COMPETENTIES

Competenties: misschien heb je ze voorbij zien komen in een studiekeuzetest op de middelbare school en kwam je ze daarna weer tegen in je persoonlijke ontwikkelingsplan voor die gekozen studie. Of je hebt inmiddels al een indrukwekkend rijtje competenties op je cv staan. Maar wat zijn competenties eigenlijk? Wat is de betekenis van competenties? Wat zijn belangrijke competenties om op je cv te zetten? En is er een verschil tussen competenties en vaardigheden? Dat vind je allemaal op deze pagina.

Wat zijn competenties?

De definitie van competenties is een combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten die ervoor zorgen dat je jouw werk beter kunt uitvoeren. Competenties zijn dus in feite dingen waar je goed in bent of waarin je je wilt verbeteren.

Competenties voorbeelden

Er zijn heel veel woorden die je kunt zien als competentie. Ben jij bijvoorbeeld degene in je vriendengroep die alle uitjes regelt? Dan zit het met je organisatorisch vermogen waarschijnlijk wel snor. Val jij meteen in de mediator-rol als er ruzie in de tent is, inclusief wijze lessen en sussende woorden? Dan mogen communiceren en empatisch vermogen niet ontbreken in je competentielijstje. Een paar andere voorbeelden van competenties:

  • Accuraat: oftewel, heel erg nauwkeurig.
  • Empathie: kun jij je makkelijk inleven in anderen?
  • Ambitieus: jij wilt binnen vijf jaar ceo zijn. En je weet ook al hoe je dat gaat aanpakken.
  • Besluitvaardig: ja, doen? Nee, toch niet. Oke, toch beter van wel. Jammer joh, kans voorbij. Behalve als jij durft te beslissen.
  • Aanpassingsvermogen: jij past bijvoorbeeld je communicatie aan bij die ene collega.
  • Feedback ontvangen: feedback is voor jou geen kritiek, maar een cadeautje.
  • Resultaatgericht: hoe bepaal jij je doelen én zorg je dat je die haalt?
  • Zelfreflectie: ken jij je sterkste én zwakste punten?
  • Initiatiefrijk: meer doen dan wat er van je gevraagd wordt.

Op Jobbird vind je een lange competentielijst met een overzicht van voorbeelden van competenties, inclusief voorbeelden van vragen die tijdens een sollicitatiegesprek voorbij kunnen komen. En vergeet ook de eventuele baan die je nu hebt niet, want misschien biedt jouw werkgever wel trainingen aan om jouw competenties te ontwikkelen.

Op je cv ermee?

Competenties zet je op je cv, maar blijf wel kritisch. Ga je bijvoorbeeld solliciteren op een functie als administratief medewerker? Dan hoef je niet te vermelden dat je ge-wel-dig bent in presenteren. 'Nauwkeurig' is wél relevant. Nog een kanttekening: het is de bedoeling dat je alleen competenties opschrijft die je ook echt hebt. Het is best verleidelijk om op te schrijven dat je analytisch en kritisch bent, omdat het er goed uitziet op papier. Maar als jij in je sollicitatiegesprek wordt gevraagd toe te lichten hoe dat zich uit, zit je vervolgens met je mond vol tanden. Het belangrijkste is dus: schrijf alleen competenties op die je kunt onderbouwen, en die belangrijk zijn voor de functie.

Wat is het verschil tussen competenties en vaardigheden?

Deze twee begrippen worden vaak door elkaar gebruikt, maar toch is er een zeker verschil tussen vaardigheden en competenties. Wat competenties zijn, weet je nu al. Vaardigheden zijn activiteiten waarin je goed bent. Met vaardigheden breng je kennis in de praktijk. Vaardigheden zijn onder te verdelen in 3 categorieën: sociale vaardigheden, cognitieve vaardigheden en praktijkgerichte vaardigheden. Het grootste verschil tussen competenties en vaardigheden is dus dat vaardigheden eigenlijk onderdeel zijn van je competenties en niet andersom.

Wil je nog meer informatie over het onderwerp competenties? Check dan ook dit artikel!

Klaar om te solliciteren!

Nu je het verschil weet tussen vaardigheden en competenties en hoe je deze kunt gebruiken voor je cv, kun je het in de praktijk brengen. Bekijk ons aanbod aan vacatures en start met solliciteren.

Alles over persoonlijke ontwikkeling