Bij PLUS solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij PLUS

Goed eten. Houd jij daar ook van? Denk er dan eens aan om bij PLUS te solliciteren. PLUS besteedt namelijk veel aandacht aan kwalitatief goed eten, biologische producten en duurzame oplossingen. Klinkt top om voor zo’n supermarkt te werken, maar hoe is PLUS als werkgever? Zijn er veel doorgroeimogelijkheden? Is het salaris bij PLUS goed? Hoe oud moet je zijn om bij PLUS te werken? Wij snappen het wel als je antwoord op deze vragen wilt voordat je bij PLUS gaat solliciteren. Heb jij even geluk: YoungCapital heeft het allemaal voor je uitgezocht. Lees dus rustig verder en ontdek of werken bij PLUS iets voor jou is.

Waarom werken bij PLUS?

Geen tijd (of zin) om deze hele pagina door te lezen? Dit zijn de belangrijkste redenen om bij PLUS te solliciteren:

 • PLUS staat bekend als een van de meest verantwoorde supermarkten van Nederland. Op het gebied van onder andere duurzaamheid, biologisch eten, lokale producten en Fairtrade staat PLUS boven de andere Nederlandse supermarkten. Dit is dus dé werkplek voor jou als je deze waarden belangrijk vindt.
 • De doorgroeimogelijkheden bij PLUS zijn goed. Via de PLUS Academie kun je op kosten van de werkgever certificaten behalen, trajecten volgen tot een hogere functie zoals afdelingsmanager en zelfs een mbo- of hbo-opleiding volgen.
 • Als derde grootste supermarktketen van Nederland, is PLUS groot genoeg om verschil te maken op het gebied van kwalitatief goed eten. Maar ze zijn nog steeds klein genoeg om innovatieve ideeën uit te proberen en risico’s te durven nemen. Het is dus een werkomgeving die openstaat voor verandering, maar nog steeds de zekerheid biedt van een groot, bekend bedrijf. Win-win!
 • PLUS werkt met lokale zelfstandige supermarktondernemers. Dat betekent dus dat elke supermarkt wordt gerund door een andere eigenaar onder de naam PLUS. Ambities om zelf ondernemer te worden? Dan zit je bij PLUS wel goed.

Wie is PLUS?

Grote kans dat je PLUS wel kent, maar even een geheugenopfrisser: PLUS is een van de grotere supermarktketens van Nederland. Sinds de fusie met Coop in 2022 zijn ze de derde grootste keten, na Albert Heijn en Jumbo. In tegenstelling tot die twee ketens, werkt PLUS volledig met franchise supermarkten. Met andere woorden: elke supermarkt van PLUS heeft een aparte eigenaar. Wat zij allemaal gemeen hebben onder de naam PLUS? “Goed eten. Daar houden we van.” Misschien ken je de slogan wel. Dat is dan ook waar PLUS zich vooral op richt: kwalitatief goed eten. De supermarkten van PLUS zetten zich in voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door te investeren in elektrische vrachtwagens. Ook biologisch eten en lokale producten zijn belangrijk bij PLUS. Zo is de melk van het huismerk standaard biologisch en is er een vers-merk van lokale Nederlandse boeren. Kun jij je hier ook in vinden? Dan is bij PLUS solliciteren misschien wel een goed idee voor jou.

PLUS in a nutshell

Het eens zijn met de waarden van een bedrijf is belangrijk, maar de werksfeer moet natuurlijk ook prettig zijn. Dus hoe zit het met die bedrijfscultuur van PLUS? PLUS heeft vier belangrijke kernwaarden: betrokken, vooruit, open en samen. Betrokkenheid heeft niet alleen te maken met de maatschappij en de lokale bewoners die bij de supermarkt winkelen, maar ook onderling. PLUS is namelijk helemaal voor #teamspirit. Vandaar ook de waarde ‘samen’. Door samen te werken en alle individuele talenten te bundelen, sta je sterker. Dat is de mening van PLUS. Vragen stellen, constructieve feedback en respect hebben voor elkaar is super belangrijk. Een foutje maken? Niet erg, want daar is PLUS niet bang voor. Voor risico’s nemen ook niet. Weer opstaan is belangrijker dan proberen nooit te vallen. Good to know als je bij PLUS gaat solliciteren.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij PLUS? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij PLUS

