YOUNGCAPITAL BLOG

Vrouwen in de IT

Het percentage vrouwen op de IT-afdelingen van YoungCapital is 25 procent, tegenover een landelijk percentage van gemiddeld 8 procent. Hoe komt dat? En belangrijker nog: waarom is het überhaupt nog een ding? Wij vroegen het, op Internationale Vrouwendag, aan drie vrouwelijke IT’ers bij YoungCapital.

Rayta

Functie: Developer DevOps & Infrastructure

“Ik kom uit de marketing. Altijd als ik iets wilde veranderen in een IT-proces, duurde dat een eeuwigheid. Dus ik dacht: fuck it, dan leer ik zelf wel hoe het moet. En ik vond het geweldig.”

“Maar het idee dat vrouwen niet in IT horen, bestaat helaas nog steeds. Iemand zette laatst een eigen Ruby code (een programmeertaal) anoniem op internet. Alleen maar complimenten. De tweede keer stond de naam erbij: Annabel. De meerderheid van de reacties bestond uit: ‘Klopt dit wel?’ Bizar.”

“Samen met Floor Drees (Product Marketing Manager bij Microsoft) organiseer ik EuRuKo’19, de grootste Ruby-conferentie in Europa. Van de vier keynote speakers zijn er drie vrouw. De early bird-tickets waren binnen vijf minuten uitverkocht. Trots is een understatement. Maar ook daar valt er nog veel te winnen. Op de afterparty van vorig jaar vroeg een man bij de bar: ‘Ben jij écht developer?’ Eh, ja. Dat had-ie niet van me verwacht, zei hij. Alsof we nog steeds niet meer kunnen dan thee rondbrengen op zo’n evenement.”

“De ultieme oplossing? Bedrijven moeten openstaan voor diversiteit. Loslaten dat IT een mannenvak is. Focussen op karakter. Mijn motto is: hire on personality, train on skills. Geslacht speelt daarin geen enkele rol. Toch organiseer ik Rails Girls Events, voor vrouwen die de IT in willen. Een team vol mannen kán intimiderend zijn. En IT ook. Dus als we meer vrouwen willen, moeten we hen een omgeving bieden waarin ze denken: dit kan ik.”

Vrouwen in IT

V.l.n.r: Rayta, Karin en Annewies

Karin

Functie: Frontend Developer

“In 2016 hoorde ik een podcast over ‘vrouwen in de IT’. Er werd aan vrouwelijke scholieren gevraagd of zij een baan in IT zouden willen. ‘Nee’, zeiden ze, ‘IT is een branche voor mannen en ik denk ook dat ik het niet zou kunnen.’ IT een mannending? Hoezo? En waarom denken vrouwen dat ze het niet kunnen? Vooral dat laatste vond ik erg.”

“Zelf was ik communicatieadviseur. Programmeren vond ik altijd al leuk, maar die podcast zette me aan het denken. Ik volgde online cursussen en ging in 2018 bij YoungCapital aan de slag, zonder een relevante opleiding.”

“Vrouwen passen net zo goed bij IT als mannen. Goed zijn in wiskunde? Je werkt met programmeertalen, dus IT is júist geschikt voor alfa’s zoals ik. En de mannen binnen mijn team kijken hetzelfde naar mij als naar elkaar. Ik stel me wel anders op dan bij mijn vorige baan, trouwens. Positief anders, want ik loop niet meer op mijn tenen.”  

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als IT’er én mezelf hardmaken voor diversiteit binnen IT. Die diversiteit creëer je onder andere door IT-vrouwen aan te nemen. YoungCapital is goed op weg. 35 procent van mijn IT-collega’s is vrouw. En die podcast die ik hoorde in 2016? Daar was mijn huidige collega Melanie te gast.”

Annewies

Functie: QA-coördinator

“Ik erger me aan het standaardbeeld van IT’ers. We zijn allemaal nerds, autisten, of allebei. Als QA-coördinator handel ik alle klachten en vragen af over bepaalde systemen of bugs. Communicatie is dus een groot deel van mijn functie. Maar daarover hoor ik nooit iemand als ze het over IT’ers hebben.”

“Begrijp me niet verkeerd. Ook ik had, voordat ik in 2017 het recruitervak verruilde voor een baan in IT, een bepaald - en verkeerd - beeld bij IT: technische types die de hele dag naar hun computerscherm staren. Maar het beeld dat IT’ers alleen maar mannen zijn of kúnnen zijn? Daar heb ik nooit over nagedacht toen ik de stap van recruiter naar IT maakte.”

“Tuurlijk, bepaalde dingen associeer je altijd met mannen of vrouwen. Daar ontkom je niet aan. Maar interesses en passies zijn unisex. Een vrouwenquota? Onzin. Daarom wilde ik dit interview ook eerst niet doen. Ik wil geen stempel drukken op geslacht, of het beeld scheppen dat ‘vrouwen óók welkom zijn in de IT-wereld'. Want dit heb ik zelf nooit ervaren als een issue.”

“Ik merk, afgezien van het werk, geen verschil tussen mijn recruiter- en IT-afdeling. Terwijl er op die laatste afdeling een stuk meer mannen rondlopen. Waar het mij om gaat, is het nerderige, autistische beeld dat mensen hebben van IT’ers. En of dat beeld op vrouwen of mannen gebaseerd is, zou er niet toe moeten doen.”  

Enthousiast geworden? Check dan hier onze IT-vacatures of meld je aan voor onze hbo-IT-opleiding.

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • milley
  Donderdag 26-03-2020

  Hallo allemaal, dit is Mark Milley. Ik ben zo blij om terug te keren naar dit geweldige forum om getuige te zijn van de hulp die ik van Williams David heb gekregen. Ik had een lening van een ander hard nodig om vrij te zijn van schulden en financiële banden die mijn ex-vrouw me had opgelegd. Het was erg slecht om hulp te zoeken bij vrienden, familie en zelfs mijn bank, maar men kon me helpen omdat mijn credit score erg slecht was. Dus ik was op mijn computer aan het bladeren en zag enkele getuigenissen van mensen die David William hielp met een lening, en toen besloot ik contact met hem op te nemen via zijn e-mail {Personalloanesay@gmail.com}, waarna ik een e-mail van hem ontving en hem de beste vraag stelde over mijn rol Tot mijn grote verbazing hebben ze de door mij gevraagde lening op mijn rekening gestort en nu ben ik erg blij mijn schuld af te betalen en ik ben ook een bedrijf begonnen met het resterende bedrag om voor mezelf en mijn gezin te zorgen. Als u een lening nodig heeft, neem dan contact op met de beste geldschieter aller tijden en neem contact met hem op via WhatsApp-informatie + 2348165313028, of u kunt contact opnemen met David Williams via zijn e-mail: Personalloanesay@gmail.com

 • Krijg een echte en dringende lening van ons voor slechts 2% rente! E-mail ons nu @: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  Vrijdag 13-03-2020

  We bieden momenteel een oprechte, gemakkelijke en dringende leningregeling aan tegen een lage rente van 2% met de juiste geldige identiteitskaart voor verificatie. U kunt uw leningaanvraag verzenden voor elk leningbedrag dat u nodig heeft. Wij bieden leningen aan variërend van $ 5.000,00 USD Min. tot $ 100.000,00 USD Max. We hebben een krediet op lange termijn van maximaal vijf (5) tot vijftig (50) jaar. Wij verstrekken het volgende type lening: projectlening, herfinancieringslening, zakelijke investeringsleningen, auto- of voertuigleningen, studielening, schuldenconsolidatieleningen, persoonlijke leningen, reis- en vakantieleningen, kerst- en nieuwjaarslening. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn. Neem contact op met CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM office via e-mail: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com crowntrustfinancialloanfirm@yahoo.com Als u geïnteresseerd bent in ons financiële aanbod en een lening van ons wilt kopen, neem dan contact met ons op en geef ons de onderstaande gegevens, en dat is nodig om dienovereenkomstig de leningsvoorwaarden in te leiden. Naam: ____________________________ Geslacht: _______________________________ Burgerlijke staat: _______________________ Contact adres: ______________________ Stad / Postcode: ________________________ Land: ______________________________ Geboortedatum: ________________________ Bedrag nodig als lening: ________________ Leningduur: ________________________ Maandelijks inkomen / jaarlijks inkomen: _________ Beroep: ___________________________ Doel van de lening: _____________________ Telefoon: ________________________________ Fax: __________________________________ Met vriendelijke groet: Uw succes begint bij ons CEO: JEFFREY FRANK! Stuur uw leningaanvraag voor onmiddellijke reactie naar: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com crowntrustfinancialloanfirm@yahoo.com WEBSITE: https://worksitebusiness.wordpress.com

 • Dr Benjamin Scarlett Owen
  Vrijdag 13-03-2020

  APPLY TODAY FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com GOOD NEWS!!! Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE is the solution to your financial misfortune. We offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $650,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap.Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses by Contacting us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com

 • JEFFREY FRANK
  Woensdag 11-03-2020

  Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn Onze leningdiensten omvatten: - * Investeerdersleningen ....... * Schuldconsolidatie ...... * Estate / Housing Establisment-leningen ........ * Zakelijke leningen ...... * Persoonlijke leningen ........ * Internationale leningen ... ..... * Vakantie / Vakantieleningen ............ * Studiefinanciering. ... .... * Auto- of autoleningen * Leningen voor Kerstmis en Nieuwjaar Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal. De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar. VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENING AANVRAAG BINNEN TWEE WERKDAGEN, Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com Neem contact met ons op met de volgende informatie: Voor-en achternaam: ____________________________ Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________ Leningduur: _________________________ Het doel van de lening: ______________________ Geboortedatum: ___________________________ Geslacht: _______________________________ Burgerlijke staat: __________________________ Contact adres: _______________________ Stad postcode: __________________________ Land: _______________________________ Beroep: ____________________________ Mobiele telefoon: __________________________ Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com BEDANKT, Hoogachtend, JEFFREY FRANK

 • Claudia Klein
  Woensdag 11-03-2020

  Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur. Heeft u dringend behoefte aan financiële versterking? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan ​​omdat we over de hele wereld uitstekende leenservices bieden. We bieden allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf zal u helpen een aantal doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten. We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege de hoge rente rente, onvoldoende onderpand, schuld / batenverhouding, lage kredietscore of andere redenen Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang direct een reactie. Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening. Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

 • JEFFREY FRANK
  Maandag 09-03-2020

  We bieden momenteel een echt, eenvoudig en urgent leenstelsel met een lage rente van 2% met een geldige identiteitskaart voor verificatie. U kunt uw leningaanvraag verzenden voor elke hoeveelheid lening die u nodig heeft. Wij bieden leningen variërend van $ 5.000,00 USD Min. tot $ 100.000,00 USD Max. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die de vertegenwoordiger van ons bedrijf in uw land kan zijn. Neem nu contact met ons op via e-mail: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

 • LISA BECKER
  Donderdag 27-02-2020

  Hallo dames en heren. Welkom bij NoviCap Financial Service Provider. Heeft u dringend behoefte aan een financiële doorbraak? Heeft u om verschillende redenen een lening nodig? NoviCap biedt flexibele leningopties op maat van uw behoeften. NoviCap biedt een verscheidenheid aan leningopties voor iedereen die financiële hulp nodig heeft tegen een lage rente van 3%, of het nu gaat om een ​​zakelijke lening, persoonlijke lening of een lening voor medische rekeningen, betaaldagvoorschot, apparatuurfinanciering, hypothecaire lening e.t.c. De service is snel, veilig en betrouwbaar. Stuur een mail via || voor meer informatie over het leningaanbod van NoviCap novicapserviceprovider@gmail.com || of schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819 OVER NOVICAP. NoviCap, opgericht in 2015, is een van de grootste leningenmarkt ter wereld. Veel mensen, met name ondernemers, gebruiken de gratis onlineservice van NoviCap om financiering te vinden door te bladeren door meerdere leningsproducten van onze brede netwerkleningen. NoviCap biedt financiering op een snelle, flexibele en transparante manier en biedt professionele beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een actief op de korte termijn met een bovengemiddeld rendement. We zijn erg snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt lenen van € 1.000 tot € 50 miljoen. NoviCap is het juiste bedrijf om contact op te nemen wanneer u een dringende lening nodig heeft. U hoeft geen tijd meer te verspillen aan een lening van andere financiële instellingen of stressvolle bankbezoeken. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt. Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar || novicapserviceprovider@gmail.com || Schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819

 • Christy Walton
  Maandag 27-01-2020

  Op zoek naar een schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, autoleningen, studentenleningen, persoonlijke leningen, risicokapitaal, enz.! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verstrek leningen aan bedrijven en particulieren met een lage en redelijke rentevoet van 2%. E-mail naar: christywalton355@gmail.com

 • jaysonbrown867@gmail.com
  Dinsdag 10-12-2019

  I'm here to share a testimony on how Jayson Brown helps me with the blank ATM card that change my life within a week.That change my life from poverty to success i never believe it was like a dream to me, i went online in search for job and i saw different comments of people testifying on how they become rich by getting a blank ATM card from a hacker called Jayson Brown. (jaysonbrown867@gmail.com)   But i never believe. but i was confuse i just need money to pay my bills and take care of my family so i said to be a rich man is all about risk so i take the risk and i contacted the hacker(jaysonbrown867@gmail.com) And still doubt but i say let me try and risk it, and i ask for the blank ATM card, and will agree on the terms and condition.(jaysonbrown867@gmail.com).  And it was sent to me and i withdraw $5000 daily  with it, it was a greatest surprise to me a very big thanks to this hacker called, (jaysonbrown867@gmail.com) If you are in need of getting the blank ATM card contacted  the hacker at (jaysonbrown867@gmail.com)

 • Flo
  Maandag 25-11-2019

  Hoi, Een leuk stuk om te lezen, ik ben zelf informatica student en daar is jammer genoeg nog duidelijk een verschil tussen man/vrouw te merken. Er is bijna geen universiteit waar de IT studentes met meer dan 15% van het totaal aanwezig zijn. Waardoor het komt is niet duidelijk maar leuk om te horen dat het bij jullie in ieder geval steeds meer verschuift. met vriendelijke groet, Flo <a href="https://zoekictvacatures.nl">zoekictvacatures.nl</a>

 • Roel van der Veen
  Woensdag 31-07-2019

  Mannelijke trotse IT nerd hier. Jammer dat dit artikel wederom stereotypes aanhaalt die al tientallen jaren niet meer gelden. "Ons" boeit het niet of je man/vrouw, jong/oud, dik/dun of een kleur hebt. De materie staat bij ons hoger dan persoonlijke kenmerken. Zolang je maar weet waar je het over hebt! Een persoon die dat demonstreert zal altijd welkom en gerespecteerd worden in ons vak. Ik zou graag 50/50 willen zien op onze IT afdelingen, we hebben alleen nog een hele lange weg te gaan zo te horen...

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.