Bij Coop solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Coop

Geloof jij in de kracht van samen en zoek je een flexibele of juist vaste job bij jou in de buurt? Dan snappen we best dat je er misschien aan denkt om bij Coop te solliciteren. Want als iemand weet wat samenwerken is, dan is het coöperatie Coop wel. Ze zijn continu op zoek naar nieuwe medewerkers die de enthousiaste teams van deze supermarktketen komen versterken. Zoek je meer info over de verschillende functies? Ben je benieuwd hoe oud je moet zijn om te werken bij Coop? Of wil je weten hoe hoog het Coop salaris is? Op deze pagina vind je alle info die handig is als je wilt of gaat werken bij Coop.

Waarom werken bij Coop?

Als je op zoek bent naar (winkel)werk kom je er pas achter bij hoeveel bedrijven je aan de slag kunt. En al die winkels hebben leuke kanten en voordelen, dus het is misschien best lastig om te bepalen waar jij wilt werken. Waarom zou je juist bij Coop solliciteren?

 • Bij Coop geloven ze in de kracht van samen. Teamwork is belangrijk en je ervaart elke dag dat je bij een club hoort. Dat zorgt niet alleen voor goede resultaten, maar ook voor een fijne sfeer en flink wat gezelligheid.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar in het diepe wordt gegooid als je gaat werken bij Coop. Je start namelijk met het introductieprogramma ‘Samen maak je ’t verschil’. Zo leer je de ins en outs van de organisatie kennen en ga je goed voorbereid aan de slag.
 • Wil je vooruit? Via Opleidingshuis Coop College kun jij groeien in je vak, bijvoorbeeld door een opleidingsmodule te volgen. Het is zelfs mogelijk om je mbo-diploma te halen terwijl je bij Coop werkt. De supermarkt heeft namelijk samen met het Spring Instituut verschillende bbl-opleidingen in de detailhandel ontwikkeld.
 • Natuurlijk ontvang je bij Coop salaris, maar dat is niet de enige beloning voor je harde werk. Afhankelijk van je precieze functie kun je bijvoorbeeld ook rekenen op reiskostenvergoeding en korting op je boodschappen.

Wie is Coop?

Misschien ken je Coop als de oranje supermarkt. Of als coöperatie, het woord waar de naam van is afgeleid. Vooral dat laatste is belangrijk om te weten als je gaat solliciteren bij Coop, want die naam hebben ze niet voor niets. ‘Coöperatie’ betekent namelijk ‘samenwerking’ en laat goed zien waar de supermarkt voor staat. Bij Coop houden ze van teamwork en zijn ze niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van de klanten. In de supermarkten vinden klanten producten die écht lekker en ‘goedcoop’ zijn. En klanten hebben een stem in de organisatie. Want bij Coop weten ze het zeker: samen maak je ’t verschil.

Coop timmert al meer dan 130 jaar aan de weg als coöperatie. De keten heeft inmiddels ruim 300 winkels in Nederland, waarvan een deel filiaal is en een deel wordt aangestuurd door zelfstandig ondernemers. Hoe het zit met CoopCompact en Coop Vandaag? Dat zijn de buurtwinkels en stadswinkels die ook bij de Coop-familie horen.

Sinds 2022 vormt Coop samen met PLUS één bedrijf: Coöperatie PLUS U.A. Dankzij de fusie wordt de coöperatie nóg sterker en beter. Maar heeft het dan wel zin om nu bij Coop te solliciteren? Jazeker. De integratie wordt stap voor stap doorgevoerd en de komende jaren werken de supermarkten nog grotendeels onafhankelijk van elkaar. De supermarkten van Coop worden langzaam omgebouwd naar de PLUS-formule. Misschien dat je tegen die tijd in een groene outfit werkt in plaats van in een oranje, maar jouw hulp is ook in de gloednieuwe winkels hard nodig.

Coop in a nutshell

Stel dat je besluit om bij Coop te solliciteren en je wordt aangenomen, bij wat voor soort bedrijf kom je dan terecht? Mocht je het nog niet in de gaten hebben: bij Coop staat samen centraal, ook op de werkvloer. Want samen bereik je meer en is het leuker dan alleen. Teamwork is belangrijk, en met jouw enthousiaste collega’s gaat dat eigenlijk vanzelf. Jullie houden elkaar scherp, vieren successen en zorgen zo automatisch voor een fijne werksfeer.

