Bij Sligro solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Sligro

Ben jij een echte foodie en denk jij eraan om bij Sligro te solliciteren? Of zoek je een toffe (bij)baan en wil je weten of een job bij deze groothandel iets voor jou is? Dan zit je goed op deze pagina, want hier lees je alles over werken bij Sligro. Denk aan info over de verschillende functies, het salaris bij Sligro, de secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden en nog veel meer. Liever meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, want we hebben veel vacatures voor bijvoorbeeld orderpicker en koerier. Check ze hieronder.

Waarom werken bij Sligro?

Snel ontdekken waarom je juist bij Sligro zou solliciteren? Een paar goede redenen op een rij:

 • Lekker cashen. Bovenop je salaris ontvang je bij Sligro namelijk een toeslag als je ’s avonds, in het weekend of in de diepvriesomgeving werkt.
 • Foodies opgelet: werken bij Sligro is echt iets voor jou als je gek bent op lekker eten. Als je aan de slag gaat bij deze horecagroothandel werk je elke dag met de beste foodproducten. En je krijgt een personeelspasje, zodat je zelf ook toegang hebt tot al dit lekkers in de zelfbedieningsvestigingen.
 • Bij Sligro vinden ze het belangrijk dat jij je je goed voelt op je werk. Om je meer bij je collega’s en het bedrijf te betrekken, hebben ze bijvoorbeeld Young Sligro opgericht. Dit netwerk organiseert regelmatig toffe evenementen en activiteiten.
 • Toe aan een volgende stap? Bij Sligro zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel op het hoofdkantoor in Veghel en in de vestigingen als in de logistiek.

Wie is Sligro?

Misschien ken je Sligro wel als ‘de groothandel’. Dan zit je aardig in de buurt: Sligro is dé horecagroothandel voor foodprofessionals. Bij dit bedrijf doen ze elke dag hun best om mensen lekker, goed en eerlijk te laten eten. Sligro heeft in ons land 50 regionale zelfbedieningsgroothandels, 8 bezorggroothandels en 2 franchiseformules. Hier kunnen onder andere horeca, recreatie, cateraarsen en pompstations terecht voor een ruim en scherpgeprijsd assortiment (non-)foodartikelen. Als je besluit om te solliciteren bij Sligro, solliciteer je bij een grote speler. Sligro is namelijk marktleider in Nederland. Grote kans dus dat je zelf weleens een broodje of ijsje hebt gegeten dat bij deze groothandel vandaan komt.

Sligro in a nutshell

Als je eraan denkt om bij Sligro te solliciteren, ben je vast benieuwd hoe het is om bij dit bedrijf te werken. Eén ding is zeker: als je aan de slag gaat bij deze groothandel kom je terecht in een dynamische werkomgeving. Sligro groeit namelijk snel, waardoor er regelmatig dingen veranderen op de werkvloer en het geen moment saai is.

Bij Sligro weten ze heel goed dat ze zonder de inzet en betrokkenheid van hun medewerkers nooit zo succesvol zouden zijn. Daarom investeren ze in het personeel en doen ze er alles aan om werknemers zich op hun plek te laten voelen. Om werknemers meer te betrekken bij de organisatie is bijvoorbeeld Young Sligro opgericht, een netwerk voor Sligro collega’s onder de 36 jaar. Als lid heb je toegang tot verschillende activiteiten en evenementen, waardoor je je collega’s en het bedrijf beter leert kennen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Sligro? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Sligro

Je kunt op heel wat functies solliciteren bij Sligro. Wil je aan de slag op het hoofdkantoor, bij een van de zelfbedieningsvestigingen of in de logistiek? En ga je voor een Sligro bijbaan of een fulltime job? Mogelijkheden zat, maar waar ga jij voor? Om jouw keuze iets makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste info over een paar populaire banen bij Sligro verzameld. Denk aan de werkzaamheden, functie-eisen en het salaris bij Sligro.

