WONEN IN ALBUFEIRA

Jouw avontuur in Albufeira

Albufeira. Uitgestrekte stranden, een heldere zee, talloze gezellige barretjes, een prachtig oud stadscentrum… Je weet vast wel wat een geweldige vakantiebestemming Albufeira is. Maar heb je weleens overwogen om tijdelijk te gaan wonen in Albufeira? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten als je wilt wonen in de Algarve, en dan specifiek in Albufeira. Benieuwd welke info je nodig hebt als je er ook wilt werken? Dat lees je op onze werken in Albufeira pagina.

Benieuwd hoe je jouw appartement (en je cocktails) kunt gaan betalen in Albufeira? Neem rustig een kijkje bij ons banenaanbod.

Waarom wonen in Albufeira?

Waarom zou je eigenlijk gaan wonen in de Algarve? Behalve dan omdat je gaat werken in Albufeira (lógisch) en omdat de zee zo lekker dichtbij is. Hieronder sommen we de voor- en nadelen voor je op.

Voordelen van wonen in Albufeira

 • Je kunt je prima redden in het Engels (en in de zomer soms zelfs in het Nederlands). Ideaal dus als je geen Portugees spreekt. Natuurlijk is het leuk om de taal een beetje te leren, maar de zekerheid dat je terug kunt vallen op het Engels is prettig.
 • Er is veel werk in de horeca en toerisme, vooral in de zomermaanden. Dus problemen om een baan te vinden als je wilt gaan wonen in de Algarve zul je vast niet hebben.
 • In Albufeira wonen veel expats, dus moeite met je plekje vinden en nieuwe mensen leren kennen heb je waarschijnlijk niet.
 • Ook al is Albufeira een toeristische hotspot, de levenskosten zijn er nog steeds een stuk lager dan in Nederland. Dit geldt zowel voor boodschappen en uit eten gaan als voor het huren van een appartement.
 • Heb je een dagje vrij? Er is altijd wel iets te doen in Albufeira, of je nou wilt leren duiken of liever gaat shoppen in het oude stadscentrum.

Nadelen van wonen in Albufeira

 • Omdat Albufeira zo’n toeristische plek is, is authenticiteit soms ver te zoeken als je gaat wonen in de Algarve. Dus wil je echt de Portugese cultuur proeven? Dan is wonen in Porto of Lissabon waarschijnlijk meer iets voor jou.
 • De levenskosten in Albufeira zijn dan wel laag ten opzichte van Nederland, maar in vergelijking met de rest van Portugal zijn dagelijkse boodschappen over het algemeen wel wat duurder.
 • In Albufeira ben je constant omringd door andere expats en toeristen, waardoor je misschien niet een zelfde soort leerervaring hebt dan wanneer je op een andere plek gaat werken in het buitenland.

Albufeira

Kosten van wonen in Albufeira

We verklapten het al even: de levenskosten zijn in Albufeira lager dan in Nederland, maar wonen in de Algarve is wel wat duurder dan in de rest van Portugal. Zo betaal je als je een appartement in Albufeira gaat huren rond de € 550 voor een studio in het centrum en zo’n € 1.000 voor een groot appartement met drie slaapkamers. Ga je buiten het stadscentrum wonen? Dan zal dit wat goedkoper zijn. Even ter vergelijking: in Amsterdam betaal je ruwweg tussen de € 1.200 en € 1.600 voor een studio. Wat betreft dagelijkse boodschappen ben je ook iets goedkoper uit in Albufeira dan je in Nederland zou zijn. Wel betaal je vaak wat meer voor een eventueel internetabonnement.

Gemiddelde kosten per maand

Huur in het centrum € 550,-
Huur buiten het centrum € 450,-
Gas, water, licht € 104,-
Internet € 53,-
Mobiele telefoon abonnement € 35,-
Openbaar vervoer € 29,-
Fitness € 38,-

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Inschrijven

Informatie over wonen in Albufeira

Als je gaat wonen in de Algarve wil je je natuurlijk wel zoveel mogelijk voorbereiden, zodat je geen culturele blunders maakt. Daarom hebben we hier vast op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden bij het wonen in Albufeira.

Lifestyle

Ook al is Albufeira een toeristenplek waar veel expats wonen, er is natuurlijk nog steeds een lokale bevolking. Portugezen zijn vriendelijk en behulpzaam, maar vinden het wel fijn als je hun culturele gebruiken respecteert en je best doet om hen te begrijpen. In de afgelopen jaren is Albufeira uitgegroeid tot toeristische trekpleister. Door deze verandering zijn er veel klachten geweest van de lokale bevolking over overlast van toeristen. Dit is begrijpelijk en jij wil natuurlijk niet de locals tot last zijn. Dus wees respectvol, ook als je drankjes gaat doen met je vrienden in de lokale bars en clubs.

Weetjes

 • Albufeira heeft, net als de rest van de Algarve regio, een Middellandse Zeeklimaat, wat dus verschilt met het grootste deel van Portugal. Dit betekent dat de zomers droog en warm zijn en de winters iets koeler en erg nat. Echt koud wordt het er bijna nooit.
 • In Portugal hechten ze veel waarde aan de lunch, die begint rond 13:00, lang duurt (1 of 2 uur) en erg uitgebreid is.
 • Het is in Albufeira een uur eerder dan in Nederland, zowel tijdens de winter- als de zomertijd. Houd er rekening mee dat er binnen Portugal nog verschillende tijdzones zijn.
 • Omdat er zoveel Nederlandse toeristen naar Albufeira komen elke zomer, zoeken veel lokale clubs en hotels Nederlandse werknemers. Goed om te weten als je wilt werken in Albufeira.
 • Wil je ook de rest van Portugal ontdekken als je gaat wonen in de Algarve? Boek dan je treintickets een week van tevoren als je er een dagje op uit wilt: dat bespaart je vaak de helft van de prijs.
 • De Algarve regio is de zonnigste regio in Europa en op zomerdagen zijn er wel 10 uren zon.

Albufeira, Portugal

Wat moet je regelen?

Als je naast het wonen in de Algarve of Albufeira er ook gaat werken, kan het zijn dat jouw werkgever een appartement voor je regelt. Dat is lekker! Check wel altijd goed in de vacature of dit voor jou geldt.

Ga je zelf je appartement regelen of wil je geen gebruik maken van het appartement dat de werkgever je aanbiedt? Dan is de eerste stap apartment hunting. Je kunt hier alvast mee beginnen als je nog in Nederland bent, bijvoorbeeld door sites als CasaSapo en Idealista door te spitten. Maar het is ook helemaal geen slecht idee om de eerste paar dagen van je verblijf een hotel te boeken en vanuit daar de lokale appartementen te bekijken. Meestal is het aanbod vrij groot. Om een appartement te huren in Albufeira, heb je, net als in de rest van Portugal, meestal het volgende nodig:

 • Een NIF-nummer. Een ẃat? Dit is een fiscaal identificatienummer dat je kunt opvragen bij een finanças, oftewel een regerings- of belastingkantoor. Om een NIF-nummer te krijgen hoef je alleen een bewijs van jouw adres te laten zien. Dit kan gewoon jouw huisadres in Nederland zijn.
 • Je paspoort of (Europese) ID-kaart.
 • Borg bestaande uit meestal de eerste en laatste maand van de huur.
 • Je tekent (logisch) een contract met de verhuurder.

Houd er rekening mee dat wanneer je particulier een appartement gaat huren in Albufeira, de verhuurders zoveel mogelijk op winst uit zijn. Dat betekent dat ze een hogere huur zullen vragen in de zomermaanden en vaak liever geen huurcontract voor een lange termijn aan willen gaan als je bijvoorbeeld een tussenjaar in Albufeira wilt spenderen.

Ga je langer dan drie maanden wonen in de Algarve?

Dan is het belangrijk dat je een inschrijvingsbewijs aanvraagt. Lees op onze wonen in Portugal pagina hoe dit werkt. Benieuwd hoe het zit met visa, vergunningen en (zorg)verzekeringen? Check onze werken in Albufeira pagina.

Via YoungCapital wonen in Albufeira

Ga jij via YoungCapital bij een bedrijf in Albufeira aan de slag? Wij vormen de schakel tussen jou en de werkgever, dus als je vragen hebt over wonen in Albufeira, kun je altijd bij ons terecht. Sommige bedrijven in Albufeira waarmee wij samenwerken, regelen een appartement voor jou dat meteen klaar staat als je aankomt. Soms wordt zelfs het vliegticket voor je betaald. Maar dat is niet altijd het geval, dus lees goed de vacatures door om te kijken wat je wel en niet zelf moet regelen.

Albufeira, Portugal

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Overzicht wonen in Albufeira

Valuta Euro (€)
Officiële taal Portugees
Land Portugal
Tijdzone (wintertijd) GMT
Minimumloon per maand € 665,-

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het om in Albufeira een appartement te huren?

 • Dat ligt eraan of je in of buiten het centrum wilt wonen en of je een studio of appartement met meerdere slaapkamers zoekt. Gemiddeld betaal je € 500 per maand voor een studio en zo’n € 950 per maand voor een appartement met drie slaapkamers.

 • Hoe zijn de levenskosten in Albufeira?

 • Die zijn over het algemeen lager dan in Nederland, maar qua dagelijkse boodschappen iets hoger in vergelijking met andere Portugese steden.

 • Wat heb je nodig om een appartement te huren in Albufeira?

 • Je hebt een NIF-nummer en een paspoort of Europese ID-kaart nodig. Meestal betaal je borg bestaande uit de eerste en laatste maand huur en teken je een contract met de verhuurder.

Bekijk ook eens deze landen en steden