EXITGESPREK

Een goede afsluiting is erg belangrijk, zeggen ze wel eens. Als het om je werk gaat geldt dit zeker. Op een goede manier uit elkaar gaan met je werkgever kan belangrijk zijn voor de rest van je carrière. Vaak wordt er als je vertrekt een exitgesprek gehouden. Dit is het laatste officiële moment tussen jou en je werkgever (of leidinggevende). Het is dan ook verstandig om dit gesprek goed voor te bereiden.

Gelukkig weten we daar bij YoungCapital wel raad mee. Hieronder lees je wat een exitgesprek precies is en welke vragen er in een exitgesprek aan bod komen. Én je vindt hier een voorbeeld van een exitgesprek formulier en onze exitgesprek tips.

Per direct op zoek naar werk?

Ben jij per direct beschikbaar voor een nieuwe (bij)baan? Bekijk hier onze vacatures voor per direct werk.

Wat is een exitgesprek?

Neem je ontslag of eindigt je tijdelijke dienstverband? Dan is de kans groot dat je een exitgesprek krijgt. De betekenis: het laatste formele gesprek met je werkgever, om jullie band te behouden of herstellen. In dit gesprek wordt er stilgestaan bij jouw vertrek. Hoe vond je jouw tijd bij het bedrijf waarvoor je werkte? Dat bespreek je tijdens het exitgesprek. Door voor een laatste keer gedachten uit te wisselen, kunnen zowel jij als je werkgever veel leren en hier in de toekomst gebruik van maken.

Onderschat daarbij niet wat een goede afsluiting van een werkrelatie kan betekenen. Zijn er nog dingen die eerder niet aan bod gekomen zijn en uitgesproken moeten worden? Dan is dit de kans om het te delen. Je weet nooit wat jouw leidinggevende of het bedrijf waarvoor je nu werkt in de toekomst nog voor je kan betekenen. Daarom is het belangrijk dat je de relatie, ook aan het einde van je dienstverband, goed houdt. Jouw werkgever kan op zijn/haar beurt waardevolle feedback verzamelen tijdens het exitgesprek. Bijvoorbeeld over wat de redenen zijn voor jouw vertrek. Zo kan hij of zij in het vervolg bepaalde zaken anders aanpakken en zo voorkomen dat een volgende werknemer ook de biezen pakt.

Welke vragen worden er in een exitgesprek gesteld?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom wil jij natuurlijk weten wat voor exitgesprek vragen je kunt verwachten. Je kunt in de eerste plaats vragen krijgen over arbeidsinhoud. Vond je de werkzaamheden leuk en waarom? Was de workload oké en hoe stressvol vond je je werk?

Verder wordt er in het exitgesprek waarschijnlijk stilgestaan bij de arbeidsomstandigheden. Voelde jij je thuis op de werkvloer en was je in staat goed je werk te doen? Vervolgens kunnen de arbeidsverhoudingen worden besproken. Hoe ging jij met je leidinggevende om? Hoe was de klik met collega’s? Werd daar genoeg aandacht aan besteed? En als laatste komen de arbeidsvoorwaarden waarschijnlijk aan bod. Was je tevreden over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden? Had je het gevoel dat er genoeg doorgroeimogelijkheden waren?

Het is goed om deze checklist vóór je exitgesprek door te lopen. Bedenk daarbij dat er natuurlijk altijd nog andere vragen gesteld kunnen worden. Ook vragen die jij misschien niet wilt beantwoorden. Goed om te weten: die vragen mag je in een exitgesprek gewoon weigeren.

Jouw exitgesprek valkuilen

Een geslaagd exitgesprek kan je veel opleveren, maar wat je absoluut niet wilt is dat je de verhouding tot je (bijna ex) werkgever op het laatste moment op het spel zet. Vandaar dat we hier stilstaan bij de valkuilen van een exitgesprek.

Eén van de grootste valkuilen? Dat je al je frustraties er in één keer uitgooit. Je gaat immers toch weg. Probeer dit echter te voorkomen, want een goede afsluiting is voor iedereen beter. Wie weet heb jij je oud-collega’s nog eens nodig. Veel exitgesprek tips gaan dan ook over de voorbereiding: bedenk alvast welke gevoelens je wel en niet wilt delen, dat vergroot de kans op een fijn exitgesprek.

Een paar concrete voorbeelden van dingen die beter niet kunt doen tijdens een exitgesprek:

  • Je negatief uiten over je werkgever.
  • Je negatief uiten over collega’s.
  • Je negatief uiten over het bedrijf.
  • Sterk emotioneel geladen taalgebruik (zoals ik ‘haat’...).
  • Duidelijk maken dat je nieuwe werkgever of baan echt veel beter is
  • Aangeven dat je nooit meer voor dit bedrijf wilt werken.

Een voorbeeld exitformulier

Als het goed is ben je al een stuk wijzer geworden over exitgesprekken. Het enige wat je misschien nog mist, is een voorbeeld van een exitgesprek formulier zoals dat in de praktijk door werkgevers wordt gebruikt. Gelukkig zouden wij YoungCapital niet zijn als we die niet voor je klaar hebben staan. Dus bij deze een voorbeeld exitformulier:

Voorbeeld exitformulier

Houd in je achterhoofd dat niet per se al deze vragen behandeld zullen worden tijdens het exitgesprek en dat er ook nog andere vragen aan bod kunnen komen. Daarnaast: bedenk ook vooral wat je zelf wilt bespreken. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat jij na het exitgesprek een goede start kunt maken ergens anders. En dat kan als je eerst het huidige goed afsluit voor jezelf.

Klaar om te solliciteren!

Kun jij niet wachten op die nieuwe start? Bekijk dan ons aanbod vacatures en start met solliciteren.

Alles over contract