Recruitment marketing

Online marketing is in this day and age onmisbaar voor ieder bedrijf. Niet gek dus dat recruitment marketing een belangrijk onderwerp is in de wereld van werving en selectie. Maar wat is recruitment marketing dan precies? Hoe zet je het succesvol in? En wat valt er allemaal onder? Wij bundelden allerlei info over werving en selectie marketing in onze recruitment guide. Spit de artikelen die jij interessant vindt door voor handige recruitment marketing tips, stappenplannen en voorbeelden. Straks ben je helemaal klaar om jouw employer marketing de wijde wereld in te brengen.

Liever direct een van onze recruitment specialisten spreken? Dat regel je zo. Of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan voor een uitzendkracht bij jouw bedrijf.

Alles over recruitment marketing

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is, heel simpel gezegd, alle marketingstrategieën en technieken waarmee je talent voor jouw bedrijf wilt aantrekken en het liefst overtuigen om te solliciteren. Dat wordt met de populariteit van social media, de opkomst van e-recruitment en de krapte op de arbeidsmarkt steeds belangrijker. Vroeger ging jij met je vacature naar de sollicitanten, maar tegenwoordig zie je steeds vaker een shift van outbound naar inbound recruitment. Oftewel, de kandidaten moeten naar jou toe komen, in plaats van jij naar de kandidaten. Maar dan moet je ze natuurlijk wel aantrekken. Vandaar het belang van recruitmarketing.

Recruitment marketing tips

Maar hoe pak je dat nou aan, een goede online recruitment marketing strategie? Ten eerste draait alles om employer branding, oftewel, een sterk werkgeversmerk. Potentiële kandidaten moeten zich aangetrokken voelen tot jouw bedrijfscultuur en graag bij je willen werken. Of dat nu meteen of over vijf jaar is. Dat doe je onder andere door een eerlijke en opvallende corporate story neer te zetten, bijvoorbeeld op je socialmediakanalen.

Bovendien moet je employee value proposition, oftewel wat jij kandidaten te bieden hebt, aantrekkelijk en onderscheidend zijn. Alle vormen van arbeidsmarktcommunicatie, zowel op social media en je werken-bij website als in afwijzingsmails en vacatureteksten, moet daarbij aansluiten en consistent zijn. Zo creëer je de beste candidate experience.

Klinkt misschien als een hele hoop werk, maar geen zorgen, arbeidsmarketing klinkt heftiger dan het is. Houd de recruitment marketing tips in onze verschillende artikelen erbij, en het komt sowieso goed. Scrol dus eens door onze info en stappenplannen over marketing bij werving en selectie en laat je inspireren. Hulp nodig? We zijn niet voor niks recruitment expert. Neem contact met ons op en we bespreken samen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

  • Waarin kan online marketing recruitment helpen?

  • Bij recruitment is online marketing inmiddels onmisbaar. Recruitment marketing is namelijk dé manier om potentiële kandidaten te bereiken, aan te trekken en hopelijk te overtuigen om bij jouw bedrijf te solliciteren.

  • Wat is de beste recruitment marketing strategie?

  • Dat is afhankelijk van je werkgeversmerk en doelgroep. De beste recruitment marketing strategie maakt de juiste doelgroep enthousiast over jouw bedrijf en zorgt ervoor dat de naam van de organisatie blijft hangen, zelfs als de potentiële kandidaat op dit moment geen nieuwe baan zoekt.