Bij DHL solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij DHL

Je zoekt een flexibele baan in de logistiek en denkt erover om bij DHL te solliciteren. Geen slecht idee natuurlijk, want DHL is een grote naam in de sector en als bezorger of magazijnmedewerker kun je op een actieve manier lekker bijverdienen. Maareh… bij wat voor bedrijf kom je dan eigenlijk terecht? Uit welke functies kun je kiezen? En wat verdien je bij DHL? Om het je makkelijk te maken hebben we de belangrijke info over dit bedrijf voor je op een rijtje gezet. Je leest hier bijvoorbeeld alles over het DHL salaris, de werktijden, functie-eisen en meer. Zo kom je erachter of jij en DHL wat jou betreft een match zijn en weet je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid te solliciteren bij DHL.

Waarom werken bij DHL?

Aan banen in de logistiek geen gebrek. Chill voor jou, want zo heb je de luxe om zelf een werkgever te kiezen die bij je past én die jou wat te bieden heeft. Hoe zit dat bij DHL? Waarom zou je gaan werken bij DHL in plaats van bij de concurrent? Een paar grote voordelen:

 • Je kunt flexibel aan de slag. In de logistiek is er 24/7 iets te doen en je kunt zelf aangeven welke shifts jij graag draait. Zo is een DHL (bij)baan goed in te passen in je leven.
 • Bij DHL zijn ze niet zuinig met toeslagen en bonussen. Er zijn diverse manieren waarop je extra kunt cashen, bijvoorbeeld door ’s avonds te werken, langere tijd in dienst te blijven of een vriend aan een baan bij DHL te helpen.
 • Heb je ambities? Bij DHL krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen. Logistiek talent groeit vaak door tot leidinggevende of gaat op een andere afdeling binnen het bedrijf aan de slag.
 • DHL is een grote naam in de sector. De grootste, eigenlijk. Een baan bij dit bedrijf staat dus goed op je cv.

Wie is DHL?

Tja, wie of wat is DHL… Dat hoeven we je vast niet te vertellen, want de kans is groot dat er ook bij jou in de straat regelmatig een geel-rode DHL-bus stopt om jou of de buren blij te maken met een pakketje. DHL is alleen niet zomaar een pakketjesbezorger; het is het grootste logistieke bedrijf ter wereld. Deze dienstverlener is momenteel actief in meer dan 220 landen en regio’s wereldwijd en heeft meer dan 400.000 mensen in dienst.

DHL bestaat uit zes business units, die zich allemaal bezighouden met een ander onderdeel van het logistieke proces: DHL Express (internationale expresdienst), DHL Freight (vrachtvervoer binnen Europa), DHL Global Forwarding (internationaal lucht- en zeevrachttransport), DHL Parcel (pakket- en palletvervoer binnen Nederland) en DHL Supply Chain (wereldleider in supply chain-management en logistiek van derden). Ga je bij DHL solliciteren als koerier of bezorger en word je aangenomen? Dan ga je aan de slag voor DHL Express of DHL Parcel.

DHL in a nutshell

We snappen dat je misschien niet bij DHL wilt solliciteren voordat je wat meer over het bedrijf en de bedrijfscultuur weet. Waar staan en gaan ze bijvoorbeeld voor? Op het moment zet het bedrijf zich in om de logistieke sector te vernieuwen en verbeteren met digitalisering. ‘Delivering Excellence in a Digital World’, zoals ze het zelf mooi zeggen. Een ambitieus doel dat alleen kan worden bereikt met een sterk en hecht team. Daarom doet het bedrijf er alles aan om te zorgen voor een aangename en veilige werkomgeving en bieden ze hardwerkend personeel graag iets extra’s. DHL is niet voor niets uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

Ook is DHL zich ervan bewust dat zij als koploper in de logistieke sector een voorbeeldfunctie hebben. Natuurlijk voor de maatschappij en op het gebied van milieu, maar ook voor medewerkers. Met de drie pijlers GoGreen, GoHelp en GoTeach wil DHL het goede voorbeeld geven aan personeel én de wereld. Belangrijk dat jij je hierin kunt vinden als je gaat solliciteren bij DHL.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij DHL? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij DHL

DHL is dé werkgever als jij pakketjes wilt bezorgen of je graag uitslooft in het magazijn. Helder. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen een baan als bezorger, koerier en chauffeur? In welke functies kun je aan de slag in de distributiecentra? En dan zijn er ook nog een heleboel banen achter de schermen op kantoor. Logisch dat je tijdens je zoektocht naar een nieuwe job vragen hebt over de verschillende functies. Die beantwoorden we hier, zodat jij goed kunt bepalen naar welke baan bij DHL je wilt solliciteren.

Bezorg pakketten en zorg voor een glimlach

Zoek jij een baan waarin je veel vrijheid hebt? Ga dan lekker de weg op als DHL bezorger, koerier of chauffeur. Bij DHL worden dit soort functietitels gebruikt voor medewerkers die pakketten bezorgen bij mensen thuis. Je begint jouw shift bij het distributiecentrum bij jou in de buurt, start de werkdag met een kop koffie met je collega’s en laadt vervolgens je bus vol. Muziek aan en gaan, want er wachten mensen op jou (en vooruit, ook op het pakket dat je komt brengen).

Als je gaat solliciteren bij DHL op een baan als pakketbezorger, is het natuurlijk belangrijk dat je een rijbewijs B op zak hebt. Het liefst al een tijdje, want DHL werkt alleen met bezorgers die al de nodige kilometers hebben gemaakt. Heb je die niet? Je kunt bij DHL ook als fietskoerier aan de slag. Een diploma is voor bezorgfuncties niet nodig. Wel moet je een VOG of VGB kunnen aanvragen.

Hoe het bij DHL zit met de werktijden en beschikbaarheid? Dat hangt af van de regio waarin je aan de slag gaat en vooral van waar op het moment van jouw sollicitatie vraag naar is. Als bezorger of koerier bij DHL zijn er zowel parttime als fulltime mogelijkheden. Meestal heb je zelf de keuze uit verschillende shifts, waarvan de eerste al vroeg in de ochtend begint en de laatste in de loop van de avond eindigt. In de DHL vacatures voor bezorger, de DHL vacatures voor chauffeur en de DHL vacatures voor koerier wordt dit altijd duidelijk aangegeven.

Je bent vast benieuwd wat voor salaris je krijgt als je bij dit bedrijf gaat werken. Wat verdient een DHL bezorger? De hoogte van het DHL bezorger salaris is niet in elke regio van het land gelijk. Je gaat minstens € 14,46 per uur verdienen. Dit kan verder oplopen door toeslagen als je ’s avonds na 20:00 werkt. Ook het aantal uren dat je werkt, is uiteraard van invloed op de hoogte van het DHL loon. Fulltimers verdienen vanzelfsprekend meer dan parttimers. Er zijn dus verschillende factoren van invloed op het salaris van een pakketbezorger bij DHL.

Bezorger, chauffeur of koerier bij DHL
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B én rijervaring, een VOG of VGB
Minimumloon per uur (21+) € 14,46
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.506
Extra’s, toeslagen en bonussen Avondtoeslag, loyaliteitsbonus, tell-a-friend-bonus

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Verdien bij en blijf fit in het magazijn van DHL

Is het niks voor jou om de hele dag onderweg te zijn, maar zoek je wel een actieve baan? Je kunt ook bij DHL solliciteren als magazijnmedewerker of logistiek medewerker. In deze functie houd je je bijvoorbeeld bezig met het verwerken, sorteren, scannen, laden en lossen van zendingen. Of met labelen, sealen, wegen en controleren. Dankzij jouw werk hebben klanten hun pakket binnen no time in huis. Sommige dozen hebben een behoorlijk gewicht, dus je hebt meteen een goede work-out te pakken.

Het werk in de DHL-magazijnen gaat 24/7 door. Je kunt daarom ook ’s avonds en ’s nachts aan het werk. Zo ben je overdag lekker vrij en ontvang je ook nog eens avond- of nachttoeslagen die kunnen oplopen tot wel 50%. Ka-tsjing. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn voor dit werk. En het is belangrijk dat je een VOG of een VGB kunt aanvragen.

Ook goed om te weten voordat je bij DHL gaat solliciteren: sommige locaties zijn (’s nachts) niet of slecht met het openbaar vervoer te bereiken, waardoor je eigen vervoer moet hebben om op je werk te kunnen komen. Tot slot komt een heftruckcertificaat ook van pas voor een baan als DHL magazijnmedewerker. Het is meestal geen vereiste, maar met dit certificaat op zak kun je meer werkzaamheden uitvoeren en is je werk dus afwisselender. Meer weten of direct solliciteren? Check dan onze vacatures voor magazijnmedewerker bij DHL of alle logistieke vacatures bij DHL

Magazijnmedewerker bij DHL
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Een VOG of VGB, eigen vervoer als het magazijn niet met het openbaar vervoer te bereiken is
Extra’s, toeslagen en bonussen Avond- en nachttoeslag, loyaliteitsbonus

DHL salaris van een magazijnmedewerker per leeftijd

En dan de grote vraag: wat verdien je bij DHL in het magazijn? Laten we vooropstellen dat het salaris bij DHL afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan de locatie waar je werkt, je contracttype en je leeftijd. In de tabel hieronder zie je precies wat je minimaal verdient, maar het DHL loon ligt bij de meeste magazijnen hoger. Het is ook goed om te weten dat eventuele avond- en nachttoeslagen nog bovenop je salaris komen. Die kunnen oplopen tot wel 50% van je uurloon.

Leeftijd DHL salaris per uur
18 jaar € 6,64
19 jaar € 7,96
20 jaar € 10,62
21+ jaar € 13,27

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij DHL

Grote kans dat jij lekker in de logistiek aan de slag wilt, bijvoorbeeld als DHL bezorger, maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid bij DHL. Ook op kantoor zetten medewerkers zich dagelijks in om de ambitieuze doelen van dit logistieke bedrijf te behalen. Solliciteren bij DHL is dus ook helemaal geen slecht idee als je een baan zoekt in een compleet andere beroepsgroep. Dit bedrijf zoekt bijvoorbeeld regelmatig klantenservice medewerkers. Ook bij DHL gaat er wel eens iets mis met de bezorging, en dan zoek jij als medewerker van de klantenservice een passende oplossing en zorg je ervoor dat de klant uiteindelijk tóch tevreden is. Andere functies bij DHL zijn bijvoorbeeld HR-medewerker, administratief medewerker, accountmanager en transportplanner. Bekijk onze sales vacatures, administratieve vacatures of klantenservice vacatures eens als je bij DHL wilt solliciteren buiten de logistiek.

Werken bij DHL: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij DHL

Als je bij DHL gaat solliciteren, check je waarschijnlijk welk salaris je gaat verdienen. Maar vergeet ook de (financiële) extra’s niet, want die kunnen een baan een stuk aantrekkelijker maken.

 • Woon je minstens 5 kilometer bij DHL vandaan? Dan worden je reiskosten vergoed. Er geldt een maximum tot 30 kilometer.
 • Werk je ’s avonds of ’s nachts? Dan krijg je een avond- of nachttoeslag. De hoogte varieert tussen de 12,5% en 50%, afhankelijk van de tijden waarop je werkt.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, dat in juni wordt uitbetaald. Daarnaast bouw je vakantiedagen op.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij DHL

Er is niks mis met tijdelijk werk dat je puur doet om wat bij te verdienen. Maar het kan ook dat je gaat solliciteren bij DHL omdat je voor langere tijd een baan zoekt. In dat geval is het goed om te weten hoe het zit met doorgroeimogelijkheden. Die zijn er bij DHL zeker. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien tot leidinggevende of na een tijdje switchen naar een uitdagende functie op kantoor. Daarnaast krijg je via YoungCapital toegang tot YC Skills. Op dit online platform vind je meer dan 200 webinars, e-learnings en mini-cursussen en kun je eindeloos aan je persoonlijke én professionele ontwikkeling werken.

Via YoungCapital werken bij DHL

Wil jij binnenkort met je eigen geel-rode bus op pad om klanten blij te maken met een pakketje? Of heb je je zinnen gezet op een andere job bij dit bedrijf? Je kunt eenvoudig bij DHL solliciteren via YoungCapital. We hebben vacatures openstaan door het hele land, van Amsterdam en Schiphol tot Groningen, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Als je via YoungCapital aan de slag gaat verdien je niet alleen een mooi salaris, maar kun je ook gebruikmaken van de extra’s die ons uitzendbureau biedt, zoals het online platform YC Skills. En wist je dat je al binnen 48 uur iets van een van onze recruiters hoort als je besluit om via YoungCapital te solliciteren bij DHL? Zo weet je al snel of die baan van jou is.

Check onze vacatures bij DHLVeelgestelde vragen

 • Kan ik als zzp koerier bij DHL werken?

 • Nee, dat kan niet bij DHL. Als je via YoungCapital solliciteert, ga je als uitzendkracht aan de slag. Lijkt dat je wat? Check dan onze DHL vacatures..

 • Wat is het salaris van een pakketbezorger bij DHL?

 • Als bezorger of koerier bij DHL verdien je minstens € 14,46 per uur als je via YoungCapital aan de slag gaat. Het DHL bezorger salaris kan door toeslagen hoger uitvallen.

 • Wat zijn bij DHL de werktijden?

 • De werktijden verschillen per functie. Bepaald werk wordt tijdens standaard kantoortijden uitgevoerd, maar als koerier of magazijnmedewerker kun je ook ’s avonds, ’s nachts of ’s morgens vroeg aan de slag.

 • Een DHL bijbaan lijkt me wel wat. Kan ik parttime aan de slag?

 • Ja, veel vacatures bij DHL kunnen parttime worden ingevuld. Je kunt al vanaf een paar uur per week bij dit bedrijf werken en je kiest vaak ook nog eens zelf welke shifts je draait. Je kunt dus prima bij DHL solliciteren als je een bijbaan zoekt, bijvoorbeeld voor naast je studie.

 • Kan ik werken bij DHL met mijn eigen auto?

 • Je kunt bij DHL bezorger met je eigen auto worden, al is rondrijden in een befaamde geel-rode bus van DHL natuurlijk een unieke kans.

 • Wat verdien je bij DHL?

 • Het DHL loon verschilt per functie. Zo begint het salaris van een DHL koerier bij € 14,46 per uur en dat van een DHL magazijnmedewerker bij € 13,27 per uur (voor werknemers van 21 jaar en ouder). In de DHL vacatures lees je precies wat je in een bepaalde functie gaat verdienen.

 • Wat als jullie geen passende DHL vacature hebben?

 • Bekijk dan eens onze logistieke vacatures bij andere bedrijven. Hier kom je uiteenlopende logistieke banen tegen, bijvoorbeeld als veiligheidsadviseur, losser en logistiek coördinator.

Bekijk ook eens deze bedrijven