Best betaalde technische banen

Top 5 best betaalde technische banen

Weet jij alles van elektronica, klussen of monteren? En heb je twee rechterhanden? Dan kun jij je weg binnen de techniek waarschijnlijk wel vinden. Maar wat zijn nu eigenlijk de best betaalde technische banen? YoungCapital heeft het voor je uitgezocht. Er zijn veel mogelijkheden binnen de techniek. Wat dacht je bijvoorbeeld van sanitaire leidingen aanleggen? Aan machines sleutelen? Of tablets of smartphones repareren? Lees snel verder en ontdek de best betaalde technische beroepen. Misschien voel je toch niet helemaal de ambitie om de techniek in te gaan. Is logistiek meer je ding? Neem dan eens een kijkje bij het artikel best betaalde banen in de logistiek.

1. Monteur

De eerste op onze lijst met best betaalde technische banen is monteur. Ga je werken als monteur bij een bedrijf zoals Siemens? Dan ziet geen dag er hetzelfde uit. Als monteur help je klanten met het installeren, repareren of onderhouden van bepaalde apparaten of installaties. Waar je precies mee werkt, is helemaal aan jou. Het beroep monteur is namelijk onwijs breed. Daarom specialiseren monteurs zich meestal in een bepaald vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan auto-, service-, elektro-, of storingsmonteurs. Zie jij het wel zitten om als monteur aan de slag te gaan? Dan is er dus keuze genoeg. Naast technisch inzicht, heb je als monteur meestal minimaal een mbo-diploma nodig, bij voorkeur in een technische richting. Benieuwd welke jobs op mbo-niveau nog meer lekker verdienen? Bekijk dan onze 5 best betaalde banen met een mbo diploma .

Wat levert het op?

Oké leuk, denk je nu misschien, maar waarom valt het beroep monteur onder de goed betaalde banen in de techniek? Natuurlijk ben je benieuwd hoeveel centen je op de bankrekening kunt verwachten na een actieve fulltime werkweek. YoungCapital zocht het voor je uit. Als monteur ligt het startsalaris rond de € 2.200. Dit loopt al snel op als je ervaring opdoet of je specialiseert. Gemiddeld verdienen monteurs zo’n € 2.600 per maand, en er zijn zelfs uitschieters tot wel € 3.700 per maand. Klinkt goed, toch?

Alle feiten op een rijtje

 • Een salaris vanaf zo’n € 2.200 tot € 3.700 per maand, afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een uurloon tussen de € 12,69 en € 21,35 bruto.
 • Monteur is een kansrijk beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Operator

Ook het beroep operator past in onze lijst met best betaalde technische banen. We horen je al denken: wat doet een operator eigenlijk precies? Binnen deze functie heb je ook weer diverse specialisaties, bijvoorbeeld machineoperator, procesoperator en productieoperator. Maar waarin je ook bent gespecialiseerd, als operator ben je altijd verantwoordelijk voor het productieproces of een deel ervan. Zo bedien je als machineoperator machines en voer je kleine reparaties uit. Omdat productieprocessen steeds massaler worden, wordt er steeds meer geautomatiseerd. Hierdoor bestaan de werkzaamheden van operators vaak uit computerwerk.

Verder is een van de belangrijkste taken van een operator het controleren van de kwaliteit van producten en stoffen die gebruikt worden tijdens het productieproces. Heb jij een (technische) mbo-opleiding afgerond? Dan is de functie operator een interessante keuze, want het is een van de best betaalde techniek banen. Heb je (nog) geen diploma op zak, maar wil je wel lekker verdienen? Check dan onze best betaalde banen zonder diploma.

Wat levert het op?

Als operator kun je een startsalaris vanaf € 2.100 verwachten. Heb je een relevante opleiding gevolgd of al ervaring opgedaan? Dan verdien je misschien zelfs al wat meer. Na jezelf bewezen te hebben, maak je ook stappen in je salaris. Zo verdien je als ervaren operator tot wel € 3.065 per maand.

Alle feiten op een rijtje

 • Een startsalaris van € 2.100 tot zo’n € 3.065 bruto per maand.
 • Een uurloon van tussen de € 12,11 en € 17,67 bruto.
 • Operator is een kansrijk beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Technische dienst

Medewerker technische dienst staat ook op de lijst met best betaalde technische banen. Wat deze functie inhoudt? Werknemer in de technische dienst is net zo breed als het klinkt: in dit beroep heb je veel afwisseling en diverse taken. Voorbeelden daarvan zijn: lassen, reparaties en onderhoud uitvoeren, keuringen en inspecties uitvoeren, monteren, machines bewerken en bedienen, rapportages maken en storingen verhelpen. Handige eigenschappen als technische dienst werknemer zijn nauwkeurig en efficiënt werken en oog voor detail hebben.

Is dit iets voor jou? Als medewerker in de technische dienst heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Heb jij aan het hoger onderwijs gestudeerd? Dan ben je vast benieuwd naar onze best betaalde banen met een hbo diploma.