Enthousiast? Dan is het tijd voor stap twee: een functie uitkiezen bij PLUS om op te solliciteren. Want bij zo’n grote supermarkt is er natuurlijk van alles te doen. Wil jij in de supermarkt werken of in het magazijn? Of misschien lijkt het je wel wat om boodschappen te bezorgen? Opties genoeg dus, wat het kiezen niet bepaald makkelijk maakt. Daarom vertellen we je hier de basics over een aantal veelvoorkomende functies bij PLUS. Zo kun jij bekijken welke job je het meest aanspreekt. Het PLUS salaris vergelijken van verschillende functies? Hebben we ook mogelijk gemaakt. Zo vind je hier het salaris van een kassamedewerker bij PLUS, het salaris van een vakkenvuller bij PLUS en het bezorger salaris.

Supersnel boodschappen bezorgen bij PLUS

Misschien is bij PLUS solliciteren als bezorger niet het eerste waar je aan denkt bij een supermarktbaan. Maar steeds meer supermarkten bieden een bezorgservice aan, zo ook PLUS. Hoe zo’n bezorgjob eruitziet bij PLUS? Meestal werk je vanuit een supermarkt. Vanuit de winkel bezorg je online bestellingen in de buurt. Misschien ben je alleen aan het bezorgen, maar het kan zijn dat je ook boodschappen verzamelt en inpakt voordat die worden bezorgd. Wil jij dat wel? Check onze vacatures voor bezorger bij PLUS voor de mogelijkheden.

Hoe oud moet je zijn om te werken bij PLUS als bezorger? Om als bezorger bij PLUS te solliciteren moet je meestal minimaal 19 jaar oud zijn. Dat komt omdat je een rijbewijs én minstens een jaar werkervaring als bezorger moet hebben. De functie-eisen kunnen per vacature verschillen. Daarom is het belangrijk altijd goed de vacatureteksten door te lezen voordat je gaat solliciteren bij PLUS. Voor het salaris geldt dit ook. Staat het startsalaris niet in de vacature? Vraag er dan naar tijdens je sollicitatiegesprek. Wat je minimaal aan salaris bij PLUS mag verwachten als bezorger? Je ziet het in de tabel hieronder. Houd er wel rekening mee dat het PLUS bezorger salaris kan verschillen per vestiging en leeftijd. Je werkervaring kan natuurlijk ook nog een rol spelen.

Bezorger bij PLUS
Minimumleeftijd 19 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B, minstens 1 jaar werkervaring in dezelfde soort functie
Minimumloon per uur (21+) € 10,76
Minimumloon per maand (fulltime) € 1.872
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Vul alle vakken in de PLUS

Zoek jij een bijbaan van een paar uur per week of een vakantiebaan? Misschien is bij PLUS solliciteren als vulploegmedewerker dan wel een interessante optie voor jou. Wat je in de vulploeg gaat doen? De schappen vullen, natuurlijk. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat klanten nooit misgrijpen. En dat is niet het enige. Jij helpt klanten ook op weg als ze de rijstwafels niet kunnen vinden of willen weten wanneer hun favoriete chocoladekoekjes weer geleverd worden. Zo werk je aan je social skills, verdien je goed bij én doe je werkervaring op. Yes, please? Check dan meteen onze vacatures voor vakkenvuller bij PLUS.

Goed om te weten: vanaf welke leeftijd mag je bij de PLUS werken als vakkenvuller? Bij PLUS moet je 15 jaar zijn om aan de slag te gaan in de vulploeg. Werken bij de PLUS als je 14 jaar bent kan dus helaas niet.

Vakkenvuller of vulploegmedewerker bij PLUS
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

PLUS vakkenvuller salaris per leeftijd

Voordat je bij PLUS gaat solliciteren als vakkenvuller, wil je vast eerst meer weten over het PLUS vakkenvuller salaris, bijvoorbeeld als je 15 jaar bent. Het salaris van een vakkenvuller bij PLUS zoek je op in de tabel hieronder. Deze bedragen zijn overgenomen uit de cao Levensmiddelenbedrijf, waar PLUS mee werkt. Zie de uurlonen die hier staan daarom als minimumbedragen. Er is altijd een kans dat je net wat meer gaat verdienen.

Leeftijd Uurloon PLUS Maandloon PLUS
15 jaar € 3,81 € 662
16 jaar € 4,39 € 764
17 jaar € 5,02 € 873
18 jaar € 5,51 € 958
19 jaar € 6,44 € 1.120
20 jaar € 8,61 € 1.499
21+ € 10,76 € 1.872

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Achter de kassa bij PLUS

Een andere optie is om bij PLUS te solliciteren als kassamedewerker. Logische keuze, want dat is misschien wel de eerste job waar je aan denkt bij een supermarkt. Naast dat je natuurlijk producten scant en helpt met afrekenen, is het belangrijk om je werk vlot te doen, maar ook om een vriendelijk praatje te maken met de klant. Het maakt toch je dag als een kassamedewerker je vrolijk een fijne dag toewenst? Daar kun jij ook voor zorgen als je bij PLUS achter de kassa staat. Lijkt het je wel wat? Check onze vacatures voor kassamedewerker bij PLUS en solliciteer. Eerst meer lezen over werken achter de kassa? Lees in onze blog een inside story van een kassamedewerker.

Vanaf welke leeftijd mag je werken bij de PLUS als kassamedewerker? Je moet 16 jaar zijn voordat je achter de kassa mag kruipen. Ben je nog 15? Dan kun je altijd eerst bij PLUS solliciteren als vakkenvuller, en na je verjaardag aangeven dat je graag wilt starten achter de kassa.

Kassamedewerker bij PLUS
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Extra’s, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag

Salaris kassamedewerker bij PLUS per leeftijd

Benieuwd naar het salaris van een kassamedewerker bij PLUS? In de tabel hieronder zie je het salaris van een kassamedewerker bij PLUS vanaf 16 jaar. Ook bij deze bedragen geldt: deze komen uit de cao Levenmiddelenbedrijf. Ga er dus vanuit dat je op z’n minst dit uurloon gaat verdienen als kassamedewerker bij PLUS.

Leeftijd Uurloon PLUS Maandloon PLUS
16 jaar € 5,35 € 932
17 jaar € 6,02 € 1.047
18 jaar € 6,51 € 1.133
19 jaar € 7,22 € 1.257
20 jaar € 9,11 € 1.584
21+ € 11,40 € 1.983

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 24 mei 2022

Overige functies bij PLUS

Bezorger, vakkenvuller en kassamedewerker zijn natuurlijk niet de enige functies waarop je bij PLUS kunt solliciteren. Zo is er ook genoeg te doen in de distributiecentra van PLUS als magazijnmedewerker of orderpicker. Daarvoor heb je meestal geen diploma of werkervaring nodig en je mag al vanaf je 16e aan de slag. Meer weten? Check de vacatures van PLUS die op dit moment openstaan en ontdek de mogelijkheden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij PLUS

Op welke secundaire arbeidsvoorwaarden je kunt rekenen als je bij PLUS gaat solliciteren? Omdat elke supermarkt van PLUS een andere eigenaar heeft, kan dit verschillen per vestiging. Maar in de meeste gevallen heb je recht op onderstaande voorwaarden. Heb je een bijbaan? Dan is de kans groot dat je een all-in uurloon krijgt en alle toeslagen al in je uurloon zijn inbegrepen. Goed idee dus om tijdens het solliciteren bij de PLUS goed na te vragen of jouw loon all-in is of niet.

