Magazijnmedewerker

Werken als magazijnmedewerker: iets voor jou?

Op zoek naar een leuke baan in de logistiek waar je lekker je spierballen voor moet gebruiken? Dan is werken als magazijnmedewerker misschien wel iets voor jou. Nu horen we je denken: wat is een magazijnmedewerker nou eigenlijk? En wat zijn typische taken van een magazijnmedewerker? Lees alle ins en outs over werken als magazijnmedewerker en ontdek of dit beroep iets voor jou is.


Wat doet een magazijnmedewerker?

Benieuwd naar de functieomschrijving van een magazijnmedewerker? Zie dit beroep als de stille motor van het magazijn. Alle uitvoerende taken in het magazijn komen op de (sterke) schouders van de magazijnmedewerker terecht. De werkzaamheden zijn uiteenlopend. Zo ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, laden en lossen en controleren van goederen. Ook verzend je producten op tijd naar klanten en verwerk je voorraden in het systeem. Door jou staan alle goederen op de juiste plek en is de magazijnvoorraad altijd tiptop in orde.

Jouw werkdag als magazijnmedewerker

Hoe laat jouw werkdag als magazijnmedewerker begint, verschilt. Je werkt namelijk meestal in ploegendiensten. Dat betekent dat je werkt op verschillende tijden, maar wel volgens een vast rooster. De logistiek draait namelijk 24/7 door. Je precieze werktijden hangen af van waar je werkt. Het kan zijn dat je 's ochtends vroeg werkt, laat in de avond of zelfs 's nachts. Jouw werkdag zit er soms dus al op als de rest van Nederland net aan het ontbijt begint.

Op welk tijdstip je ook start, jij zorgt er als magazijnmedewerker voor dat goederen zo snel mogelijk op de juiste plek terechtkomen. Bij aankomst op je werk groet je je collega's. Even bijkletsen, een bakje koffie voor een energieboost en het is tijd om te knallen. Jij bent echt een manusje-van-alles, dus er wachten verschillende taken op je. Komt er een nieuwe vracht binnen? Dan groet je de leverancier en controleer je of de gegevens op de formulieren kloppen. Ook scan je de barcodes zodat alle goederen in het systeem worden geregistreerd.

Alles check? Dan laad je alleen of samen met de lader en losser de vracht uit. Als magazijnmedewerker krijg je met allerlei soorten goederen te maken, van verse producten tot aan speelgoed of gevaarlijke stoffen. Zijn het zware goederen? Dan laad je die meestal uit met een heftruck in plaats van met de hand. Zo kun je meerdere goederen tegelijk vervoeren en gaat alles lekker snel. Je scheurt door het magazijn met alle bestellingen en zorgt dat ze in de juiste stellingen terechtkomen. Dit doe je natuurlijk op een veilige manier, waarbij je rekening houdt met je andere collega's in het magazijn. Alles op zijn plek? Opgeruimd staat netjes.

Na een verdiende pauze is het tijd om orders bij elkaar te zoeken en verzendklaar te maken. De handscanner en pallettruck zijn hierbij je best friends. Als magazijnmedewerker is het belangrijk dat je alles goed dubbelcheckt zodat de bestellingen met de juiste vracht meegaan en bij de juiste klant terechtkomen. Orders gefixt? Dan is het na al dat gesjouw tijd voor de administratie. In WMS (warehouse management systeem) verwerk je gegevens van verkochte en gekochte goederen en houd je soms ook de boekhouding bij. Na deze afwisselende en productieve dag ga jij met een tevreden gevoel naar huis.

Waar werkt een magazijnmedewerker?

Surprise, surprise: een magazijnmedewerker werkt in het magazijn. Het magazijn is jouw tweede thuis en je kent iedere gang en stelling op je duimpje. Je kunt aan de slag bij uiteenlopende bedrijven: van fabrikant tot distributiebedrijf en van productiebedrijf tot winkelketen. De keuze is reuze. En je hebt gelukt, want er is veel vraag naar magazijnmedewerkers.

Zorgen dat alles smooth verloopt in het magazijn doe je als magazijnmedewerker natuurlijk niet in je eentje. Je werkt nauw samen met verschillende collega’s uit de logistieke keten. Als de vrachtwagenchauffeur de goederen levert, laad je de goederen samen met de lader en losser uit. Met de heftruckchauffeur en reachtruckchauffeur breng je de goederen vervolgens naar de juiste stelling. En de orderpicker en inpakmedewerker helpen je om de bestellingen voor klanten compleet en verzendklaar te maken. Samen met je collega's zorg je dat alles op de juiste plek terechtkomt.

De taken van een magazijnmedewerker

 • Zorgen dat goederen op de juiste plek in het magazijn terechtkomen.
 • Goederen aannemen, controleren en registreren in het systeem.
 • Vracht met nieuwe levering uitladen (meestal met een heftruck).
 • Contact onderhouden met leveranciers en klanten.
 • Uitleveren, klaarzetten en verpakken van goederen voor klanten en transporteurs.
 • Administratieve werkzaamheden.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze logistieke vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Werken als magazijnmedewerker: hoe is dat?

Elk werk kent leuke en minder leuke kanten. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Zo bepaal je binnen no time of werken als magazijnmedewerker bij je past.

Voordelen van werken als magazijnmedewerker

 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid van je leidinggevende, waardoor je geen last hebt van iemand die continu over je schouder meekijkt. Jij kunt dus lekker zelfstandig knallen en je eigen ding doen.
 • Je staat er zeker niet alleen voor in een magazijn. Je hebt te maken met veel verschillende collega's. Dat betekent gezelligheid, grappen en grollen en teamwork.
 • Houd jij niet van eentonig werk? Dan zit je als magazijnmedewerker helemaal goed. Jij hebt een super divers takenpakket en houd je bezig met van alles en nog wat. Jij hoeft je dus nooit te vervelen.

Nadelen van werken als magazijnmedewerker

 • Werken als magazijnmedewerker is geen 9-tot-5-baan. Je werkt meestal in ploegendiensten, dus soms sta je al in het magazijn voordat de vogeltjes fluiten. Maar dat betekent wel: extra toeslagen bovenop je salaris. Ka-ching!
 • Het is fysiek zwaar werk, want je bent veel aan het sjouwen. Maar voor jou als fitboy of -girl is dit natuurlijk geen probleem. Kun je dat sportschoolabonnement ook weer opzeggen.
 • Ben je echt een buitenmens? Houd er rekening mee dat jij je werkdagen altijd binnen doorbrengt. Liever een baan waarbij je meer in de buitenlucht bent? Dan is een baan als bezorger misschien wel ideaal voor jou.

Jouw salaris als magazijnmedewerker

Leuk al die info, maar hoeveel verdient een magazijnmedewerker nou eigenlijk? Het bruto salaris van een magazijnmedewerker ligt tussen de € 1.800 en € 2.400 per maand bij een fulltime dienstverband. Omgerekend ligt het uurloon van een magazijnmedewerker gemiddeld tussen de € 11,50 en € 15,- per uur. Hoeveel je precies verdient, hangt af van je leeftijd, ervaring en voor welk bedrijf je werkt. En vergeet niet dat je bovenop je salaris vaak toeslagen krijgt omdat je in ploegendiensten werkt.

Alle info over salarisschalen, ploegendienst en toeslagen vind je in de cao. Als magazijnmedewerker val je onder de cao Beroepsgoederenvervoer, dus check deze voordat je aan de slag gaat.

De volgende stap als magazijnmedewerker

Wil jij weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn van jouw baan als magazijnmedewerker? Goed nieuws, je kunt je op meerdere manieren ontwikkelen. Ben jij superscherp en heb je het meteen door als er een product ontbreekt in het magazijn? Dan is een volgende stap als voorraadbeheerder je misschien wel op het lijf geschreven.

Wanneer je al een tijdje als magazijnmedewerker werkt, wil je misschien wel overgaan op een leidinggevende functie. Ook dat is met genoeg ervaring in het magazijn zeker mogelijk. Lijkt het je leuk om uitvoerend personeel aan te sturen of een ploeg te leiden? Dan kun je doorgroeien naar voorman of shiftleader. Heb je goed inzicht en wil jij je bezighouden met het reilen en zeilen van het magazijn en de indeling ervan? Dan ben jij misschien wel een perfecte warehouse manager. Zoals je ziet, er zijn opties genoeg!

Magazijnmedewerker worden: wat heb je nodig?

