WERKEN IN ALBUFEIRA

Jouw carrière in Albufeira

Het is dé toeristische trekpleister aan de kust van Portugal: Albufeira. Je hebt er vast van gehoord of bent er misschien wel op vakantie geweest. Maar heb je ook weleens gedacht aan het combineren van werk en vakantie door (tijdelijk) te gaan werken in Albufeira? Met al die zomerdrukte is het niet gek dat er veel vakantiewerk in Albufeira is, vooral in de horeca. Maar dat zijn niet je enige opties. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Of waar je rekening mee moet hebben als je gaat werken in Albufeira? We’ve got you. Op deze pagina lees je alle info die je nodig hebt om je voor te bereiden op jouw job in Albufeira. Heb je er al zin in?

Ben je klaar om te gaan werken in Albufeira? Bekijk dan meteen ons aanbod met vacatures en solliciteer. Zoek je vakantiewerk als barman in Albufeira? Wil je liever promotiewerk? Of wil je juist iets heel anders doen? Er is van alles mogelijk.

Waarom werken in Albufeira?

We horen je al denken: moet je je dat echt nog afvragen als je al die toffe vakantiefoto’s op Instagram ziet? Misschien ben je allang overgehaald door de helderblauwe zee en het prachtige oude stadscentrum, maar geloof ons maar. Dat is lang niet de enige reden om te gaan werken in Albufeira. Dus wanneer is Albufeira nou de ideale keuze als je wilt werken in het buitenland? We hebben de voor- en nadelen even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van werken in Albufeira

 • Voor vakantiewerk is Albufeira een geweldige keuze, want je kunt de ene dag aan het werk, de volgende lekker aan het strand liggen en ‘s nachts de tofste clubs bezoeken.
 • Albufeira is een razend populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Dat is goed nieuws voor jou, want de lokale clubs en hotels zoeken daarom speciaal naar Nederlandse werknemers tijdens de zomer. Grote kans dat ze jou willen aannemen, dus!
 • Omdat er zoveel Nederlandse toeristen zijn kun je regelmatig je eigen taal spreken als je gaat werken in Albufeira. Wel zo lekker als je geen Portugees spreekt en niet zo zeker bent over je Engels. Maar je gebruikt wél nog genoeg Engels om je skills te boosten: win-win!
 • Als je werkt als barman in Albufeira of een andere baan in een club of bar hebt, mag je vaak (gratis of met korting) de feestjes meepakken op de dagen dat je niet werkt. Lekker, toch?
 • Albufeira is dan wel een toeristentrekpleister, de levenskosten zijn er over het algemeen nog steeds lager dan in Nederland. Zoveel zul je dus niet uitgeven aan een appartement en je dagelijks boodschappen. Meer weten over levenskosten? Check onze wonen in Albufeira pagina.

Nadelen van werken in Albufeira

 • Hoewel de levenskosten lager zijn, is het gemiddelde loon in Portugal ook lager dan in Nederland. Dus je zult niet zoveel verdienen als je bij een vakantiebaantje in Amsterdam zou krijgen. Maar de huur van je appartement kost gelukkig niet zoveel als in onze hoofdstad.
 • Dat er zoveel Nederlanders zijn kan ook een nadeel zijn als dit niet zo je ding is. Liever de culturele gebruiken van Portugal ontdekken en de ervaring van werken in het buitenland proeven? Dan is werken in Lissabon of Porto misschien meer jouw ding.
 • Het banenaanbod in Albufeira bestaat voor het grootste gedeelte uit zomerbaantjes en vakantiewerk, dus als je langer wilt werken, bijvoorbeeld in een tussenjaar, is het aanbod vaak wat kleiner.

Albufeira

Informatie over werken in Albufeira

Als je gaat werken in Albufeira wil je waarschijnlijk het een en ander weten om je voor te bereiden. Ten eerste is het handig om te weten of je voor een Portugese of Nederlandse werkgever werkt. Werk je voor een Portugese organisatie? Dan is het belangrijk dat je extra rekening houdt met culturele verschillen op werk. In Portugal betekent dit dat je het beste wat voorzichtiger omgaat met je manager dan je in Nederland zou doen. Portugezen hechten namelijk enorm veel waarde aan hiërarchie op de werkvloer, wat betekent dat de manager en/of werkgever vaak boven de andere werknemers staat. In Nederland sta je vaak wat meer gelijk aan elkaar. Dit verschilt natuurlijk enorm per organisatie, maar het kan geen kwaad om dit, vooral de eerste paar dagen, in je achterhoofd te houden.

Werktijden

In de meeste gevallen zul je in Albufeira in de horeca aan de slag gaan. Dan heb je natuurlijk afwijkende werktijden. Ga je in een andere branche werken in Albufeira, waarbij je op kantoor aan de slag gaat? Dan werk je meestal van 9:00 tot 18:00 of 19:00, afhankelijk van de lengte van je lunchpauze. Die is namelijk wel 1 of 2 uur, want in Portugal is de lunch enorm belangrijk. Verder zijn fulltime werkweken in Portugal 40 uur, waarbij er 8 uur per dag wordt gewerkt en dus 5 dagen per week.

Uitgaan en de lokale bevolking

Als je wilt gaan werken in Albufeira heb je ongetwijfeld interesse in het bruisende uitgaansleven. Want hoe nice is het nou om de ene dag bij te verdienen en de volgende helemaal los te gaan in de tofste clubs en leukste barretjes te ontdekken? Maar onthoud wel: ook al krioelt de badplaats van de toeristen, Albufeira heeft nog steeds een lokale bevolking en je bent te gast in hun thuis, dus wees altijd respectvol.

Meer weten over de werkcultuur in Portugal?

Check de feestdagen, tips en meer op onze werken in Portugal pagina.


Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Als je een Europees paspoort hebt, heb je geen visum of werkvergunning nodig om in Albufeira aan de slag te gaan. Wat je verder precies moet regelen als je gaat werken in Albufeira is afhankelijk van hoe lang je daar blijft. Doe je vakantiewerk in Albufeira en ben je daar korter dan drie maanden? Dan hoef je je niet in te schrijven en ook niks te regelen qua zorgverzekering. Het enige wat je moet checken is of je een Europese zorgpas hebt; meestal staat die achter op je normale zorgpas, maar soms moet je ‘m apart aanvragen bij je zorgverzekering.

Werk je langer dan drie maanden in Albufeira? Dan moet je je inschrijven bij de gemeente en heb je een verklaring van inschrijving nodig. Hoe dat precies werkt lees je op onze wonen in Portugal pagina. Ook moet je een Portugese zorgverzekering afsluiten. Meestal gaat dat via je werkgever, maar check altijd goed hoe dit voor jouw situatie zit.

Via YoungCapital werken in Albufeira

Kies je ervoor op een van onze vacatures te reageren en word je aangenomen? Gefeliciteerd! Check goed in de informatie over jouw functie wat er allemaal voor je geregeld wordt of vraag het eventueel na bij ons. We hebben namelijk regelmatig banen waarbij er al een hoop voor je geregeld wordt, inclusief verblijf en soms zelfs vliegtickets. Wordt er geen verblijf voor je geregeld? Lees dan op onze wonen in Albufeira pagina hoe je een appartement kunt regelen.

Albufeira strand

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik vakantiewerk in Albufeira vinden?

 • Dat kan bij YoungCapital. Check meteen onze vacatures en solliciteer.

 • Is er veel werk in Albufeira?

 • Er is enorm veel zomer- of vakantiewerk in Albufeira en er wordt veel gevraagd naar Nederlandse werknemers. Het aanbod aan vaste banen of in andere branches is wat kleiner.

 • Heb ik een visum of werkvergunning nodig om te mogen werken in Albufeira?

 • Met een Europees paspoort heb je geen visum of werkvergunning nodig om te werken in Albufeira.

Bekijk ook eens deze landen en steden