Bij Action solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Action

Heb je al eens overwogen om bij Action te solliciteren? Met meer dan 6.000 verschillende producten heeft Action een enorm assortiment. En al die producten gaan door een heleboel handen voordat ze in de winkel terechtkomen. Wil jij ook onderdeel zijn van deze logistieke ketting? Dan hebben we goed nieuws: bij Action solliciteren doe je heel makkelijk via YoungCapital. Maar we begrijpen het ook als je eerst wat vragen hebt. Want hoeveel verdien je bij de Action? En hoe oud moet je zijn om bij Action te werken? In dit artikel lees je het antwoord op al deze vragen. Toch liever meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook.

Waarom werken bij Action?

Er zijn genoeg winkels waar je aan de slag kunt. Dus waarom zou je nou juist bij Action solliciteren? Hieronder lees je de belangrijkste voordelen:

 • Je krijgt een goed salaris tussen de € 1.800 en € 2.500 bruto per maand, afhankelijk van jouw leeftijd. Dat is nog exclusief zon- en feestdagentoeslag.
 • Bijleren op je werk? Bij Action heb je volop de mogelijkheid om cursussen te volgen. Lijkt het je bijvoorbeeld wel wat om een reachtruck te leren besturen? Daarvoor haal je heel makkelijk op kosten van Action de juiste certficaten.
 • Er zijn goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, zoals teamleider in een van de winkels of heftruckchauffeur in het magazijn.
 • Veel flexibiliteit: je geeft zelf aan op welke dagen en dagdelen je wilt werken. Zo wordt het combineren van je job en bijvoorbeeld een studie super easy.
 • Ervaring opdoen én het naar je zin hebben op je werk? Bij Action doe je werkervaring op in een leerzame omgeving én werk je binnen een gezellig vriendenteam.
 • Zelf ook toffe spullen scoren? Als werknemer krijg je 15% personeelskorting op alle producten van Action.

Wie is Action?

We kennen ‘m allemaal wel, de winkel die alles heeft: Action. Sterker nog, misschien kom je er zelf weleens. Maar wist je ook dat de Action in 1993 met een kleine winkel in Enkhuizen is begonnen? Het bedrijf is daarna internationaal gegaan. Action heeft namelijk al meer dan 2.000 winkels in 11 verschillende landen. Daarmee is Action een van Europa’s snelstgroeiende non-food discounters. Niet gek dus dat Action regelmatig op zoek is naar nieuw, enthousiast personeel voor diverse afdelingen en vestigingen. Dat betekent opties genoeg als je bij Action wilt solliciteren.

Action in a nutshell

Hoewel de Action dus een enorm internationaal bedrijf is met duizenden medewerkers, zijn de vestigingen nog steeds heel persoonlijk en werk je in een gezellig team. Dat vindt Action namelijk heel belangrijk. De werknemers hebben verschillende achtergronden en talenten, en één ding hebben zij gemeen: een passie voor retail en een no-nonsense mentaliteit. Action stimuleert je om het beste uit jezelf te halen en creëert kansen voor iedereen die graag intern wil doorgroeien.

Lijkt het je leuk om te solliciteren bij Action? Dan is het handig om wat meer te weten over de kernwaarden van Action. Ze staan hier voor je op een rij: klantgerichtheid, teamwork, eenvoud, discipline, kostenbewust en respect. Action gelooft dus: teamwork makes the dream work. Ben jij het daarmee eens? Bedenk dan ter voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek hoe deze kernwaarden ook naar voren komen in jouw leven. Ben je voordat je bij Action gaat solliciteren benieuwd naar de ervaringen van werknemers? Check dan onderstaande video.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Action? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Action

Wil je bij Action solliciteren? Dan heb je natuurlijk allerlei opties. Ga bijvoorbeeld werken als kassamedewerker of steek je handen uit de mouwen in het magazijn. Weet je nog niet precies welke job het beste bij je past? No worries, wij verzamelden allerlei handige info over de meestvoorkomende functies bij Action. Dus zit je nog met vragen, zoals: ‘Vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Action?’ en ‘Wat is het Action vulploegmedewerker en winkelmedewerker salaris?’. Lees dan rustig verder en ontdek op welke functie jij wilt solliciteren.

Ga vakkenvullen bij Action

Lijkt het je leuk om samen met je collega’s te zorgen voor een gevulde Action winkel? Dan is werken als vakkenvuller of vulploegmedewerker bij de Action vast iets voor jou. Binnen deze functie houd je de schappen goed gevuld, help je de klanten met hun vragen en tussendoor klets je gezellig met je collega’s. Wist je dat je al op 15-jarige leeftijd mag werken bij Action als vakkenvuller? En het mooiste is dat je goed kunt doorgroeien, bijvoorbeeld tot teamleider. Lijkt jou dat wel wat? Dan is een job in de vulploeg een mooie eerste stap. Benieuwd naar het Action salaris vanaf 15 jaar? Check het in de tabel verderop deze pagina.

Vulploegmedewerker bij Action
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.300
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Gezellig werken als kassamedewerker

Als winkel- en kassamedewerker bij Action ben je het gezicht van de winkel. In deze functie is het dan ook mooi meegenomen als je van nature een enthousiaste en energieke uitstraling hebt. Ben je sociaal en behulpzaam? Dan heb jij een streepje voor. Fijn aan deze functie is dat er veel afwisseling is in je werk. Zo sta je het ene moment in de winkel om de schappen bij te vullen, en het andere moment reken je producten af achter de kassa. Benieuwd naar het salaris van een Action kassamedewerker? Je vindt het hieronder.

Winkel- en kassamedewerker bij Action
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.300
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024


Action salaris per leeftijd voor winkel- of vulploegmedewerker

Leeftijd Uurloon Action Maandloon Action
Action salaris 15 jaar € 3,98 € 689
Action salaris 16 jaar € 4,58 € 793
Action salaris 17 jaar € 5,24 € 908
Action salaris 18 jaar € 6,64 € 1.150
Action salaris 19 jaar € 7,96 € 1.379
Action salaris 20 jaar € 10,62 € 1.840
Action salaris 21+ € 13,27 € 2.300

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Aan het werk in het magazijn van Action

Steek je graag je handen uit de mouwen? Als magazijnmedewerker ben je continu in de weer met het in- en uitladen van pakketten. Daarnaast ruim je het magazijn op en maak je orders klaar voor verzending. Voor een groot deel werk je met je handen, maar misschieen maak je ook wel gebruik van een heftruck. Overweeg je om als magazijnmedewerker bij Action aan de slag te gaan? Dan ga je waarschijnlijk werken in het distributiecentrum van Action in Echt. Maar ook elke winkelvestiging heeft een eigen magazijn, waar ze jouw hulp kunnen gebruiken.

Magazijnmedewerker bij Action
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.300
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Action

Een lekker salaris en een prettige werkomgeving zijn natuurlijk belangrijk om een fijne tijd te hebben bij jouw werkgever. Maar als je gaat solliciteren bij Action, kun je ook rekenen op mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. De voorwaarden wijken voor sommige functies of vestigingen iets af, daarom is het handig om altijd goed te informeren naar jouw rechten tijdens je sollicitatiegesprek. Wil je vast een voorproefje? We hebben hieronder de belangrijkste extra’s voor je opgesomd.

 • Naast een goed salaris ontvang je toeslagen wanneer je werkt op zon- en feestdagen. Dit komt dus bovenop je salaris en de toeslag kan flink oplopen. Het precieze percentage verschilt per functie, dus vraag hier goed naar tijdens je sollicitatiegesprek.
 • Reiskostenvergoeding vanaf 10 kilometer per enkele reis. Daarnaast krijg je 8% vakantiegeld, al is dit soms al opgenomen in je salaris. Dit staat meestal in de vacatures.
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Je kunt via Action diverse cursussen of trainingen volgen, bijvoorbeeld een cursus voor het besturen van een reachtruck.
 • Een omgeving die het beste in jou naar boven haalt en je helpt kansen te creëren binnen het bedrijf. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld teamleider of heftruckchauffeur.
 • Zelf nog een rondje shoppen na je shift? Als werknemer krijg je 15% personeelskorting op alle producten van Action.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Action

Je kunt natuurlijk meteen bij Action solliciteren, maar je bent vast ook benieuwd wat je kansen zijn als je eenmaal aan je nieuwe job bent begonnen. Good to know: discipline is belangrijk voor Action. Dat zie je terug in de kansen die het bedrijf voor het personeel creëert. Ontplooi jezelf door middel van diverse cursussen die Action aanbiedt. Wie weet groei jij dan uiteindelijk door tot teamleider, vestigingsmanager of heftruckchauffeur in het magazijn. Mogelijkheden genoeg dus. Stap één is bij Action solliciteren.

Via YoungCapital werken bij Action

Ben je enthousiast en klaar om te solliciteren bij Action? Na een klik op de sollicitatieknop bij jouw favo vacature, stuur je binnen vijf minuten jouw sollicitatie de digitale deur uit. Daarna krijg je al binnen twee dagen een reactie van YoungCapital. Zien we een match? Dan nodigen we je graag zo snel mogelijk uit op gesprek. Is Action toch niet de werkgever voor jou? Maak je geen zorgen. Wij kijken graag met je mee naar vergelijkbare functies, zodat we je snel aan een nieuwe job kunnen helpen. Check bijvoorbeeld eens onze kassamedewerker vacatures of vakkenvuller vacatures.

Heb je hulp nodig bij het solliciteren bij Action? Eenmaal ingelogd op YoungCapital maak je met onze gratis cv-builder gemakkelijk een mooi en overzichtelijk cv. Daarnaast hebben we diverse tips voor je sollicitatiebrief en sollicitatiegesprek.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel verdien je bij de Action?

 • Het Action salaris is afhankelijk van onder andere je leeftijd, functie en werkervaring. Het minimumloon van een medewerker van 21 jaar of ouder is € 10,59 per uur.

 • Hoe kan ik het best bij Action solliciteren?

 • Bij Action solliciteren doe je gemakkelijk via YoungCapital. Bekijk onze openstaande Action vacatures en solliciteer op de vacature die jou het meest aanspreekt.

 • Hoeveel verdien je bij Action als je 15 jaar bent?

 • Als je als 15-jarige gaat werken bij Action is het salaris € 3,98 bruto per uur.

 • Vanaf hoe oud mag je werken bij de Action?

 • Je kunt al bij Action werken als je 15 jaar oud bent. Je begint dan meestal in de vulploeg bij een winkelvestiging.

Bekijk ook eens deze bedrijven