Benieuwd wat je in huis moet hebben om te werken als magazijnmedewerker? Vaak is er voor deze functie geen specifieke opleiding vereist. Mbo-werk- en -denkniveau en kennis van logistieke en administratieve processen is wel mooi meegenomen. En heb je de mbo-opleiding tot logistiek medewerker/magazijnmedewerker (bbl niveau 2) gevolgd, dan heb je al helemaal een stapje voor. Ook is het een pre als je een hef- of reachtruckcertificaat en VCA-diploma op zak hebt. Is dit niet het geval? Vaak kun je deze op kosten van de werkgever alsnog halen.

Ook goed om te weten: omdat je als magazijnmedewerker soms 's nachts werkt, heb je een auto of ander vervoermiddel nodig om op je werk te komen. Want het openbaar vervoer rijdt meestal nog niet tijdens die nachtelijke uurtjes.

Jouw skills

Je weet nu welke papieren je nodig hebt voor een baan als magazijnmedewerker. Maar met welke competenties en persoonlijke eigenschappen pas je bij dit beroep? Als jij een echte doorpakker bent, bijvoorbeeld. Jij vindt het heerlijk om te knallen en haalt er voldoening uit om jouw to-dolijst zo snel mogelijk af te werken. Daarbij zet je het liefst je spierballen in. Je stelt graag doelen voor jezelf. Moet een lading op tijd klaar staan om naar een klant vervoerd te worden? Say no more, jij pakt dit met beide handen aan.

Het overzicht verliezen in een situatie gebeurt een magazijnmedewerker niet snel. Je weet precies waar alle goederen staan in het magazijn en welke klussen je nog moet klaren om alles draaiende te houden. En niet alleen in je hoofd is het overzichtelijk: dit geldt ook voor het systeem. Jij registreert alle producten ordelijk en nauwkeurig. Dat kun jij als geen ander. Check check dubbel check is jouw motto: je controleert alle bestellingen pietje-precies voor deze naar de klant gaan.

Maar je doet dit niet alleen. Je werkt met verschillende collega's. Als echte teamplayer geeft dit jou energie voor tien. Je vindt het leuk om samen te werken en jouw sociale skills zijn top. En diezelfde skills komen goed van pas, want je hebt veel contact met klanten, leveranciers en transporteurs. Herken jij jezelf hierin? Dan is een baan als magazijnmedewerker zeker voor je weggelegd.

Cheat sheet voor je cv

Hulp nodig bij het maken van je cv? We've got you. Met onderstaande skills overtuig je de werkgever binnen no time dat jij de perfecte kandidaat bent voor een baan als magazijnmedewerker.

Skills magazijnmedewerker
Flexibel inzetbaar Kennis van logistieke processen
Doorzettingsvermogen Nauwkeurig werken
Organiseren Samenwerken
Hef- of reachtruckcertificaat VCA-diploma

Check onze magazijnmedewerker vacaturesEen andere baan in de logistiek

Weet je niet zeker of werken als magazijnmedewerker iets voor jou is? No worries. Op YoungCapital vind je allerlei andere leuke logistieke vacatures waar je uit kunt kiezen. Ben je graag buiten? Wat dacht je dan van een baan als fietsbezorger of postbode? Of heb je een rijbewijs en lijkt een job achter het stuur je wel wat? Kijk dan eens of werken als chauffeur of bijrijder in jouw straatje past. Je merkt het al: er is voor ieder wat wils in de logistiek.

Overzicht magazijnmedewerker

Beroepsgroep Logistiek
Opleidingsniveau Mbo
Salarisindicatie (21+) € 1.800 tot € 2.400

Veelgestelde vragen

 • Wat is het salaris van een magazijnmedewerker?

 • Het bruto salaris van een magazijnmedewerker ligt tussen de € 1.800 en € 2.400 per maand bij een fulltime dienstverband. Hoeveel je precies verdient, hangt af van je leeftijd, ervaring en toeslagen.

 • Wat zijn de werkzaamheden van een magazijnmedewerker?

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontvangen, laden en lossen en controleren van goederen. Het op tijd verzenden van producten naar klanten en het verwerken van voorraden in het systeem regel jij ook. Verder zorg je dat goederen op de juiste plek in het magazijn komen. Bekijk de magazijnmedewerker vacatures om te zien wat je precies kunt verwachten.

 • Welke opleiding heb je nodig voor magazijnmedewerker?

 • Vaak is er voor deze functie geen specifieke opleiding vereist. Heb je de mbo-opleiding tot logistiek medewerker gevolgd? Dan heb je alvast een stapje voor.

Bekijk ook eens deze logistieke functies