YOUNGCAPITAL BLOG

werken bij de ANWB alarmcentrale

Bij de internationale alarmcentrale van de ANWB staat ’s zomers de telefoon roodgloeiend. Gestrande vakantiegangers bellen massaal voor hulp bij pech onderweg. Hoe is het om hier te werken? We vroegen het aan Amber* (27) die hier van april tot september heeft gewerkt.

Hoe kwam je erop om bij de ANWB-alarmcentrale te gaan werken? Sta jij bekend als rots in de branding of zo?

“Ik was net terug van een reis door Australië en wilde weer weg, maar moest eerst wat geld verdienen. Van mijn baantje bij een lunchroom werd ik niet blij, dus zocht ik iets nieuws. Toen kwam ik deze vacature tegen. Vakanties redden, dat leek me wel leuk.”

Hoe red je vakanties dan?

“In de zomer gaan veel mensen met de auto op vakantie. Het zal je verbazen hoeveel van hen pech onderweg krijgen. Een gezinnetje dat op weg is naar Spanje, maar in België al stilstaat met een kapotte camper. Een auto die onder een lawine is gekomen. Een lekke band en geen reservewiel …"

"Wie lid is van de ANWB, mag meestal gratis worden afgesleept en krijgt een huurauto om mee verder te reizen. Iemand moet dat voor ze regelen, en dat is ons werk bij de alarmcentrale. Wij lokaliseren waar de mensen staan op Google Maps en schakelen de hulpdienst in. Ook bellen we met garages en regelen we dat mensen een huurauto kunnen krijgen. Ik zat op de afdeling Duitsland, dus ik moest dat soort dingen regelen in het Duits.”

Dus jij hebt een flinke talenknobbel?

“Op zich wel, maar mijn Duits was flink weggezakt. Ik dacht dat ik nooit door de selectie zou komen, maar gelukkig kom je met jip-en-janneke Duits ook een heel eind. Alleen ‘kanst du das schpellen?’' werkte niet. Want spellen is ‘buchstabieren’. Weer wat geleerd."

"Een keer belde een meneer, die op een parkeerplaats vaststond: ‘Ik sta bij de Bitte Sauber-halte’. Ik dat opzoeken, maar kon het niet vinden. Kun je nagaan hoe slecht mijn Duits was. Want dat betekent: houd alstublieft de parkeerplaats schoon.”

Vond je het niet heel spannend om te moeten bellen in een vreemde taal?  

“De eerste keer dat ik een garage belde, was ik super zenuwachtig, maar je wordt er vanzelf beter in. In het begin had ik van tevoren allemaal woorden opgezocht op Google Translate, zodat ik die paraat had. En de ANWB had ook een hele woordenlijst klaarliggen. Zei iemand ‘Getriebe’ of zo, dan zocht ik bij de G op wat dat betekende. ’t Is nu alweer wat weggezakt, maar volgens mij is dat ‘versnellingsbak’.”

Belden mensen ook met rare dingen?

“Sommige mensen raken bij kleine dingen in paniek: ‘Er brandt een lampje! Wat moet ik doen?’ Je eerste gedachte is dan: hoe erg kan het zijn? Maar als de olie op is, staat die auto een uur later stil. Je moet het dus altijd serieus nemen."

"Een keer belde een man dat hij een lekke band had. Het is procedure om te vragen of iemand een reserveband heeft en het niet zelf kan fiksen. Die had hij en dat kon hij. ‘Maar dan worden mijn handen vies,' wierp hij tegen. Ik antwoordde dat hij dan wel tweeënhalf uur op de hulpdiensten zou moeten wachten. Toen deed hij het toch maar zelf.”

Wat heeft deze baan jou nog meer geleerd over mensen?

“Dat niemand weet waar hij precies voor verzekerd is. Iedereen denkt dat ze overal recht op hebben. ‘Wordt het hotel vergoed?’ vragen ze. Nee, dat zit niet in hun pakket. ‘Waar betaal ik dan voor?’ vragen ze vaak.”

