Bij de ANWB solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij de ANWB

Ben je geprikkeld om op een ANWB vacature te solliciteren? Voordat je dat doet, is het slim om dit artikel te lezen. Dan weet je direct wat je kunt verwachten. Want hoe is het nou om te werken bij de ANWB? Wie zijn ze? En welke functies zijn er binnen deze organisatie? YC deed je een plezier en verzamelde alle info voor jou. Lees lekker verder en ontdek van alles over de ANWB. Salaris, functies, werkzaamheden, alles komt aan bod. Mooi verhaal, maar ben je eigenlijk al klaar om te solliciteren? Dat doe je via de button hieronder.

Waarom werken bij de ANWB?

Om te beginnen: waarom zou je gaan werken bij de ANWB? Rijd je niet gewoon de hele dag rond om lekke banden te vervangen? Nee, hoor. Hieronder lees je precies wat de ANWB te bieden heeft.

 • De ANWB is een Nederlands bedrijf, maar de hulpverlening strekt wereldwijd. Ze zijn dag en nacht bereikbaar en altijd klaar om te helpen bij pech of andere situaties. Je weet dus nooit wat je te wachten staat als je bij de ANWB werkt. Lekker afwisselend!
 • Jouw werk bij de ANWB heeft echt impact. Of je nou gestrande reizigers of personen aan de snelweg helpt, aan het einde van de dag heb jij een hoop auto's of vakanties gered.
 • Heb je twee linkerhanden? Geen probleem. Bij de ANWB hoef je niet per se een auto-expert te zijn. Je kunt ook bergschoenen in een ANWB winkel verkopen of je headset opzetten als alarmcentrale medewerker.
 • De ANWB geeft ruimte voor zelfontwikkeling. Zo zijn er talentprogramma's, traineeships, veel soorten trainingen en cursussen en halfjaarlijkse TED Talks door ANWB medewerkers. Wacht, TED Talks? Ja, dat hoorde je goed. Reden genoeg dus om bij de ANWB te solliciteren.

Wie is de ANWB?

Er is nauwelijks een introductie nodig, want iedereen kent de ANWB wel. Toch geven we je een korte uitleg. Maar voordat we dat doen, trappen we af met een leuk feitje: Origineel staat de afkorting ANWB voor Algemeene Nederlandsche Wielrijders Bond. Dit was een bond opgericht in 1883 voor en door fietsers. Door de uitvinding van motorvoertuigen verschoof de focus steeds meer naar auto's. En zo ontstond langzamerhand de ANWB die we vandaag kennen. Tegenwoordig houdt de ANWB zich bezig met verschillende producten en diensten. Zo bieden ze pechhulp, verkeersinformatie, verzekeringen, vakanties en informatie over motorvoertuigen en fietsen. Ook zetten ze zich in voor "nul verkeersdoden, nul emissie en nul files". Door bij de ANWB te solliciteren, zet je dus ook een goede milieubewuste stap. Ideaal, toch?

ANWB in a nutshell

Voordat je bij de ANWB gaat solliciteren, is het handig om te weten of je ook bij het bedrijf past. Medewerkers bij de ANWB streven continu naar betere dienstverlening, maar ook innovatie en milieubewust handelen. De organisatie biedt die kansen ook. Zo worden nieuwe ideeën aangemoedigd en is er altijd ruimte om meer te leren. Verder zijn de communicatieve en sociale skills van een ANWB medewerker tip-top in orde en is goede hulpverlening prioriteit nummer één. Zie jij jezelf terug hierin? Dan zit je goed bij de ANWB.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij de ANWB? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij de ANWB

Wil je werken bij de ANWB, maar is solliciteren nog wat lastig? Bijvoorbeeld omdat je niet kunt kiezen tussen de verschillende functies? No problemo. YC heeft de meest voorkomende functies bij de ANWB hieronder verzameld voor jou.

Bied pechhulp als monteur bij de ANWB Wegenwacht

Of je nou een auto hebt of niet, je hebt vast van de Wegenwacht gehoord. Die gele auto's met sirenes die je wel eens langs de vluchtstrook ziet racen? Ja, die. De Wegenwacht is je redder in nood wanneer je pech hebt of een auto-ongeluk meemaakt. Ben je een expert met auto's? Dan is een carrière als monteur bij de Wegenwacht van de ANWB vast voor jou weggelegd. In deze functie rijd je zelf of met een chauffeur op topsnelheid naar de locatie van een ongeval en los je het probleem in no time op. Je start bijvoorbeeld accu's op, vult motorolie bij en brengt mensen veilig thuis wanneer de auto echt niet meer verder rijdt.

Maar hoe word je zo'n held? Met diepgaande kennis over allerlei soorten auto's zit je al goed. Moet je die kennis nog opdoen? Volg dan eerst een mbo-2-opleiding in de richting techniek of de mbo-opleiding Eerste Autotechnicus. Meld je daarna aan bij de interne opleiding tot automonteur bij de ANWB. Binnen de kortste keren ben je klaargestoomd voor dit beroep. Natuurlijk wil je ook weten met welk salaris jouw moeite wordt beloond. Je salaris bij de ANWB Wegenwacht als monteur ligt minimaal rond de € 2.100 bruto per maand. Wil je lekker meer cashen? Werk wat langer bij de ANWB en je salaris stijgt vanzelf. Of werk avond- of nachtdiensten en ontvang extra toeslag bovenop je salaris #winning.