Als je gaat werken bij Coop is iedere werkdag anders. Coop vindt het namelijk belangrijk om afwisseling en uitdaging te bieden aan werknemers. Bijvoorbeeld door jou als winkelmedewerker in verschillende rollen en op verschillende afdelingen aan de slag te laten gaan. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En ben je toe aan een volgende stap? Daar krijg je bij Coop volop de mogelijkheid voor. Volg bijvoorbeeld een opleidingsmodule via het Opleidingshuis Coop College. Of grijp de kans om een mbo-diploma te halen terwijl je bij Coop werkt. En dan zijn er ook nog eens diverse doorgroeimogelijkheden. Misschien is jouw Coop sollicitatie wel het begin van een mooie carrière bij de coöperatie.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Coop? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Coop

Weet je eigenlijk al op welke functie je bij Coop wilt solliciteren? Past een baan als kassamedewerker bij jou of ga je liever vakkenvullen? En dan is er ook nog werk beschikbaar bij de distributiecentra in Gieten en Deventer en op het servicekantoor in Velp. Om jouw keuze iets makkelijker te maken geven we je hieronder meer info over een paar populaire functies bij dit bedrijf. En we beantwoorden andere vragen die je misschien hebt. Want hoe oud moet je zijn om bij Coop te werken? En wat kun je verwachten van het salaris bij Coop? Allemaal info die ervoor kan zorgen dat jij juist wel of niet gaat solliciteren bij Coop.

Op pad met een bestelbus vol boodschappen

Als Coop bezorger werk je voor de online bestelservice van Coop. Jij bent degene die ervoor zorgt dat de bestelde producten netjes en op de afgesproken tijd op het aanrecht van de klant staan. Je start je werkdag bij het magazijn, waar je de al ingepakte boodschappenkratten inlaadt in je bestelwagen en de bezorgroute doorneemt. Dan is het tijd om op pad te gaan en klanten blij te maken met hun bestellingen. Laatste boodschappen bezorgd? Dan keer je terug naar het magazijn waar je je werkdag afsluit.

Voor deze baan heb je een rijbewijs B of C1 nodig. Coop vindt het belangrijk dat je je zeker voelt op de weg en een veilige rijstijl hebt. Daarom heb je als Coop bezorger een aantal jaren rijervaring nodig. Wanneer je aan de slag kunt? Dat is aan jou. Door de ruime bezorgtijden kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken. Samen met Coop bepaal je of je jouw uren flexibel invult of juist gaat voor de zekerheid van een vaste job. Meer weten? Of direct solliciteren bij Coop als bezorger? Bekijk dan onze vacatures voor bezorger bij Coop.

Bezorger bij Coop
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B of C1 met een aantal jaren rijervaring
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.123,20
Extra’s, toeslagen en bonussen Personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Reken als een razende boodschappen af als kassamedewerker

Ga je liever in een van de supermarkten aan de slag? Wat dacht je ervan om je salaris als kassamedewerker bij Coop te verdienen? Als kassamedewerker of caissière reken je de boodschappen van klanten af. Je scant de producten, laat de klant betalen en maakt af en toe een gezellig praatje. Het is een sociale functie, want je hebt de hele werkdag door contact met mensen aan je kassa. Toch is het ook heel belangrijk dat je continu scherp blijft, zodat je aan het einde van de dag niet met een kasverschil zit. Dus ben jij klantvriendelijk en enthousiast én heb je een oog voor detail? Dan kun je prima bij Coop solliciteren op een baan als kassamedewerker.

Ook interessant: jouw loon. Wat is het salaris van een kassamedewerker bij Coop? Wat je precies verdient, is afhankelijk van je leeftijd en het aantal uren dat je werkt. Zo ligt het Coop salaris van iemand van 16 jaar bijvoorbeeld lager dan van een kassamedewerker die 17, 18 of 19 jaar is. In de tabel hieronder vind je het gemiddelde uurloon en maandloon van iemand die 21 jaar of ouder is. Houd er rekening mee dat jouw salaris bij Coop kan afwijken, bijvoorbeeld omdat je jonger bent.

Let op dat je minstens een mbo-diploma op niveau 2 nodig hebt voor een vaste baan bij Coop als kassamedewerker. Het is geen probleem als dit tijdens je sollicitatie nog niet het geval is. Via Coop College kun je werken en leren combineren en zo je diploma behalen. Wil je als bijbaan in deze functie aan de slag? Dan is het geen probleem als je nog op school zit of studeert. Wel moet je minstens 16 jaar oud zijn voor deze job. Iets voor jou? Bekijk dan onze vacatures voor kassamedewerker bij Coop eens.

Kassamedewerker bij Coop
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.123,20
Extra’s, toeslagen en bonussen Personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Verdien je salaris bij Coop als vakkenvuller

Je kunt ook bij Coop aan de slag als vakkenvuller. In die functie zorg je ervoor dat de schappen in de supermarkt goed gevuld zijn en er strak uitzien. Het is best fysiek werk, dus je hebt er na je shift meteen een work-out opzitten. Ook help je klanten die bijvoorbeeld een vraag hebben of een bepaald product niet kunnen vinden. Vakkenvuller is een ideale bijbaan, omdat je al vanaf een paar uur per week aan de slag kunt en geen opleiding of werkervaring nodig hebt om dit werk te kunnen doen. Wel moet je minstens 15 jaar oud zijn om bij Coop te solliciteren op deze bijbaan.

