Bij Rabobank solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Rabobank

Denk je eraan om te solliciteren bij Rabobank? Leuk, maar het is wel zo handig om wat meer informatie te hebben over een van de bekendste banken van Nederland. Want waarom zou je gaan werken bij de Rabobank? Wat zijn de ervaringen? En welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Laten wij al die info nu net voor je hebben. Ben je al zeker van je zaak en klaar om te solliciteren? Dan doe je dat in no time via YoungCapital.

Waarom werken bij Rabobank?

Banken genoeg in Nederland, dus waarom zou je nou kiezen voor bij de Rabobank werken? Nou, hierom bijvoorbeeld:

 • Rabobank staat al jarenlang in de top tien van de beste werkgevers van Nederland en stond zelfs al een aantal keren op nummer één. Wie wil er nou niet werken bij zo’n gewilde baas?
 • Fulltime werken bij Rabobank betekent 36 uur aan de bak, meestal verdeeld over 4 dagen. Geen 40-urige werkweek dus. Fijn, want je hebt vast genoeg andere dingen te doen in je drukke leven.
 • Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland kennen ze de Rabobank vaak goed en roept de bank positieve associaties op. Dat betekent dus dat je cv er mooi uitziet voor als je ooit op het vliegtuig wilt stappen voor een carrière over de grens.
 • Geen of weinig ervaring? No problemo, want Rabobank biedt regelmatig traineeships aan voor verschillende functies. Dat levert je een hoop op, want je krijgt meteen salaris bij Rabobank, werkt toe naar een goede job én je doet kennis op voor de rest van je carrière.

Wie is Rabobank?

Moeten we dit nou echt uitleggen? Eigenlijk kent iedereen de Rabobank wel. Of je nou zelf een pinpas van ze hebt, of de bank kent vanwege de Rabo Foundation. Even in het kort: Rabobank is een coöperatieve bank en dat betekent dat ze samen met hun leden besluiten waar ze hun winst in investeren. Ze staan voor duurzaamheid, innovatie en zetten zich in voor het wereldvoedselprobleem. Solliciteren bij Rabobank betekent dus solliciteren voor een bedrijf dat zich inzet voor de maatschappij.

Rabobank in a nutshell

En hoe zit het met de werksfeer binnen het bedrijf? Pas jij ertussen? Rabobank neemt graag ambitieuze medewerkers aan. Je scoort dus extra punten tijdens het solliciteren bij Rabobank als je grote ideeën hebt en niet bang bent om deze te delen. Verder zet het bedrijf zich in voor diversiteit. Ze vinden het belangrijk om een diverse samenstelling van hun teams te hebben, maar streven bovenal naar een inclusieve bedrijfscultuur.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Rabobank? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Rabobank

Wel zo handig natuurlijk om te weten wat je zoekt als je wilt solliciteren bij Rabobank. Maar bij zo’n groot bedrijf verbaast het je vast niet dat er eindeloos veel opties zijn. Om je een handje te helpen bespreken we de functies waarvoor wij de meeste vacatures aanbieden.

Spoor verdachte transacties op als CDD analist

Een van de populairste jobs waarop je kunt solliciteren bij Rabobank is CDD analist. Je spoort dan verdachte transacties van klanten op om fraude te voorkomen. Klinkt als een ingewikkelde baan, maar niks is minder waar. Je hoeft bij Rabobank namelijk helemaal geen specifiek diploma te hebben voor deze functie. Wel vragen ze om hbo-werk- en -denkniveau, maar daarnaast werken ze je van A tot Z in. Voor veel financiële functies heb je een of meerdere Wft-certificaten nodig, en ook dat is helemaal geregeld bij Rabobank. Die haal je namelijk gewoon op hun kosten.

En hoe zit het met de money? Als CDD analist bij Rabobank is je salaris minimaal € 2.800 bruto per maand. Da’s op fulltime basis. Maar fulltime betekent bij Rabobank maar 36 uur per week werken. Chill! En nog beter: vaak krijg je na een half jaar al loonsverhoging. Met het CDD analist salaris zit het bij Rabobank dus helemaal goed.

Al enthousiast? Neem snel eens een kijkje bij onze vacatures voor CDD analist bij Rabobank. Wie weet staat er meteen al een leuke uitdaging voor je tussen.

CDD analist bij Rabobank
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Nederlands C1
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.800

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Beoordeel nieuwe klanten als KYC analist

De functie KYC analist bij Rabobank vind je ook regelmatig tussen onze vacatures. Als KYC analist ga je net een stapje verder dan de CDD analist. Je houdt namelijk niet alleen transacties van bestaande klanten in de gaten, maar beoordeelt ook nieuwe klanten. Dat betekent dat je vaak net wat meer voorkennis nodig om te solliciteren bij Rabobank op deze baan. Een mooie doorgroeimogelijkheid vanuit de functie CDD analist dus, of een optie voor als je al wat financiële kennis hebt. Maar no worries: ook voor de functie KYC analist biedt de Rabobank soms traineeships voor starters aan.

