YOUNGCAPITAL BLOG

Nieuw jaar, nieuwe lonen en ook een nieuw modaal inkomen. In 2024 gaat het modaal salaris sowieso omhoog, dankzij de verhoging van het minimumloon en inflatiecorrectie. Maar eh, hoeveel gaat het modaal inkomen nu precies omhoog? En wat betekent dat voor jouw financiële situatie? Wij nemen je mee in het modaal inkomen in 2024 en geven je tips om je eigen salaris ook wat omhoog te krikken.

 

Wat is het modaal inkomen in 2024?

't Komt elk jaar voorbij en ook dit jaar hebben we het er weer over: het modaal inkomen in 2024. Het wattes? Basically is het modaal inkomen het jaarsalaris van de doorsnee-Nederlander. Maar wat is nou het modaal inkomen in 2024? We kunnen alvast verklappen dat Jan Modaal in 2024 € 44.000 bruto per jaar verdient, inclusief vakantiegeld. Da’s meer dan het modaal salaris in 2023, dat was namelijk € 41.500 bruto per jaar. 

Wil je alles weten over het modaal salaris in 2024? Van de bruto en netto bedragen tot aan het modaal salaris door de jaren heen: we vertellen je er in geuren en kleuren over in ons artikel over het modaal inkomen. Cijfers en grafieken komen daarin allemaal voorbij. 

Minder dan Jan Modaal? 3 tips

Verdien je minder dan het modaal salaris in 2024? Geen stress. Dat je minder dan Jan Modaal verdient, betekent niet dat je helemaal niet kunt rondkomen. Meestal red je het prima en misschien scoor je zelfs een bonus, zoals een aanbrengbonus of winstuitkering. Maar het is altijd fijn om (boven) modaal te gaan verdienen. Dus, wil je er financieel op vooruit? Lees dan onze tips en houd je portemonnee gevuld.

1. Investeer in jezelf

Het is nu belangrijker dan ooit om je skills te optimaliseren. Veel werkgevers zoeken naar high-performing medewerkers die meegroeien met de organisatie. En je wilt vast zelf ook je sterke en zwakke punten ontwikkelen. Controleer daarom welke opleidingen, cursussen en trainingen voor jou mogelijk zijn. Of haal eens een loopbaancoach erbij en ontdek op welke manieren je je loopbaan kunt ontwikkelen. Wedden dat jouw werkgever dit op den duur ziet en je ervoor beloont, bijvoorbeeld met een promotie? Zo verdien je vast dat modaal inkomen in 2024.

2. Vraag om een loonsverhoging

We get it: je eet liever je schoen op dan dat je om een salarisverhoging vraagt. Maar het is echt niet zo eng als het lijkt. Vraag jezelf eerst af waarom je precies een loonsverhoging verdient. Is het omdat een van je projecten mega succesvol verliep? Of heb je een grote klant voor het bedrijf binnengehaald? Schrijf je redenen op en bewijs aan je baas waarom jij meer loon verdient. Wie weet ga je dan straks wel het modaal inkomen in 2024 verdienen.

3. Scoor een nieuwe baan

Tja, soms zijn er weinig of geen doorgroeimogelijkheden binnen een bedrijf. Of misschien verdien je al het maximale in je huidige functie en tipt dat bedrag niet aan het modaal inkomen in 2024. In dat geval is het tijd om een nieuwe baan te overwegen. En jobs zijn nou net onze specialiteit. Ontdek op YoungCapital welke toffe vacatures er op dit moment openstaan en solliciteer direct op de baan die jou het meest trekt.

Key takeaways

  • Het modaal inkomen in 2024 is € 44.000 bruto per jaar. 

  • Verdien je minder dan modaal of wil je boven modaal verdienen? Gebruik onze tips om een hoger salaris te scoren.

FAQs

Ik wil (boven) modaal verdienen. Hoe zorg ik daarvoor? 
Onze tips om boven modaal te verdienen zijn: 1) in jezelf investeren, 2) om salarisverhoging vragen, 3) een nieuwe baan scoren.

Wat is het modaal inkomen in 2024?
Het modaal inkomen in 2024 wordt geschat op € 44.000 bruto per jaar. Alles over het modaal salaris in 2024 lees je in dit artikel over het modaal inkomen

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.