Bij FedEx solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij FedEx

Wil jij werken voor een van de grootste transportbedrijven ter wereld? Begin dan aan je carrière bij FedEx. Het bedrijf FedEx biedt logistieke diensten aan via de grond, zee en lucht. Het miljarden bedrijf is opgericht in 1971 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de wereldwijde logistieke branche. Hoe gaaf om daar onderdeel van uit te maken? Geef je carrière een boost door bij FedEx te solliciteren. Naast een lekker salaris, staat een bedrijf als FedEx ook nog eens goed op jouw cv. Benieuwd naar alle ins en outs over het bedrijf? Lees dan snel verder, want we vertellen je alles over FedEx. Zie jij jezelf al bij FedEx werken? Dan kun je ook gelijk al bij FedEx solliciteren.

Waarom werken bij FedEx?

Natuurlijk zijn er heel veel bezorgdiensten in Nederland, dus waarom kiezen voor FedEx? Nou, om deze redenen:

 • FedEx is een grote, internationale bezorgdienst die al tientallen jaren meegaat in de business. Het bedrijf bezorgt niet alleen per auto, maar ook per schip én vliegtuig. Dat maakt FedEx groter dan veel andere bezorgdiensten.
 • Werken bij FedEx brengt veel flexibiliteit met zich mee. In de logistiek is namelijk op elk moment van de dag wel iets te doen. Dit geeft jou de kans om zelf aan te geven welke diensten jouw voorkeur hebben. Voor werken in koele ruimtes, avonddiensten na 21:00 en weekenddagen heb je recht op (onregelmatigheids)toeslag.
 • Ben jij ambitieus? Bij FedEx krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot teamleider of is er een mogelijkheid om jouw rijbewijs uit te breiden met een extra categorie, zoals een rijbewijs C.
 • Teamwork: je komt terecht in een team met enthousiaste collega’s, waarmee je de dag begint en weer afsluit. Het werk als chauffeur is soms redelijk zelfstandig, maar nooit eenzaam. Klanten zijn namelijk altijd blij om jou te zien.

Wie is FedEx?

Wie is FedEx… Waar moeten we beginnen? Zoals eerder gezegd, is FedEx opgericht in 1971. Het Amerikaanse bedrijf is niet te missen in de internationale logistieke dienstverlening. Je hebt vast weleens met smart gewacht op een pakketje dat via FedEx bezorgd werd. Of je hebt de bezorgbussen van het bedrijf door de stad zien rijden. En anders zul je FedEx waarschijnlijk wel herkennen uit de Oscar winnende film Cast Away met Tom Hanks.

FedEx in a nutshell

Voordat je bij FedEx gaat solliciteren, wil je natuurlijk weten hoe het is om bij dit bedrijf te werken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en creëren van mogelijkheden vormen de basis van alles wat FedEx doet. Wil je bij FedEx solliciteren? Dan sluit je je aan bij een bedrijf dat de wereld meer verbonden maakt, omdat ze wereldwijde handel mogelijk maken. Door persoonlijke ontwikkeling en professionele ondersteuning, koestert FedEx een cultuur waarin mensen fijne ervaringen en goede service leveren, ongeacht afkomst en cultuur.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij FedEx? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij FedEx

Alleen al in Nederland heeft FedEx meerdere vestigingen, bijvoorbeeld in Utrecht of Schiphol-Rijk. Lijkt het je leuk om te solliciteren bij FedEx? Ga bijvoorbeeld aan de slag als magazijnmedewerker of als customer service op een van de vele vestigingen. Vind jij het heerlijk om ongestoord je werkdag in een bezorgwagen door te brengen? Solliciteer dan op een vacature als FedEx koerier. Er is dus genoeg keuze bij dit bedrijf; aan jou om te kiezen welke functie het best bij je past.

Bezorg pakketten bij de klanten thuis

Ben je graag onderweg en vind je het heerlijk om de hele dag te roadtrippen? Dan is werken als koerier iets voor jou. Als koerier bij FedEx kom je iets voor 9:00 binnen en geniet je je eerst nog van een goede kop koffie. Om 9:00 zit je klaar om aan je werkdag te beginnen. Jij bent als koerier verantwoordelijk voor het bezorgen van de pakketten in verschillende provincies. In jouw job is het belangrijk dat je snel en efficiënt werkt, ook tijdens het laden en lossen. Natuurlijk ben je klantvriendelijk en sociaal naar je collega’s toe, maar verder werk je graag zelfstandig. Bij sommige vacatures is het belangrijk dat je al enige ervaring hebt.