En wat krijg je als KYC analist bij Rabobank voor salaris? Meestal ligt het startsalaris een tikje hoger dan voor de CDD analist, maar ook voor deze job mag je minstens € 2.800 bruto per maand verwachten. Een mooi bedrag, zeker als je bedenkt dat je geen 40, maar 36 uur per week maakt.

Benieuwd of je op dit moment al aan de slag kunt? Check onze vacatures voor KYC analist bij Rabobank.

KYC analist bij Rabobank
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Nederlands C1
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.800

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Zorg voor de beste klantbeleving als klantenservice medewerker

Rabobank staat bekend om een goede klantbeleving, dus logisch dat ze regelmatig op zoek zijn naar goede klantenservice medewerkers. Wat je in huis moet hebben om te solliciteren bij Rabobank voor deze job? Een mbo-4-diploma. Het vakgebied maakt niet zoveel uit. Tijdens je inwerkperiode leidt Rabobank je namelijk in 11 weken op tot echte vakexpert. Van spaarrekeningen tot verzekeringen, jij weet er straks alles over. Fijn, want tijdens je job help je via chat en telefoon klanten met alles wat ze maar willen weten.

En eh, hoe zit het dan met het salaris? Bij Rabobank verdien je als klantenservice medewerker minimaal € 2.000 per maand. En inderdaad, ook bij deze job is dat op basis van een 36-urige werkweek. Let op dat je voor deze baan soms beschikbaar moet zijn in het weekend of de avonden. Gelukkig is het wel vaak mogelijk om (deels) thuis te werken.

Op zoek naar leuke Rabobank vacatures op mbo-niveau? Dan zit je dus helemaal goed bij deze functie. Bekijk onze vacatures voor klantenservice medewerker bij Rabobank en check de mogelijkheden.

Klantenservice medewerker bij Rabobank
Opleidingsniveau Mbo-4
Overige eisen Aantoonbaar diploma
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.000

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Overige functies bij Rabobank

Liever iets anders? Geen zorgen, je kunt nog op veel meer andere banen solliciteren bij Rabobank. Je vindt op YoungCapital bijvoorbeeld regelmatig vacatures voor administratief medewerker, hypotheekadviseur, financieringsspecialist of financieel adviseur particulieren bij Rabobank. Info over het salaris, takenpakket en meer vind je in de vacatures.

Werken bij Rabobank: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Rabobank

Voordat je gaat solliciteren bij Rabobank wil je vast ook weten waar je naast je salaris nog meer recht op hebt. Naast de standaard vakantiedagen en vakantiegeld kun je hier onder andere op rekenen:

 • Internetvergoeding;
 • halfjaarlijkse niet-ziek cadeaubon;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • reiskostenvergoeding;
 • sportbudget;
 • thuiswerkvergoeding.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Rabobank

Een mooi salaris verdienen is leuk, maar als je nog meer uit je baan kunt halen, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Bij Rabobank lukt dat wel. Zo haal je bijvoorbeeld als onderdeel van een traineeship voor CDD of KYC analist een of zelfs meer Wft-certificaten. Handig voor als je carrière wilt maken in de financiële wereld. En ook als je traineeship er opzit, zijn er volop mogelijkheden om bij te leren. Wist je dat je toegang krijgt tot YC Skills als je kiest voor solliciteren bij Rabobank via YoungCapital? Via ons speciale platform werk je niet alleen aan vakspecifieke skills, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling.

Via YoungCapital werken bij Rabobank

Solliciteren bij Rabobank is helemaal geen gedoe. Je doet dit namelijk gewoon via YoungCapital; lekker makkelijk en snel. Log in en reageer op jouw favoriete Rabobank vacature. Dan is het alleen nog een kwestie van je cv updaten, gegevens checken en een korte motivatie uploaden. Zodra je sollicitatie is verstuurd, neemt een van onze recruiters zo snel mogelijk contact met je op, vaak al binnen 48 uur. Zo begin je voor je het weet al aan jouw carrière bij Rabobank.

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou je bij de Rabobank willen werken?

 • Rabobank staat positief bekend in binnen- en buitenland, dus het geeft een mooie notitie op je cv en goede doorgroeimogelijkheden. Plus, een fulltime werkweek is er 36 uur, dus zeg maar dag tegen 40-urige werkweken.

 • Ik wil solliciteren bij Rabobank. Hoe doe ik dat?

 • Bij YoungCapital natuurlijk. Wij bieden allerlei vacatures bij Rabobank aan. Neem snel een kijkje en vind een baan die bij je past.

 • Wat voor banen bij Rabobank bieden jullie aan?

 • YoungCapital biedt vooral banen als CDD analist en klantenservice medewerker bij Rabobank aan. Maar we hebben ook regelmatig andere vacatures openstaan, bijvoorbeeld voor administratief medewerker of adviseur.

Bekijk ook eens deze bedrijven