 • Toeslagen in de avonduren: 50% bovenop je uurloon als je tussen 22:00 en 06:00 werkt. Als je in een distributiecentrum werkt, krijg je ook 25% toeslag tussen 20:00 en 22:00.
 • Als je in een distributiecentrum werkt, krijg je op zaterdag 30% toeslag tussen 06:00 en 18:00 en 50% tussen 18:00 en 06:00.
 • Op feestdagen een toeslag van 100% bovenop het uurloon.
 • Wanneer je werkt op zondag (geen feestdag) een toeslag van 50% bovenop het uurloon.
 • Bovenstaande onregelmatigheidstoeslagen kunnen ook worden gegeven in extra vrije dagen. Of er toeslag of extra vrije dagen worden gegeven, verschilt per vestiging.
 • Toeslag van 8% op het uurloon als je in de vriescel werkt (per gewerkt uur in de cel).
 • Voor bezorgers en chauffeurs die niet in een filiaal kunnen koffiedrinken en/of avondeten, geldt een koffievergoeding van € 1,05 per dagdeel en maaltijdvergoeding van € 5,45 per dag als je meer dan 4,5 uur per dag werkt en later dan 19:00 stopt.
 • Er geldt voor chauffeurs een bonusregeling voor schadevrij rijden en goed rijgedrag van maximaal € 765,- bruto per kalenderjaar.
 • Op basis van een fulltime werkweek van 40 uur heb je recht op 24 vakantiedagen.
 • Vakantietoeslag van 8% die wordt uitbetaald in mei (of in juni als je via YoungCapital werkt), tenzij er sprake is van een all-in uurloon waar de toeslagen al bij gerekend zijn.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij PLUS

Heb je ambities om door te groeien binnen de supermarktwereld? PLUS besteedt veel aandacht aan het opleiden van hun werknemers. Daarvoor bestaat de PLUS Academie. Daar kun je als medewerker allerlei leuke trainingen volgen om beter te worden in je werk, maar er zijn ook diverse trajecten naar een hogere functie toe. En zelfs het volgen van een erkende mbo- of hbo-opleiding op kosten van de werkgever hoort bij de mogelijkheden. Met die doorgroeimogelijkheden zit het dus wel goed als je bij PLUS gaat solliciteren.

Via YoungCapital werken bij PLUS

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Bij PLUS solliciteren kan gewoon via YoungCapital. Wel zo handig. En lekker snel, want een van onze recruiters neemt vaak al binnen 48 uur contact met je op na je sollicitatie. Ook krijg je met een contract via YoungCapital toegang tot YC Skills. Dat is een online opleidingsplatform waar je meer dan 200 gratis cursussen kunt volgen. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling én je carrière. Wil jij dat wel? Bekijk dan ons aanbod met PLUS vacatures en solliciteer op jouw favoriet.

Check onze vacatures bij PLUS

Helaas!

Geen vacatures voor PLUS

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik via YoungCapital bij een PLUS supermarkt solliciteren?

 • Check ons huidige vacatureaanbod bij PLUS en solliciteer vandaag nog.

 • Vanaf hoe oud mag je bij de PLUS werken?

 • Als je wilt werken bij PLUS, moet je leeftijd minimaal 15 jaar zijn. Dan mag je als vakkenvuller aan de slag. Vanaf je 16e mag je werken achter de kassa. Werken bij PLUS supermarkt als je 14 jaar bent is helaas niet mogelijk.

 • Hoe kan ik het PLUS salaris berekenen per maand?

 • Op deze pagina vind je onder andere het PLUS salaris als je 16 jaar bent, het PLUS salaris als je 18 jaar bent en het PLUS salaris van een 15-jarige per uur. Werk je parttime of als bijbaan? Bereken dan makkelijk jouw maandloon via Jobbird.

 • Ik ga binnenkort werken bij PLUS. Welk salaris kan ik verwachten?

 • Dat verschilt per leeftijd en per functie. Op deze pagina vind je het vakkenvuller PLUS salaris als je 15 jaar en ouder bent. Het salaris van een kassamedewerker bij PLUS is vanaf 16 jaar vermeld.

Bekijk ook eens deze bedrijven