Is werken als FedEx koerier iets voor jou? We hebben hieronder de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zoals het salaris van FedEx koeriers. Gelijk bij FedEx solliciteren? Ga dan naar onze FedEx koerier vacatures.

Koerier bij FedEx
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs, VOG
Minimumloon per uur (21+) € 14,70
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.548

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Bezorg pakketten op de fiets bij FedEx

Houd jij van afwisseling, zit je niet graag stil, en ben je graag buiten? Goed nieuws; je kan ook als fietskoerier bij FedEx solliciteren. Als fietskoerier heb je geen rijbewijs nodig, alleen een sportief stel benen want die ga je nodig hebben. Jouw werkdag start op het distributiecentrum van FedEx waar je begint met het laden van pakketten. Vervolgens ga je zo snel mogelijk aan de bak om de pakketten bij de klanten af te leveren. Natuurlijk doe je dit met een grote glimlach, want jij bent het visitekaartje van FedEx. Iets voor jou? Hieronder zie je de belangrijkste punten in het tabel.

Fietskoerier bij FedEx
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen VOG
Minimumloon per uur (21+) € 14,70
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.548

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Rijd rond in het magazijn als heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur zorg je ervoor dat alle pakketten en pallets in het magazijn van FedEx op de juiste plek terechtkomen. Jij versleept de pallets met gemak en behoudt het overzicht in het magazijn. Heeft een van je collega’s een pallet vol producten gestapeld? Dan ben jij er als de kippen bij en zorg je ervoor dat de volle pallet snel wordt opgeruimd, en geruild wordt voor een lege. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van de vrachtwagens. Als je aan het werk gaat als heftruckchauffeur werk je vaak in ploegendienst. De werktijden bij FedEx variëren van 15:00 tot 23:30 en 19:00 en 4:30. Good to know: werk je laat? Dan krijg je tot wel 40% aan toeslagen bovenop jouw salaris.

Heftruckchauffeur bij FedEx
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Heftruckcertificaat
Minimumloon per uur (21+) € 12,83
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.224
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Ga aan de slag in het magazijn van FedEx

Ben jij een geordende en efficiënte werker? En houd je ervan om te knallen in een magazijn? Als magazijnmedewerker ga je aan de slag bij een van de magazijnen van FedEx. Samen met een gezellig team ben je verantwoordelijk voor het sorteerproces van de inkomende pakketten en zorgen jullie ervoor dat deze netjes het magazijn verlaten voor levering. Je bent bezig met het laden, lossen, sorteren en scannen van producten. In het magazijn is dus geen een dag hetzelfde. Verder kun je parttime of fulltime aan de slag als orderpicker of magazijnmedewerker. De diensten zijn divers en variëren meestal tussen ongeveer 4:30 en 23:00.

Benieuwd naar het FedEx salaris? Je checkt het in onderstaande tabel. Meteen als magazijnmedewerker bij FedEx solliciteren? Check dan de FedEx magazijnmedewerker vacatures.

Orderpicker of magazijnmedewerker bij FedEx
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen VOG
Minimumloon per uur (21+) € 12,83
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.224
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij FedEx

Naast de logistieke functies is FedEx ook regelmatig op zoek naar nieuw personeel voor andere afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan een functie als fulltime assistent teamleider, waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt over het team en de dagelijkse werkzaamheden. Een andere job met veel verantwoordelijkheid bij FedEx is de operations supervisor. In deze functie ben je continu processen aan het verbeteren en geef je leiding aan een groot team.

FedEx heeft net als alle andere bedrijven ook een administratieve afdeling, waar ze regelmatig versterking nodig hebben. In deze rol help je klanten met hun vragen, klachten en/of problemen. Ook zorg je ervoor dat pakketten de juiste documenten met zich meekrijgen. Kortom, bij FedEx kun je op genoeg functies solliciteren.

