Bij bol.com solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij bol.com

Heb je er ooit aan gedacht om bij bol.com te solliciteren? Wie weet zoek je wel een uitdagende baan in de klantenservice, waar je lekker veel werkervaring opdoet die super staat op je cv. Of misschien wil je aan de slag als webcare medewerker, en net zulke brutale comments op Instagram plaatsen als Gerda. Goed nieuws: dit is allemaal mogelijk bij bol.com. Maar voordat je beslist te solliciteren, wil je waarschijnlijk meer weten over dit enorme e-commercebedrijf. YoungCapital helpt je een handje. Op deze pagina lees je alles om je voor te bereiden op je sollicitatie bij bol.com, van het salaris tot de verschillen tussen veelvoorkomende functies.

Waarom werken bij bol.com?

Bedrijven genoeg waar jij aan de slag kunt, dus waarom zou je nou juist gaan voor een job bij bol.com? Wij hebben een aantal redenen om bij bol.com te solliciteren op een rij gezet. Vind je de volgende punten belangrijk? Grote kans dat je een match ziet met deze werkgever.

 • Wie kent bol.com nou niet? Als jij je aansluit bij het grootste en bekendste e-commercebedrijf van Nederland, heb je een indrukwekkende notitie op je cv in the pocket. Mooi meegenomen!
 • Bij zo’n enorm bedrijf zijn er superveel verschillende doorgroeimogelijkheden. Ben je begonnen als klantenservice medewerker? Wie weet switch jij over een tijdje wel naar de marketingafdeling en word je de nieuwe Gerda van bol.com.
 • Never a dull moment bij bol.com: deze gezellige werkgever organiseert volop teambuilding activiteiten. Denk aan toffe feesten, uitjes met collega’s en spellenavonden.
 • Money. Je verdient natuurlijk bij elke (bij)baan, maar bol.com heeft een prachtig startsalaris, dat vaak nét wat hoger ligt dan bij concurrenten. Check dit natuurlijk altijd goed in onze vacatures.
 • Diversiteit? Yes please! Bol.com besteedt veel aandacht aan diversiteit en ze hebben zelfs een grote Diversity & Inclusion-afdeling die zich inzet voor een veilige en prettige werksfeer voor iedereen.

Wie is bol.com?

Moeten we écht uitleggen wie bol.com is? Het kan namelijk bijna niet dat je deze gigantische webshop niet kent. Waarschijnlijk bestel je er soms (of regelmatig) wel een (school)boek, een Nintendo Switch-game, opzetborstels voor je tandenborstel of een moederdagcadeau. Ook op social media is bol.com nauwelijks weg te denken. Grote kans dat je Gerda weleens langs ziet komen in een comment sectie, het bijdehante alter ego van bol.com dat overal een antwoord op heeft. Of die gekke plaatjes van willekeurige producten met memewaardige captions op Instagram. Yep, da’s bol.com.

Wie bol.com vandaag is, weet je dus vast wel. Al helemaal als van plan bent bij bol.com te solliciteren. Maar wist je ook dat de webshop in 1999 is begonnen als online boekenwinkel? Al snel kwamen daar cd’s en videobanden (ja ja, ken je ze nog?) bij. Inmiddels is het assortiment van bol.com uitgegroeid tot … nou ja, bijna alles, eigenlijk. Zelfs voor een pak spaghetti en nieuwe sokken kun je op de website terecht.

Bol.com in a nutshell

Leuk om te weten dat je er spaghetti kunt bestellen, maar als je bij bol.com wilt solliciteren, vind je info over bol.com als werkgever vast interessanter. Goed nieuws: dit zocht YoungCapital ook voor je uit. Het belangrijkste? Bol.com werkt met vijf kernwaarden:

 • bevlogen (nieuwe dingen proberen);
 • samen (samenwerken, zowel intern als met partners);
 • vertrouwen (naar collega’s én partners toe);
 • oprecht (zeggen waar het op staat);
 • nuchter (met beide benen op de grond).

Verder werkt bol.com, zoals je waarschijnlijk wel weet, met een flinke dosis humor. Dat zie je dus niet alleen terug op TikTok of Instagram, maar voel je ook aan de bedrijfssfeer. Ben jij eerlijk, to the point en hou je wel van een sprankje humor in je werk? Grote kans dat jij je op je plek voelt bij bol.com.

Vooruitstrevend? Da’s bol.com ook. Hun missie is dat klanten in 2025 volledig klimaatneutraal bij bol.com winkelen. Verder besteedt bol.com veel aandacht aan het creëren van een veilige en prettige werksfeer, waar je jezelf mag én kan zijn. Er is een grote Diversity & Inclusion-afdeling die zich hier volop voor inzet.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij bol.com? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij bol.com

Stel, je bent zover: je hebt besloten dat je bij bol.com wilt solliciteren. Dan ben je er natuurlijk nog niet. Want hoe zit het met de verschillende functies bij bol.com? Wat kun je allemaal bij deze e-commercegigant gaan doen? Welk takenpakket hoort bij welke functie? En, ook belangrijk als je een keuze maakt voor een van de functies bij bol.com: hoe ziet het salaris eruit? Deze vragen beantwoorden we hieronder. Lees dus rustig verder om te ontdekken welke job perfect is voor jou.