Verzamel foodproducten in het magazijn

Als orderpicker bij Sligro werk je in het magazijn. Je gaat met een handscanner op pad door de verschillende paden om producten te verzamelen. Je pakt de juiste producten uit de schappen, scant ze en zet ze neer op de elektrische kar waar je mee werkt. Zo ga je door tot de hele order compleet is. Omdat geen order hetzelfde is, kom je steeds op andere plekken in het magazijn. Soms werk je als Sligro orderpicker in de koeling of het diepvriesgedeelte. In dat geval krijg je speciale kleding, zodat je lekker warm blijft tijdens je dienst.

Het is voor deze job belangrijk dat je graag actief in de weer bent. Een heftruck- of reachtruckcertificaat is geen vereiste, maar het is wel handig als je er een hebt. Met zo’n certificaat kun je meer werkzaamheden doen en is je baan dus afwisselender. Hoeveel en wanneer je werkt? Dat is afhankelijk van Sligro én van jezelf. In de vacatures staat voor hoeveel uur en op welke dagen je kunt werken. In overleg met je leidinggevende beslis je vervolgens zelf wanneer je aan de slag gaat. Het fijne van deze functie? Als orderpicker bij Sligro kun je ook in de weekenden, avonden en nachten werken.

Benieuwd naar de mogelijkheid of wil je meteen solliciteren bij Sligro? Check dan onze Sligro vacatures voor orderpicker.

Orderpicker bij Sligro
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (23+) € 16,34
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.832
Extra's, toeslagen en bonussen Diepvriestoeslag, koeltoeslag, onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024


Ben je jonger dan 23 jaar en wil je weten wat jouw salaris bij Sligro wordt? Scrol verder voor een salaristabel waarin je het salaris per leeftijd vindt.

Bezorg bestellingen bij klanten

Als chauffeur of koerier bij Sligro maak je klanten blij met hun bestelling. Je start je shift met het inruimen van je busje en gaat dan op pad naar de eerste klant. In deze functie ben je het visitekaartje van het bedrijf, dus het is belangrijk dat je klantgericht bent en makkelijk een praatje maakt. Om te kunnen solliciteren bij Sligro als chauffeur heb je uiteraard een rijbewijs (B of C) nodig en vind je het leuk om veel onderweg te zijn. Ook heb je geen probleem met fysiek werk en breng je de (zware) orders met gemak bij de klant.

Wanneer je precies aan de slag gaat? In de vacatures staat wanneer je beschikbaar moet zijn. Bijvoorbeeld op zaterdag of juist doordeweeks. En het salaris bij Sligro? Je verdient een uurloon vanaf € 13,81 bruto als je 23 jaar of ouder bent. Ben je jonger? In de tabel verderop deze pagina vind je het Sligro uurloon en maandloon per leeftijd.

Wil je weten of we een leuke job voor je hebben? Of wil je meteen bij Sligro solliciteren als chauffeur? Bekijk dan al onze Sligro vacatures voor chauffeur.

Chauffeur bij Sligro
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B of C
Minimumloon per uur (23+) € 16,34
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.832
Extra's, toeslagen en bonussen Onregelmatigheidstoeslag, personeelskorting

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024


Sligro salaris per leeftijd

Bij Sligro verdien je als orderpicker of chauffeur een uurloon vanaf € 13,81 bruto als je 21 jaar of ouder bent. Ben je jonger? Check dan jouw salaris bij Sligro in de tabel hieronder. Hier bovenop krijg je nog toeslagen als je ’s avonds, ’s nachts, in het weekend, in de koeling of diepvries werkt.

De bedragen zijn all-in. Dat betekent dat het vakantiegeld en vakantiedagen al in het salaris zijn verwerkt. Zo ontvang je meteen een lekker hoog uurloon.

Leeftijd Uurloon Sligro Maandloon Sligro
16 jaar € 8,68 € 1.505
17 jaar € 10,28 € 1.782
18 jaar € 11,89 € 2.061
19 jaar en ouder € 13.49 € 2.338
20 jaar € 15,06 € 2.610
21 jaar en ouder € 16,34 € 2.832

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Sligro

Is een baan als orderpicker of chauffeur toch niet helemaal wat je zoekt? Je kunt op nog veel meer functies bij Sligro solliciteren. Wat dacht je van een baan als verkoopmedewerker, kassamedewerker of afdelingsmanager bij een van de zelfbedieningsgroothandels? Ook op het hoofdkantoor zijn veel banen beschikbaar, bijvoorbeeld in de IT, klantenservice, marketing, sales en op de afdeling inkoop. Mogelijkheden genoeg dus, als je wilt werken bij Sligro.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Sligro

Natuurlijk krijg je bij Sligro salaris voor je werk. Maar kun je daarnaast ook nog rekenen op leuke extra’s? Met andere woorden: hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Sligro?

 • Als je via YoungCapital bij Sligro aan de slag gaat, bouw je automatisch vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld op. Dat betekent dat je betaald vakantie kunt opnemen en in juni een lekker zakcentje voor de zomer op je rekening gestort krijgt.
 • Reiskostenvergoeding. Bij Sligro hoef je niet zelf te betalen om naar je werk te reizen.
 • Als medewerker van Sligro krijg je een personeelspasje voor de zelfbedieningsvestigingen. Zo kun je tegen een scherpe prijs ook zelf genieten van al dat lekkers dat deze groothandel verkoopt.
 • Werk je als orderpicker? Dan kun je tijdens je pauze voor een klein bedrag lekker lunchen of dineren met je collega’s, afhankelijk van je werktijden. Het drinken op werk is gratis.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Sligro

Bij een groot bedrijf als Sligro zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Er staan regelmatig vacatures open op verschillende afdelingen binnen de organisatie, zowel op het hoofdkantoor, in de groothandels als in de logistiek. Afhankelijk van jouw talenten en ambities is er van alles mogelijk. Je kunt natuurlijk intern solliciteren bij Sligro, maar praat ook eens met je leidinggevende als je stappen wilt maken. Misschien heeft hij of zij bijvoorbeeld wel extra taken of een passende training voor je. Ook via YoungCapital kun je je blijven ontwikkelen. Als uitzendkracht heb je namelijk toegang tot YC Skills, een online leerplatform met meer dan 200 gratis cursussen.

Via YoungCapital werken bij Sligro

Zie jij een baan bij deze groothandel wel zitten? Misschien kun je binnenkort al aan de slag, want solliciteren bij Sligro doe je eenvoudig via YoungCapital. Bij ons vind je Sligro vacatures van Amsterdam tot Sligro vacatures van Drachten. De voordelen van werken via ons uitzendbureau? De flexibiliteit bijvoorbeeld, en je hebt een eigen contactpersoon bij wie je terechtkunt met al je vragen. Ook weet je al snel na je sollicitatie of de baan van jou is. Binnen 48 uur neemt een van onze recruiters namelijk al contact met je op en plannen jullie een gesprek in als er een match is. Met een beetje mazzel start je daarna al snel met werken bij Sligro bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

 • Bieden jullie ook vakantiewerk bij Sligro aan?

 • Ja, er staat soms ook vakantiewerk tussen de Sligro vacatures. Met behulp van het filtermenu vind je snel vacatures die aan jouw wensen voldoen. Wist je dat je ook extra uren kunt werken tijdens de vakanties als je een bijbaan bij Sligro hebt?

 • Welke cao heeft Sligro?

 • Sligro valt onder de cao Foodservice en de Groothandel in Levensmiddelen (FSGIL). Maar let op. Werk je via YoungCapital voor Sligro? Dan val je onder de ABU-cao voor uitzendkrachten.

 • Hoe solliciteer ik op mijn favoriete Sligro vacature?

 • Met jouw YoungCapital-profiel kun je al binnen een paar minuten bij Sligro solliciteren. Log in en check of je gegevens en cv nog up-to-date zijn, voeg een enthousiaste motivatiebrief toe en je sollicitatie is klaar om te versturen.

 • Wat kan ik verwachten van het salaris bij Sligro?

 • Dat hangt af van je functie, ervaring en leeftijd. Als orderpicker of chauffeur bij Sligro verdien je een uurloon van € 16,34 bruto als je 21 jaar of ouder bent. Hier komen nog toeslagen bovenop als je ’s avonds, ’s nachts, in het weekend, de koeling of diepvries werkt.

Bekijk ook eens deze bedrijven