Vacatures plaatsen

Wil jij als bedrijf je eigen vacatures plaatsen en promoten om zo zelf sollicitanten binnen te hengelen? Kan prima, als je maar weet waar je mee bezig bent. Want eh, waar kun je eigenlijk vacatures plaatsen? En wat zijn je opties als je gratis vacatures wilt plaatsen? Met onze info en tips trek je de beste kandidaten. Laat je het plaatsen van je vacature toch liever aan een pro over? Trek aan de bel en we gaan graag voor je aan de slag.

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Waar kun je vacatures plaatsen?

Hoe trots je ook bent op die goed gelukte vacaturetekst, om passende kandidaten te trekken is het belangrijk om je vacatures te plaatsen op de juiste plek. Waar precies? Je hebt verschillende opties.

Eigen werken-bij website

Een logische plek om je vacature als eerste te plaatsen is je eigen werken-bij website, als je die hebt natuurlijk. Of de vacaturepagina op je bedrijfswebsite. Je kunt je vacature daar gratis plaatsen en potentiële kandidaten komen er meteen het een en ander te weten over je bedrijf. Het nadeel? Werkzoekenden moeten je website maar net weten te vinden. Da’s misschien niet zo’n probleem voor grote populaire bedrijven die de werknemers voor het uitkiezen hebben, maar wel voor kleinere organisaties die minder bekend zijn. Om je doelgroep te bereiken is het daarom in de meeste gevallen nodig om je vacature verder te verspreiden en promoten.

Betaalde en gratis jobboards

Dat verspreiden en promoten doe je bijvoorbeeld door je vacature te plaatsen op een jobboard of in een vacaturebank. Dat is een website waarop werkgevers vacatures kunnen publiceren. Er zijn zowel gratis als betaalde jobboards. Wist je dat je vacature soms op zo’n board verschijnt zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen? Misschien heb je het niet eens in de gaten. Dat zit zo: jobboards speuren non-stop het internet af naar relevante vacatures. Wanneer ze er een vinden plaatsen ze die op hun eigen site. Top, want dat betekent gratis promotie voor jou. Om gevonden te worden is het belangrijk dat je SEO-proof schrijft. Daarover later meer.

Neem je liever zelf het heft in handen? Op de meeste jobboards kun je ook zelf je vacature plaatsen, gratis en voor niets. Da’s misschien net de boost die jouw vacature nodig heeft. Veel jobboards bieden daarnaast ook een betaalde optie aan. Soms is het slim om een betaalde vacature online te plaatsen, bijvoorbeeld voor een functie die je maar niet ingevuld krijgt. Betaalde vacatures krijgen een prominente plek in de zoekresultaten en mailings en vallen daardoor lekker op.

Op welk jobboard jij je vacature het best kunt plaatsen? Dat hangt van een paar dingen af. Als je bijvoorbeeld per se een gratis jobadvertentie wilt plaatsen, is het belangrijk dat je checkt welke gratis opties verschillende jobboards bieden. Zoek je sollicitanten in een bepaalde sector? Kijk dan eens of er een niche jobboard bestaat dat zich op jouw branche focust. Voor algemene vacatures zijn de grote, bekende jobboards juist interessant. Die hebben namelijk een groot bereik en een goede zichtbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan werk.nl, Indeed en Jobbird.

Vacatures plaatsen op LinkedIn

Zorg er daarnaast voor dat je vacature zichtbaar is op LinkedIn, hét zakelijke netwerkplatform van het moment. Je kunt gratis je vacature online plaatsen op LinkedIn als werkgever, maar er is ook een betaalde optie. Betaalde vacatures zijn langer zichtbaar, komen bovenaan in de zoekresultaten terecht en leveren meer gekwalificeerde sollicitanten op, om een paar voorbeelden te noemen. Wat kost dat? We zetten de kosten van LinkedIn Premium voor je op een rij.

Gratis vacatures plaatsen? 3 tips

Het plaatsen van je vacatures op je website, jobboards en/of LinkedIn levert je misschien al de ideale sollicitant op. Kan je vacature toch nog een boost gebruiken? Met deze tips geef je ’m net dat extra zetje. En dat helemaal voor nop.

Deel je vacature via social media

Slim: geef je vacature een boost via de socialmediakanalen van je organisatie. Hierop kun je je vacature gratis plaatsen door een link te delen. Daarmee bereik je niet alleen een groter, maar ook een ander publiek. Op social media zien namelijk ook mensen die niet actief op zoek zijn naar een baan je vacature. Dat maakt social media recruitment extra interessant.

Doe aan referral recruitment

Nog een manier om je vacature gratis onder de aandacht te brengen: laat je medewerkers ’m delen. Bijvoorbeeld via LinkedIn of met iemand die geknipt lijkt voor de baan. Deze via-viawerving heeft een naam: referral recruitment.

Maak je vacature SEO-proof

Als je vacatures gaat plaatsen is het heel belangrijk dat ze SEO-proof zijn. Met goede SEO (Search Engine Optimization) zorg je ervoor dat je vacature goed vindbaar en zichtbaar is. En het is nog gratis ook, dus stukken goedkoper dan betaald promoten. De truc? Keywords. Verwerk belangrijke zoekwoorden in je vacature die de job goed omschrijven, zodat zoekmachines als Google weten voor wie je vacature bedoeld is. Verplaats jezelf in de potentiële sollicitant en vraag je af wat zij in de zoekbalk zouden invullen. Bijvoorbeeld een functienaam, dienstverband en locatie. Die woorden zet je een paar keer in je vacature. Zonder te overdrijven, want dat heeft Google in no time in de gaten.

Young Magazine

Laat ons je vacatures plaatsen

Zelf vacatures plaatsen kan zeker, maar er komt wel het een en ander bij kijken. Besteed je die kostbare tijd liever aan iets anders? Wij helpen je graag met het vinden van nieuwe collega’s door jouw vacature te plaatsen. Bij YoungCapital weet je zeker dat je hoog in de zoekresultaten verschijnt en is je vacature snel in beeld bij onze enorme database aan potentiële kandidaten.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

  • Waar kan ik gratis een vacature plaatsen?

  • Er zijn verschillende gratis vacaturesites waar je je vacatures kunt plaatsen. Denk aan werk.nl en Jobbird. Veel van deze sites bieden ook betaalde opties aan.

  • Waar kun je het beste een vacature plaatsen?

  • Bij YoungCapital, als je het ons vraagt. Maar er zijn nog veel meer plaatsen waar je online je vacature kunt plaatsen. Denk aan betaalde en gratis jobboards en LinkedIn.

  • Is het slim om gratis een vacature te plaatsen?

  • Een gratis personeelsadvertentie plaatsen werkt prima. Heeft je vacature extra aandacht nodig of heb je geen tijd om zelf vacatures te plaatsen? Dan kun je voor je vacature betalen.

Alles over werving en selectie