To the rescue in de klantenservice van bol.com

Denk je aan werken bij een grote webshop, dan denk je vast aan de klantenservice. Want die heeft elk e-commercebedrijf wel; bol.com natuurlijk ook. Best logisch dus dat bol.com regelmatig klantenservice medewerkers zoekt. Hoe deze functie in z’n werk gaat? Goed om te weten als je bij bol.com wilt solliciteren: er is een verschil tussen de klantenservice voor consumenten en die voor partners.

In het eerste geval werk je met directe klanten van bol.com, oftewel, mensen die producten bestellen op de website. Binnen deze functie beantwoord je vragen die telefonisch, via de live chat of op social media binnenkomen. Denk aan vragen over de levering van bestellingen, de beschikbaarheid van producten en problemen met betalingen. Wil je meer lezen over deze job? In onze blog lees je een inside story van een webcare medewerker en in de video hieronder proef je vast de sfeer bij de service hub.

Ga je juist werken met partners? Dan heet jouw functie waarschijnlijk 'partner specialist'. Jouw belangrijkste taak is het oplossen van problemen en helpen van partners van bol.com. Dat zijn bedrijven en kleinere webshops die hun producten aanbieden via de website van bol.com.

Benieuwd naar het bol.com klantenservice salaris? Dit is afhankelijk van jouw precieze functie, dus neem voor de meest accurate informatie een kijkje tussen onze vacatures in de klantenservice van bol.com. Daar lees je ook meer over de functie-eisen en extra’s waar je recht op hebt. Enthousiast? Dan kun je via de vacaturepagina meteen solliciteren bij bol.com.

Klantenservice medewerker bij bol.com
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Mbo-4
Minimumloon per uur (21+) € 11,99
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.078
Extra’s, toeslagen en bonussen Thuiswerkvergoeding, onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 21 juni 2022

Elke dag een work-out als magazijnmedewerker bij bol.com

Ben jij liever actief bezig tijdens je (bij)baan? Dan is een job in de logistiek waarschijnlijk interessanter voor jou. De logistieke dienstverlening van bol.com wordt geregeld door Ingram Micro. Ga je bij bol.com solliciteren op een baan als magazijnmedewerker? Dat betekent dus dat je aan de slag gaat in een distributiecentrum van Ingram Micro.

Wat je in het magazijn gaat doen? Vooral spierballen kweken, eigenlijk. Jij zorgt er namelijk voor dat alle pakketten van bol.com op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dat doe je door de producten te verzamelen, netjes in te pakken en in de bezorgbussen of vrachtwagens te laden. Je bent dus constant in beweging, en werkt samen in een gezellig team met een gezamenlijk doel: dat iedereen hun bestelling van bol.com de volgende dag al in huis heeft. Best een uitdaging, dus!

Krijg jij al energie van deze beschrijving? Grote kans dat een job in het magazijn van bol.com wat voor jou is. Check onze vacatures bij Ingram Micro, de logistieke dienstverlener van bol.com, om te zien of er op dit moment een passende vacature voor jou openstaat. Iets tofs gevonden? Solliciteren bij bol.com kan meteen via de vacaturepagina. Ga je toch liever bij een ander bedrijf aan de slag? Neem dan ook een kijkje bij onze andere logistieke vacatures. Wie weet vind je daar wel dé ideale job.

Magazijnmedewerker bij bol.com
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 10,50
Minimumloon per maand (fulltime) € 1.820
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 21 juni 2022

Pak verschillende administratieve taken op als administratief medewerker bij bol.com

Toch liever een baan op kantoor of achter je eigen bureau? Bij bol.com staan er ook regelmatig administratieve vacatures open. Denk daarbij aan een baan als (logistiek) administratief medewerker. In deze functie krijg je taken die te maken hebben met het retourneren van artikelen of het verwerken van wijzigingen in de administratie. Klim jij liever in de creatieve pen? Een baan bij bol.com als administratief medewerker kan ook betekenen dat je productomschrijvingen maakt en optimaliseert voor Google. Meestal heet jouw functie dan 'content specialist'.

Je merkt het al: de invulling van deze functie verschilt, dus let goed op als je bij bol.com gaat solliciteren. Lees de functieomschrijvingen altijd zorgvuldig door en bekijk of je aan de eisen voldoet. Wat verdien je bij bol.com als administratief medewerker? Best logisch: dit ligt ook aan jouw precieze takenpakket. Deze info vind je terug in onze bol.com vacatures.

Administratief medewerker bij bol.com
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Mbo
Minimumloon per uur (21+) € 12,40
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.150
Extra’s, toeslagen en bonussen Thuiswerkvergoeding

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 21 juni 2022

Overige functies bij bol.com

Natuurlijk kun je ook op nog een hele hoop andere functies bij bol.com solliciteren, te veel voor ons om op te noemen. Meer weten? Check dan ons huidige aanbod met vacatures bij bol.com. Daar zie je precies waarvoor ze op dit moment medewerkers zoeken. Denk bijvoorbeeld aan banen in de finance, sales of marketing. Daar staan ook regelmatig startersfuncties tussen, dus even een kijkje nemen is zeker de moeite waard. Op de hoogte blijven? Stel een e-mailalert in op de vacaturepagina, dan krijg je het nieuwste aanbod direct in je mailbox.

Werken bij bol.com: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij bol.com

Een mooi salaris bij bol.com is natuurlijk niet het enige waar je recht op hebt als medewerker. Benieuwd wat je nog meer krijgt? De belangrijkste voorwaarden staan hier op een rijtje. Let wel op: jouw precieze rechten verschillen per functie, dus vraag altijd goed naar jouw secundaire arbeidsvoorwaarden als je bij bol.com gaat solliciteren.

 • Bij bol.com krijg je naast reiskostenvergoeding, óók thuiswerkvergoeding. Je krijgt de vergoedingen natuurlijk niet allebei tegelijk, maar de thuiswerkvergoeding vervangt de reiskostenvergoeding op de dagen dat jij thuiswerkt.
 • Je hebt dus ook nog gewoon recht op reiskostenvergoeding. Voor sommige functies krijg je tot wel 70 kilometer (enkele reis!) vergoed.
 • Bij sommige functies van bol.com, bijvoorbeeld in de logistiek en klantenservice, krijg je toeslagen voor werken in de avonden of in het weekend. Dit kan oplopen tot wel 100% bovenop je uurloon! Vraag altijd goed na hoe hoog de toeslag voor jou is, want dit verschilt dus per functie.
 • Training nodig voor jouw nieuwe job? Die uren krijg je lekker uitbetaald, dus je loopt geen salaris mis in de eerste paar werkweken. Chill!

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij bol.com

Doorgroeien belangrijk? Echt wel. Je wilt natuurlijk wel meer uit je baan halen bij bol.com dan alleen een leuk salaris. Dat zit gelukkig wel goed bij deze e-commercegigant. Werk je bijvoorbeeld als (logistiek) administratief medewerker? Wat dacht je dan van doorgroeien tot data-analist? De nodige certificaten haal je dan gewoon intern. Of ben je klantenservice medewerker bij bol.com en wil je werken op de marketingafdeling? Kan gewoon. Zolang jij goed aangeeft waar jouw ambities en interesses liggen, zijn er mogelijkheden genoeg. Stap 1? Bij bol.com solliciteren. Daarna is er volop tijd om jouw skills te ontwikkelen en talenten te ontdekken.

Via YoungCapital werken bij bol.com

Enthousiast? Dan wil je nu misschien wel weten hoe je bij bol.com kunt solliciteren. Je raadt het vast al: YoungCapital heeft allerlei toffe bol.com vacatures openstaan. Handig, want nu hoef je niet ver meer te zoeken. Waarom via YC solliciteren een goed idee is? Naast toffe doorgroeimogelijkheden bij bol.com, krijg je ook toegang tot ons eigen e-learning platform YC Skills. Daar werk je gratis aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan trainingen over timemanagement en leiderschap. Nog een voordeel: na het solliciteren bij bol.com hoor je al binnen twee werkdagen van een van onze recruiters. Zo hoef je niet lang in spanning af te wachten. En blijkt werken bij bol.com toch niet helemaal jouw ding? No problemo, dan helpen we jou graag aan een andere job die wél bij je past.

Veelgestelde vragen

 • Welke cao heeft bol.com?

 • Ga je via YoungCapital bij bol.com aan de slag? Dan geldt voor jou de ABU cao voor uitzendkrachten.

 • Hoeveel mensen werken er bij bol.com?

 • Er werken meer dan 2.200 mensen bij bol.com. Wil jij daar ook bij horen? Check onze vacatures bij bol.com en solliciteer vandaag nog op jouw favoriet.

 • Hoeveel verdien je als je bij bol.com werkt?

 • Dat verschilt per functie. Op deze pagina vind je het minimumsalaris voor de functies klantenservice medewerker, administratief medewerker en magazijnmedewerker. Meer weten? Check de omschrijvingen in onze openstaande vacatures bij bol.com voor een precieze salarisindicatie.

 • Kun je ook werken bij bol.com vanuit huis?

 • Voor veel functies is thuiswerken mogelijk, zoals voor klantenservice medewerker. Vraag altijd tijdens je sollicitatiegesprek naar de mogelijkheden.

Bekijk ook eens deze bedrijven