Wat levert het op?

Leuk en aardig, al die taken en verantwoordelijkheden binnen de technische dienst. Maar je wilt natuurlijk ook wat harde cijfers zien. Logisch, want het beroep staat per slot van rekening tussen de best betaalde technische banen. Je kunt als medewerker technische dienst rekenen op een startsalaris van € 2.300 euro tot zo’n € 3.100 euro bruto per maand. Als je eenmaal ervaring hebt opgedaan of gespecialiseerd bent in een bepaalde techniek, zet je waarschijnlijk ook stappen in je salaris.

Alle feiten op een rijtje

 • Een gemiddeld salaris van € 2.300 tot € 3.100 bruto per maand.
 • Een uursalaris van € 12,- tot € 17,88.
 • Medewerker technische dienst is een kansrijk beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Installateur

Word jij altijd door vrienden gebeld als er weer iets gemaakt moet worden in huis? En beschik jij over technisch inzicht en wil je daar graag op professioneel gebied iets mee doen? Overweeg dan eens het beroep installateur, ook een van onze best betaalde technische banen. But first things first: wat doet een installateur? Een installateur is iemand die zich bezighoudt met het aanleggen, installeren, monteren en onderhouden van technische installaties. De term installateur is, net als de meeste technische beroepen, een verzamelnaam, want ook onder dit beroep vallen verschillende specialisaties. Ga bijvoorbeeld aan de slag als installateur bij een bekend witgoed bedrijf of sluit je aan bij een groene organisatie en installeer zonnepanelen op daken.

Wat levert het op?

Wat verdient een installateur nou eigenlijk? Omdat het een breed beroep is, verschilt dat natuurlijk per werkgever. Het startsalaris van een installateur ligt rond de € 2.100 per maand en gemiddeld verdient dit beroep rond de € 2.500. Maar je kunt natuurlijk altijd doorgroeien in salaris als je veel ervaring hebt opgedaan.

Alle feiten op een rijtje

 • Een gemiddeld salaris van € 2.500 bruto per maand.
 • Een gemiddeld uurloon van € 14,40 bruto.
 • Installateur is een kansrijk beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Technisch tekenaar

Last but not least in onze lijst van best betaalde technische banen: technisch tekenaar. Heb je interesse in technisch tekenen? Specialiseer je dan in de meestgebruikte software: AutoCAD. AutoCAD-tekenaar iseen kansrijk beroep, wat betekent dat er veel vraag naar is. Leuk: dit beroep is voor de creatievelingen binnen de techniek. Je kunt als AutoCAD-tekenaar bijvoorbeeld aan de slag binnen de landmeetkunde, architectuur, (werktuig)bouwkunde en nog veel meer vakgebieden. Wat je precies doet binnen deze functie? AutoCAD-tekenen is Computer-Aided Drafting (CAD). Je maakt dus technische tekeningen met behulp van computer software. Het is daarom belangrijk voor deze functie dat je enigszins technisch en creatief onderlegd bent.

In dit beroep werk je vaak in opdracht van anderen. Jouw taken zijn onder andere het overleggen met opdrachtgevers over projecten, bestuderen en maken van tekeningen, verwerken van feedback en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Wat je ervoor nodig hebt? Met een relevant mbo-diploma en voldoende kennis van het programma kun je vaak al aan de bak als AutoCAD-tekenaar. Benieuwd met welke creatieve beroepen je nog meer grof geld verdiend? Check dan het artikel met best betaalde banen in de creatieve sector.

Wat levert het op?

Het startsalaris van een AutoCAD-tekenaar is zo’n € 2.000 per maand en loopt op tot wel € 3.500 per maand. Gemiddeld ligt het salaris van een AutoCAD-tekenaar rond de € 3.000 bruto per maand. Afhankelijk van jouw input, ervaring en kennis binnen het vak kun je natuurlijk altijd groeien en stappen maken.

Alle feiten op een rijtje

 • Een gemiddeld maandsalaris van € 2.000 tot € 3.500 bruto.
 • Een uurloon van € 11,53 tot € 20,19 bruto.
 • Technisch tekenaar is een kansrijk, veelgevraagd beroep.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Veelgestelde vragen

 • Wat is de best betaalde technische job?

 • De best betaalde technische baan via YoungCapital is monteur. Als je via YoungCapital als monteur solliciteert, kun je tot wel € 3.700 bruto per maand verdienen.

 • Wat zijn de best betaalde bijbanen via YoungCapital?

 • Er zijn in veel sectoren (bij)banen waarmee je goed kunt verdienen. Bekijk onze pagina met best betaalde banen voor meer informatie.

 • Is er een opleiding vereist voor goed betaalde technische banen?

 • De meeste technische banen hebben een relevant mbo-diploma als vereiste. Toch een baan in de techniek scoren? Probeer dan eens traineeships of volg (interne) cursussen om ervaring op te doen. Benieuwd welke jobs goed betalen zonder diploma? Je leest het in de best betaalde banen zonder diploma.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen