Wervingsstrategieën

Personeel werven doe je niet klakkeloos, daar denk je van tevoren flink over na. Wervingsstrategieën helpen je een focus te vinden in jouw recruitmentproces, zodat je straks mensen aanneemt die perfect binnen de rol en jouw bedrijf passen. Welke wervingsmethode je kiest? YoungCapital geeft je graag inspiratie, dus klik via deze pagina door naar de wervingsstrategieën die jou aanspreken voor meer informatie. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en een strategisch recruitmentplan op te zetten. Of je besteedt het proces uit, ook een optie.

Liever direct een van onze recruitment specialisten spreken? Dat regel je zo. Of vraag meteen een vrijblijvend kostenoverzicht op maat aan voor een uitzendkracht bij jouw bedrijf.

Alles over wervingsstrategieën

Kies jouw ideale wervingsmethode

De diehards onder ons die genoeg tijd en ruimte hebben, zetten zelf een wervingsstrategie op. Maar welke recruiting strategie je dan kiest, is afhankelijk van een aantal aspecten. Voor welke functie(s) je gaat werven, bijvoorbeeld, en hoe jouw bedrijfscultuur in elkaar steekt. Denk dus van tevoren goed na over het functieprofiel en bepaal wanneer een kandidaat een cultural fit heeft met jouw bedrijf. Wat er ook uit dit minionderzoek komt rollen, in this time and age heb je altijd te maken met e-recruitment. LinkedIn is voor iedere doelgroep een effectieve recruitment strategie. En als je jongeren wilt werven zijn social media recruitment en campus recruitment interessante wervingsstrategieën.

Zoek je specifieke talenten voor managementfuncties? Duik dan eens in de wervingsstrategieën executive search en headhunting voor een effectieve aanpak. Net als bij sourcing ga je dan zelf op zoek naar talent in plaats van kandidaten naar jou toe te laten komen. Maar de recruitmentstrategie sourcing kun je ook toepassen voor uitvoerende, functies, niet per se voor leidinggevenden. Bij al deze wervingsmethoden is een sterke employer branding belangrijker dan ooit. Als bedrijf moet je namelijk opvallen in de zee van opties, want werknemers hebben het steeds meer voor het kiezen.

Krijg jij al grijze haren bij de gedachte aan het kiezen van een passende wervingsstrategie? Geen zorgen, als je geen tijd hebt voor strategisch recruitment is het wervings- en selectieproces uit te besteden. We verzamelden ook handige info over diverse vormen van RPO. Kies jij voor een uitzendbureau, wervingsbureau of detacheren? It’s up to you. Als je keuzestress hebt, helpt YoungCapital je jouw behoeften op een rijtje te zetten. Wij zijn namelijk bekend met meerdere wervingsstrategieën en bieden je graag een steun in de rug. Neem gerust contact met ons op of spiek vast bij onze diensten.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn effectieve wervingsmiddelen?

  • Dat ligt eraan welke doelgroep je wilt aanspreken en voor welke functie(s) je werft. Denk onder andere aan LinkedIn, andere social media en een werken-bij website.

  • Hoe kies ik een passende wervingsstrategie?

  • Bepaal welke potentiële kandidaten jij wilt aanspreken en bedenk hoe je hen het beste kunt bereiken. Hulp nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.