Weet jij al alles over auto's en ben je klaar om mensen van de snelweg te vissen? Kijk dan eens tussen onze vacatures bij de ANWB Wegenwacht.

Wegenwacht monteur bij de ANWB
Opleidingsniveau Mbo
Overige eisen Kennis over auto's
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.100

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Schakel pechhulp in als telefonisch hulpverlener

Zit je liever achter een beeldscherm? De functie telefonisch hulpverlener bij de ANWB Alarmcentrale wacht op je. Solliciteren is zo gedaan, maar lees eerst wat deze job inhoudt. Want waar denk je dat de meldingen over ongelukken of pech binnenkomen? Alle telefoontjes naar de ANWB Alarmcentrale komen bij jou of andere telefonische hulpverleners terecht. Met behulp van Google Maps lokaliseer je de bellers en stuur je hulpdiensten naar de locatie. Zoals de Wegenwacht, maar ook de politie en ambulance. Heeft iemand vervangend vervoer nodig? Dan bel je met garages om een huurauto te regelen en zorg je dat de auto met pech afgesleept wordt. Meer weten over dit werk? Lees dan eens ons blogartikel over Ambers ervaringen bij de ANWB Alarmcentrale.

Voor deze functie heb je vaak geen diploma nodig, maar er wordt wel gevraagd om mbo-werk en -denkniveau. En wat je verdient? Je salaris als medewerker bij de ANWB Alarmcentrale ligt rond de € 2.100 bruto per maand. Dat is voor een fulltime medewerker. Werk je parttime? Dan ligt je salaris vanzelfsprekend wat lager. Wist je trouwens dat je ook een avond- of nachtdienst of een mix daarvan kunt draaien? Perfect voor de nachtdieren onder ons en je krijgt ook nog eens een onregelmatigheidstoeslag. Wel zo fijn.

Lijkt het je dus leuk om te werken bij de ANWB Alarmcentrale? Scrol dan snel door onze ANWB Alarmcentrale vacatures en solliciteren maar. Misschien haal jij binnenkort al mensen uit de penarie.

Telefonisch hulpverlener bij de ANWB
Opleidingsniveau Mbo
Overige eisen Engelse taal of andere vreemde talen
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.100

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Verkoop reisproducten en meer als verkoopmedewerker

Heb je twee linkerhanden? Misschien is een job als verkoopmedewerker of verkoopadviseur bij een ANWB winkel dan meer iets voor jou. In de ANWB winkel vind je allerlei artikelen. Van bergschoenen en kleding tot navigatie-apparatuur en andere auto-accessoires. Als verkoopmedewerker adviseer je klanten over het assortiment, reken je producten af en informeer je over de verschillende lidmaatschappen van de ANWB. Dat doe je natuurlijk met een glimlach op je gezicht. Dus, hoe word je nou verkoopmedewerker bij de ANWB? Je hebt tenminste mbo-werk- en -denkniveau en goede social skills nodig. Da's alles.

Met welk salaris kom je straks thuis als ANWB verkoopmedewerker? Zo'n € 1.900 bruto per maand. Dat is op basis van een fulltime dienstverband. Parttime werken is ook mogelijk, maar dan verdien je natuurlijk wat minder. Zo’n baan is wel ideaal te combineren met bijvoorbeeld je studie of andere verantwoordelijkheden. Direct bij de ANWB solliciteren als verkoopmedewerker? Scrol dan door onze vacatures bij de ANWB.

Verkoopmedewerker bij de ANWB
Opleidingsniveau Mbo
Overige eisen Verkoopskills
Minimumloon per maand (fulltime) € 1.900

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Overige functies bij de ANWB

Zijn de bovenstaande functies niks voor jou? Lees dan nog maar even verder, want de ANWB heeft meer te bieden. Werk bijvoorbeeld als schadebehandelaar bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Dan handel je schademeldingen van klanten af. Of misschien wil je wel jouw rij-skills doorgeven aan nieuwe bestuurders. Word dan rijinstructeur en leid nieuwe chauffeurs op bij de ANWB, het grootste bedrijf binnen de mobiliteitsbranche. Toch een leuke baan ontdekt en wil je nu solliciteren? Scrol dan door de ANWB vacatures.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij de ANWB

Wil je bij de ANWB solliciteren? Dan wil je vast weten op welke secundaire arbeidsvoorwaarden je recht hebt. Vakantiedagen zijn vanzelfsprekend, maar je krijgt ook het volgende:

 • Eindejaarsuitkering;
 • ANWB-lidmaatschap;
 • korting op ANWB-producten en -diensten;
 • thuiswerkvergoeding;
 • reiskostenvergoeding;
 • trainingen en ontwikkelingstrajecten;
 • budget van € 700,- per jaar voor je persoonlijke ontwikkeling.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij de ANWB

Eerlijk is eerlijk: op een gegeven moment ben je klaar met je huidige functie en wil je meer leren of doorgroeien. Gelukkig moedigt de ANWB dat alleen maar aan. