werkt stressverhogend en maakt mensen minder productief. Wat kunnen we doen om onze werkplek te verbeteren? De NOS vroeg tips van een van de beste werkplek-inrichters van de wereld en dit is de samenvatting:

  • Doe iets aan de akoestiek door zachte materialen te gebruiken die geluid absorberen, ruimtes af te sluiten of witte ruis of zachte muziek uit te zenden, die andere geluiden maskeren.
  • Plaats planten. Liefst in water. Goed voor de luchtvochtigheid, opname van schadelijke stoffen én geluid. Bovendien gaan planten vermoeidheidsklachten tegen. Het TNO adviseert één plant per twee medewerkers.
  • Richt een plek in voor elke activiteit die mensen op een dag uitvoeren. Denk vergaderruimtes, telefoonhokjes, informele overlegplekken en stiltezones. Zo zitten mensen elkaar niet in de weg. 

 

Kwart van werkenden krijgt nooit een compliment

Het kan beter met waardering op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van Protime onder 1.000 Nederlandse werknemers. Een kwart van de ondervraagden gaf aan nooit een compliment te krijgen van hun collega of baas. Ruim een vijfde van de werknemers zegt zich bovendien niet gewaardeerd te voelen op het werk. Jonge medewerkers krijgen het vaakst complimenten, vijftigplussers het minst.

 

Hoe YoungCapital 1,5 miljoen verloor in België

Fail fast, learn fast, improve fast, zeggen wij bij YoungCapital. Wij schamen ons niet voor onze fouten, maar leren van ze en doen het daarna beter. Daarom vertelt medeoprichter Bram Bosveld openlijk hoe YoungCapital in België niet van de grond kwam.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.