LinkedIn Premium recruitment

LinkedIn Premium: voor de een dé manier om zijn professionele netwerk uit te breiden, voor de ander een regelrechte nachtmerrie. Dat laatste is nergens voor nodig. Sterker nog, een van de beste manieren van nieuwe medewerkers werven, is via het LinkedIn Premium abonnement Recruiter Lite. Klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, daarom maken we je wegwijs op het professionele netwerkplatform. Van de verschillende abonnementsvormen tot de voordelen van LinkedIn Premium, check alle info hier.

Ready, set, tarief berekenen?

Verspil geen budget en ontdek hoe uitzendkrachten jouw bedrijf verder helpen.

Wat is LinkedIn Premium?

LinkedIn is op zakelijk gebied tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is zelfs zo’n krachtig netwerkplatform, dat je misschien overweegt om een LinkedIn Premium abonnement te nemen. Dat is een betaald account met extra functies en voordelen ten opzichte van het gratis basis abonnement. Verderop gaan we dieper in op wat je er allemaal mee kunt en de voordelen. Voor nu is het belangrijk om te weten dat je de betaalde versie van LinkedIn bijvoorbeeld als recruitment strategie kunt gebruiken. Ideaal, maar welk premium LinkedIn abonnement kies je dan? Spoiler: check het LinkedIn Premium Lite abonnement effe voor werving via LinkedIn.

LinkedIn Premium-abonnementen

Er bestaan verschillende LinkedIn Premium-abonnementen om particulieren en ondernemers te helpen met verschillende doelen. Een overzicht:

Grotere bedrijven en uitzendbedrijven kunnen ook kiezen voor LinkedIn Premium Recruiter Corporate en Recruiter Professional Services. Deze abonnementen hebben nog uitgebreidere functies voor recruitment. Ook bieden deze accounts de mogelijkheid om samen te werken door middel van Recruiter Seats.

Natuurlijk zit aan deze LinkedIn Premium abonnementen wel een prijskaartje verbonden. Check ze in ons artikel over de LinkedIn Premium kosten.

 • LinkedIn Premium Career: helpt werkzoekenden een baan vinden.
 • Linkedin Premium Business: geeft zakelijke inzichten voor ondernemers.
 • LinkedIn Premium Sales Navigator Core: stimuleert B2B verkoop.
 • LinkedIn Premium Recruiter Lite: instaptool voor het werven van personeel.

Young Magazine

Wat kun je met je LinkedIn Premium abonnement?

Om het juiste LinkedIn Premium abonnement te kunnen kiezen voor jouw bedrijf, is informatie over de functies in de verschillende pakketten wel handig. Check daarom het overzicht:

LinkedIn abonnement Premium Career Premium Business Sales Navigator Recruiter Lite
Bladeren in privémodus
Informatie over sollicitanten
Direct berichten verzenden
Inzichten profielbezoekers
Aantal dagen inzicht in profielbezoekers 90 365 90 90
Onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning
Onbeperkt door profielen bladeren
Informatie over bedrijven
Geavanceerde zoekopdracht
Speciale salesinterface
Aangepaste lijsten van leads en accounts
Aanbevolen en opgeslagen leads
Realtime updates en meldingen
Design toegespitst op werving
Kandidaten automatisch volgen
Geïntegreerde werving
Slimme suggesties X
InMail-tegoed 5 15 50 30
Bron: LinkedIn

Kies je voor de gratis versie van LinkedIn? Kan ook. Zo’n abonnement heeft minder functies, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ie minder geschikt is voor werving via LinkedIn. Dat ligt helemaal aan de wensen en behoeften van jouw bedrijf.

5 voordelen van LinkedIn Premium voor recruitment

Laten we eens inzoomen op de voordelen die LinkedIn Premium, in het bijzonder het abonnement LinkedIn Recruiter (Lite), heeft voor actieve recruitment.

 1. Met LinkedIn Premium kun je geavanceerde zoekfilters gebruiken. Je hebt dus uitgebreide zoekmogelijkheden. Daarmee vind je specifieke kandidaten op basis van criteria zoals locatie, functietitel en meer. Dat maakt deze functie perfect voor sourcers en headhunters op LinkedIn.
 2.  
 3. Talent op het oog? Met maandelijkse InMail-credits kom je met kandidaten buiten je netwerk in contact met potentiële kandidaten.
 4.  
 5. Als recruiter vergroot je je geloofwaardigheid en zichtbaarheid met een Premium-badge op je profiel.
 6.  
 7. LinkedIn Premium geeft je toegang tot de volledige profielen van kandidaten. Hierdoor kun je zien hoe kandidaten zich hebben ontwikkeld in hun carrière en welke functies ze eerder hebben gehad. Dit is alvast een eerste screening.
 8.  
 9. Samenwerken wordt met LinkedIn voor recruiters een makkie. Met een recruiter seat kun je samenwerken aan projecten en kandidaten volgen.

Kies jij voor LinkedIn Premium voor recruitment?

Dus, wil je LinkedIn Premium gebruiken voor recruitment? Dan raden we je zeker aan om een LinkedIn Recruiter (Lite) abonnement aan te schaffen. Recruiters kunnen dan LinkedIn gebruiken voor werving. Maar LinkedIn Premium is geen wondermiddel. Zorg er hoe dan ook voor dat je bedrijfsprofiel in orde is voor een goede employer branding. Daarnaast is het zaak om interessante posts te plaatsen, want het is en blijft een socialmediaplatform (reminder: de do’s en dont’s voor social media recruitment gelden dus ook gewoon). Als je dit soort dingen op orde hebt, is LinkedIn Premium voor recruitment zeker van meerwaarde voor jouw bedrijf.

Pst. Benieuwd wat YoungCapital als recruitment specialist voor jou kan betekenen? Check onze diensten of neem contact op via de button hieronder.

Recruitment specialist

Recruitment struggles?

Is recruitment een uitdaging? Dat weten wij maar al te goed. Gelukkig staat jouw bedrijf er niet alleen voor, ons team van recruitment experts helpt je graag.


Veelgestelde vragen

 • Kun je zien of iemand LinkedIn Premium heeft?

 • Dat kan. Iemand met LinkedIn Premium krijgt een speciale Premium-badge. Dit levert meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid op voor jou als werkgever.

 • Wat kun je met LinkedIn Premium?

 • De functies van een LinkedIn Premium account verschillen per abonnement. Denk aan geavanceerde zoekopties en uitgebreide informatie over potentiële kandidaten.

 • Wat is het verschil tussen LinkedIn Premium Recruiter en Recruiter Lite?

 • Recruiter Lite is een instaptool voor recruitment via LinkedIn. LinkedIn Premium recruiter is een abonnement voor grotere bedrijven en uitzendbureaus.

Alles over wervingsstrategieën