“Ook snappen de meeste mensen niet dat hun lidmaatschap persoonsgebonden is, en niet autogebonden. Dus als een vader zijn auto meegeeft aan zijn zoon en de zoon krijgt pech, dan mag ik hem niet helpen. Zijn vader is verzekerd, in welke auto hij ook zit. Juist doordat het lidmaatschap persoonsgebonden is, hoef je je nergens druk over te maken. Maar ja, op het moment zelf heeft die zoon daar niks aan, natuurlijk.”

Klinkt alsof mensen zich niet van hun leukste kant laten zien. Vond je het wel leuk?

“Ik vond het soms best pittig. Vooral in de zomer, als het druk is en mensen lang in de wacht staan, worden ze chagrijnig. Zij zien natuurlijk niet hoe hard ik aan het werk ben, dat ik mijn pauze oversla om meer mensen te kunnen helpen. Of dat ik op een dag van acht uur 150 gesprekken heb gevoerd. Maar als iemand je dan uiteindelijk bedankt en vertelt hoeveel jouw hulp voor hem heeft betekend, dan ga je toch met een onwijs voldaan gevoel naar huis.”

Lijkt het jou ook wel wat om vakanties te redden? De ANWB zoekt collega’s voor de alarmcentrales in Den Haag, Lyon, Munchen, Barcelona en Assen! Check hier de vacatures.

* Amber heet in het echt geen Amber. We waren bereid haar naam te fingeren in ruil voor eerlijke antwoorden over de baan.

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • Claudia Klein
  Woensdag 11-03-2020

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur. Heeft u dringend behoefte aan financiële versterking? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan ​​omdat we over de hele wereld uitstekende leenservices bieden. We bieden allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf zal u helpen een aantal doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten. We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege de hoge rente rente, onvoldoende onderpand, schuld / batenverhouding, lage kredietscore of andere redenen Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang direct een reactie. Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening. Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

 • JEFFREY FRANK
  Maandag 09-03-2020

  We bieden momenteel een echt, eenvoudig en urgent leenstelsel met een lage rente van 2% met een geldige identiteitskaart voor verificatie. U kunt uw leningaanvraag verzenden voor elke hoeveelheid lening die u nodig heeft. Wij bieden leningen variërend van $ 5.000,00 USD Min. tot $ 100.000,00 USD Max. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die de vertegenwoordiger van ons bedrijf in uw land kan zijn. Neem nu contact met ons op via e-mail: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

 • LISA BECKER
  Donderdag 27-02-2020

  Hallo dames en heren. Welkom bij NoviCap Financial Service Provider. Heeft u dringend behoefte aan een financiële doorbraak? Heeft u om verschillende redenen een lening nodig? NoviCap biedt flexibele leningopties op maat van uw behoeften. NoviCap biedt een verscheidenheid aan leningopties voor iedereen die financiële hulp nodig heeft tegen een lage rente van 3%, of het nu gaat om een ​​zakelijke lening, persoonlijke lening of een lening voor medische rekeningen, betaaldagvoorschot, apparatuurfinanciering, hypothecaire lening e.t.c. De service is snel, veilig en betrouwbaar. Stuur een mail via || voor meer informatie over het leningaanbod van NoviCap novicapserviceprovider@gmail.com || of schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819 OVER NOVICAP. NoviCap, opgericht in 2015, is een van de grootste leningenmarkt ter wereld. Veel mensen, met name ondernemers, gebruiken de gratis onlineservice van NoviCap om financiering te vinden door te bladeren door meerdere leningsproducten van onze brede netwerkleningen. NoviCap biedt financiering op een snelle, flexibele en transparante manier en biedt professionele beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een actief op de korte termijn met een bovengemiddeld rendement. We zijn erg snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt lenen van € 1.000 tot € 50 miljoen. NoviCap is het juiste bedrijf om contact op te nemen wanneer u een dringende lening nodig heeft. U hoeft geen tijd meer te verspillen aan een lening van andere financiële instellingen of stressvolle bankbezoeken. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt. Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar || novicapserviceprovider@gmail.com || Schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.