Wil je graag een logistieke job maar weet je nog niet goed wat je precies wilt doen? Misschien is het wat fijn om meer te lezen over de beroepen als pakketbezorger bezorger en chauffeur. Zo kun je een goede keuze maken voor jouw volgende carrière stap.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij FedEx

Naast een goed FedEx salaris en een leuke, spannende werkomgeving bij een groot bedrijf, ben je vast ook benieuwd wat FedEx nog meer te bieden heeft. Hieronder hebben we de secundaire arbeidsvoorwaarden voor je opgesomd, zodat je weet wat je te wachten staat als je bij FedEx gaat solliciteren.

 • Woon je net te ver om lopend naar werk te gaan? Geen zorgen, jouw reiskosten worden met € 0,19 per kilometer vergoed.
 • Werk je graag ‘s avonds? Dan heb jij geluk: FedEx heeft namelijk mooie toeslagen als je op onregelmatige tijden werkt. Tussen 21:00 - 00:00 krijg je 20% bovenop je salaris en tussen 00:00 en 06:00 zelfs 30%.
 • De mogelijkheid om intern bij FedEx trainingen en opleidingen te volgen. Haal bijvoorbeeld gratis je heftruckcertificaat.
 • Bevalt het vanaf beide partijen goed? Dan is er een kans dat je op contract mag bij FedEx zelf, wat een mooi toekomstperspectief geeft. En daarbij ook de kans om verder door te groeien in positie of salaris.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij FedEx

Wil je graag bij FedEx solliciteren en heb je ambitie om door te groeien? Dan zit je bij FedEx goed. Natuurlijk moet je net als iedereen ergens beginnen, maar dat is juist zo leuk. Je leert eerst de fijne kneepjes van het vak. Als je dan eenmaal bent doorgegroeid tot teamleider, geef jij diezelfde fijne kneepjes door aan de nieuwe teamleden. Verder geeft FedEx de mogelijkheid om intern trainingen, workshops of opleidingen te volgen. Altijd al je heftruckcertificaat willen behalen? Bij FedEx kan het, en je hoeft er niets voor te betalen. Als je via YoungCapital bij FedEx aan de slag gaat, krijg je toegang tot YC-skills, waar je door middel van trainingen jezelf ontwikkelt op persoonlijk of zakelijk gebied.

Via YoungCapital werken bij FedEx

Ben je al helemaal enthousiast en klaar om bij Fedex te solliciteren? Nice. Maar hoe ga je nu te werk? Bekijk eerst de FedEx vacaturepagina en bepaal welke vacatures jou het leukst lijken. Kijk hierbij vooral naar de werkzaamheden en eisen die er van je gevraagd worden en bepaal of dit past bij de dingen waar jij in uitblinkt.

Heb je jouw ideale (bij)baan gevonden? Schrijf een goede sollicitatiebrief en zorg ervoor dat je cv er mooi uitziet. Dit kun je doen met behulp van onze cv-builder. Als je eenmaal bent ingelogd is de sollicitatie binnen no time verstuurd. En dan is het afwachten. Maar gelukkig niet voor lang: je krijgt namelijk al binnen twee werkdagen een reactie van een van onze recruiters.

Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet je zijn om bij FedEx te werken?

 • Om bij FedEx te werken moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

 • Op welke functies bij FedEx kan ik allemaal solliciteren?

 • FedEx heeft vooral logistieke functies, denk aan een job als koerier of magazijnmedewerker. Maar natuurlijk zijn ze ook op zoek naar nieuw administratief talent. Houdt dus altijd al onze FedEx vacatures in de gaten voor het actuele aanbod.

 • Waar vind ik TNT of FedEx vacatures?

 • FedEx heeft TNT overgenomen. Je kunt bij beide bedrijven solliciteren via YoungCapital. Zoek een FedEx vacature of TNT vacature die goed bij je past en solliciteer direct. Je krijgt al binnen twee dagen reactie van onze recruiters.

 • Wat is het salaris van een FedEx koerier?

 • Het salaris van een FedEx koerier is € 14,70 bruto per uur. Bij een fulltime werkweek kun je dus ongeveer € 2.548 bruto verwachten. Dit geldt ook voor de fietskoeriers bij FedEx.

Bekijk ook eens deze bedrijven