Hoe het zit met het salaris van een vakkenvuller bij Coop? Dat hangt af van je leeftijd. Zo is bij Coop het salaris van iemand van 15 jaar lager dan van vakkenvullers die ouder zijn. Afhankelijk van je leeftijd kun je bij Coop met vakkenvullen een loon verwachten dat ongeveer tussen de € 4,- en € 12,- bruto per uur ligt. Zie jij dat wel zitten? Kijk dan eens of er een leuke vacatures voor vakkenvuller bij Coop voor je openstaat.

Vakkenvuller bij Coop
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 13,27
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.123,20
Extra’s, toeslagen en bonussen Personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Coop

Bezorger, kassamedewerker en vakkenvuller zijn drie flexibele banen die goed te combineren zijn met andere bezigheden, zoals een studie. Maar je kunt natuurlijk ook bij Coop solliciteren op andere functies, bijvoorbeeld op een van de distributiecentra of op het servicecentrum. Er zijn mogelijkheden in onder andere HR, ICT, marketing en de administratieve sector.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Coop

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen een baan een stuk aantrekkelijker maken. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je besluit om te solliciteren bij Coop in plaats van bij de concurrent. Welke extra’s kun jij bovenop het Coop salaris verwachten als je bij deze supermarkt aan de slag gaat?

 • Elke medewerker krijgt 10% personeelskorting op boodschappen bij Coop.
 • Je krijgt toffe trainings- en doorgroeimogelijkheden met Coop College.
 • Afhankelijk van je functie krijg je een reiskostenvergoeding als je met de auto of het openbaar vervoer naar je werk komt.
 • Als je via YoungCapital aan de slag gaat, bouwen wij automatisch vakantiegeld en reserveringen voor je op. Het vakantiegeld wordt uitbetaald in juni.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Coop

Bij Coop vinden ze het belangrijk dat werknemers kunnen groeien in hun vak. Dat blijkt wel uit het Opleidingshuis Coop College dat ze hebben ontwikkeld. Door een opleidingsmodule te volgen krijg je de kans om je werk in de praktijk te combineren met theorie. Zo werk je aan skills die van pas komen in je huidige of een toekomstige job. Je krijgt hierbij hulp van professionals uit het vak, ervaren docenten en coaches die niet kunnen wachten om jou te begeleiden.

Je kunt ook bij Coop solliciteren als je graag een bbl-opleiding in de detailhandel wilt volgen. Coop heeft namelijk samen met het Spring Instituut verschillende mbo-opleidingen ontwikkeld die volledig passen bij manier van werken bij Coop. Je leert door de combinatie van theorie en praktijk extra snel. En je doet meteen waardevolle werkervaring op, waar je ook nog eens voor betaald krijgt.

Via YoungCapital werken bij Coop

Lijkt een baan bij deze supermarkt jou wel wat? Je kunt makkelijk solliciteren bij Coop via YoungCapital. Log in met je account en check of je gegevens en cv nog up-to-date zijn, dan ben je al een heel eind. Het is slim om ook een motivatiebrief aan je Coop sollicitatie toe te voegen. Geef hier bijvoorbeeld in aan waarom je graag bij deze supermarkt wilt werken of waarom jij zo geschikt bent voor een bepaalde baan. Sollicitatie verstuurd? Dan hoor je binnen 48 uur van een van onze recruiters of we een match zien. Wordt het niks, bijvoorbeeld omdat de vacature al vervuld is? Check dan ook onze winkel vacatures en logistieke vacatures bij andere bedrijven eens. Wie weet kom je daar wel een leuke job tegen.

Check onze vacatures bij Coop

Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet je zijn om te werken bij Coop?

 • Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken bij Coop? Dat verschilt per functie. Zo moet je als vakkenvuller bij Coop minstens 15 jaar oud zijn. Wil je liever aan de slag als kassamedewerker? Voor die baan moet je minstens 16 jaar oud zijn.

 • Hoe kan ik bij Coop solliciteren?

 • Je kunt via YoungCapital solliciteren bij Coop. Met je YoungCapital-account reageer je snel en eenvoudig op je favoriete Coop vacature. Staat er niks leuks voor je tussen? Reageer dan op een van de poolvacatures bij Coop. Zo weten we dat jij graag wilt werken bij Coop en komen we bij je terug als we een leuke job voor je hebben.

 • Als ik ga werken bij Coop, welk salaris kan ik dan verwachten?

 • Het Coop salaris verschilt per functie en leeftijd. Zo ligt het salaris bij Coop van iemand van 15 jaar lager dan dat van een medewerker van 18.

 • Hoe kan ik mijn Coop salaris berekenen?

 • Je berekent jouw salaris bij Coop eenvoudig aan de hand van jouw uurloon. Op deze pagina of in de vacature check je snel wat je ongeveer gaat verdienen op jouw leeftijd. Zoek op internet naar een handige salariscalculator om snel jouw Coop salaris per maand te berekenen.

 • Hoe verloopt de uitbetaling van het salaris bij Coop?

 • Als je via YoungCapital als uitzendkracht gaat werken bij Coop of een ander bedrijf, loopt de uitbetaling van het salaris via ons.

Bekijk ook eens deze bedrijven