Kosten werving en selectie

Ideaal natuurlijk, een wervingsbureau inschakelen dat voor jouw bedrijf een topkandidaat binnenhengelt, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Logisch dat je wilt weten wat voor kosten werving en selectie met zich meebrengt voordat je de klus definitief uit handen geeft. Spoiler alert: het is moeilijk om te zeggen wat werving en selectie kost voor jouw organisatie. Toch geven we je een zo goed mogelijk inzicht in de kosten van werving, bijvoorbeeld met de gemiddelde fee voor weving en selectie. En door uit te leggen hoe je de werving en selectie fee kunt berekenen. Of neem contact met ons op, dan maken we een kostenplaatje op maat voor je.

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Wat kost werving en selectie?

Voordat we met bedragen en percentages komen, is het goed om te weten dat je bij werving en selectie één fee betaalt. Dat is anders dan bij uitzenden en detacheren, waar je doorlopende kosten hebt. Hierdoor zijn de werving en selectie kosten beter behapbaar. Veel wervingsbureaus werken bovendien op basis van no cure, no pay. Dat houdt in dat je alleen kosten voor werving en selectie maakt wanneer je iemand hebt aangenomen die aan je eisen voldoet en binnen het team past.

Gemiddelde werving en selectie fee

Maar eh … Wat kost werving en selectie nou? In Nederland ligt de werving- en selectie fee gemiddeld rond de 25% van het brutojaarloon, inclusief vakantiegeld en andere beloningen. Welke kosten een werving-en-selectiebureau precies rekent, hangt onder andere af van hoe moeilijk je zoekopdracht is, in welke sector je personeel zoekt en hoe krap de arbeidsmarkt is in jouw regio. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad ligt het percentage dat je betaalt dus mogelijk iets hoger of lager dan de gemiddelde fee voor werving en selectie van 25%.

Werving en selectie fee berekenen

25% dus, maar over welke bedragen hebben we het dan? Wanneer je weet wat het brutojaarloon van je nieuwe medewerker is, kun je zelf de werving en selectie kosten berekenen. Stel je nieuwe medewerker verdient € 30.000 per jaar. Om de fee van 25% te berekenen, vermenigvuldig je dit bedrag met 0,25. Dat is 7.500. In dit voorbeeld zijn de kosten van werving en selectie dus € 7.500.

Young Magazine

Kosten werving en selectie via YoungCapital

Heb je een werving en selectie klus die je (misschien) door ons wilt laten doen? Ook bij YoungCapital betaal je een eenmalige fee. Die spreken we van tevoren af, zodat je weet je aan toe bent. Wat de kosten voor het werven van een nieuwe medewerker precies zijn, hangt af van de schaarste van het profiel in jouw regio. Neem contact met ons op voor advies of meer info over onze kosten voor werving en selectie.

Vergelijk je liever eerst je opties? Lees dan bijvoorbeeld meer over de kosten van personeel aannemen of de kosten van een uitzend. Of check al onze diensten en ontdek welke oplossing het best past bij jouw organisatie.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

  • Wat zijn wervingskosten?

  • Dat is het bedrag dat je een wervingsbureau betaalt voor de diensten die het levert. Je betaalt de wervingskosten in de vorm van een eenmalige werving en selectie fee.

  • Wat kost werving en selectie?

  • Het is lastig om te zeggen wat de gemiddelde kosten voor werving en selectie zijn. Dit hangt af van het brutojaarloon van de medewerker en de schaarste van het profiel in jouw regio. Neem contact met ons op, dan berekenen we de fee voor jou.

  • Hoe kan ik de werving en selectie fee berekenen?

  • De kosten voor werving en selectie bereken je procentueel op basis van het brutojaarloon. De gemiddelde werving en selectie fee ligt rond de 25%. Vermenigvuldig dit percentage met het brutojaarloon van je medewerker, en je weet ongeveer wat voor fee je betaalt.

Alles over recruitment kosten