IQ-TEST

Wil jij recruiters laten zien wat je in je mars hebt? Maak dan de gratis IQ-test bij YoungCapital! Je krijgt één kans. So bring your A game. #nopressure

Oké, time to get serious. Zorg dat je deze gratis IQ-test in een rustige omgeving maakt en écht de tijd neemt om 'm te doorlopen. Want je krijgt maar één kans en je resultaten kunnen worden bekeken en beoordeeld als je via YoungCapital gaat solliciteren.

Deze gratis IQ-test is een officiële, wetenschappelijke test. In ongeveer 15 minuten word je door vijf onderdelen met ieder twaalf vragen geloodst. Vóór ieder onderdeel krijg je instructies. Zorg dat je die goed doorleest. We meten je IQ op verschillende, non-verbale manieren. Zo leren we jou nóg beter kennen. Veel succes!

Waarom een IQ-test?

Met de online IQ-test meten we jouw werk- en denkniveau. Zo kunnen we een goede indicatie geven van jouw niveau van dat specifieke moment. De intelligentietest is een officiële, wetenschappelijke test, waarbij je trouwens geen IQ-score krijgt.

IQ-test
IQ-test

Geen IQ-score?! Wat heb ik dan aan deze IQ-test?

Logische vraag, maar hier is over nagedacht. Wij geloven namelijk niet dat één cijfertje alles zegt over jouw intelligentie. Wij vinden dat een IQ aangeeft wat jij tot nu toe geleerd hebt. Bij deze test krijg je daarom op de vraag ‘Wat is mijn IQ?’, als antwoord: lager dan gemiddeld, gemiddeld of hoger dan gemiddeld. Op deze manier kan de uitkomst niet verkeerd geïnterpreteerd worden, wat met een cijfer vaak wel gebeurt.

Hoe werkt deze gratis IQ-test?

De IQ-test is in het Nederlands en bestaat uit vijf onderdelen. Bij elk onderdeel krijg je een aantal patronen te zien waarbij een stukje ontbreekt. Aan jou de taak om aan te geven welk plaatje het patroon het beste aanvult. De patronen gaan van makkelijk naar moeilijk.

IQ-test
IQ-test

Kun je aan deze gratis IQ-test écht zien wat ik kan?

Ja en nee. De intelligentietest meet je logisch denkvermogen, leercapaciteit en je non-verbale intelligentie. Maar bijvoorbeeld niet wat je nog kunt leren en hoe goed je Nederlands is. Mocht je je Nederlandse taalskills willen testen, dan kan dit bij onze taaltest.

Kan ik deze IQ-test oefenen?

Nee, je kunt deze IQ-test niet bij ons oefenen. Waarom niet? Omdat we een eerlijke indicatie willen van jouw werk- en denkniveau. Als je deze intelligentietest een paar keer zou oefenen, zou je uitslag steeds hoger worden. Dit betekent niet dat je intelligenter wordt, maar dat je gewoon beter wordt in deze test..

IQ-test
IQ-test

Kan ik de IQ-test opnieuw maken?

In principe niet. Maar omdat we ons ervan bewust zijn dat het een momentopname is, willen we nog weleens een uitzondering maken. Als de IQ-test onderdeel van een sollicitatieprocedure is, bijvoorbeeld. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met de recruiter voor een nieuwe uitnodiging.

Nu starten

Onze tests

Onze tests helpen je inzicht te krijgen in jouw skills en talenten. En zo kun jij gericht op zoek naar een baan. Onderstaande link opent jouw persoonlijke pagina waar je alle tests terugvindt. Log in of schrijf je in om direct te starten!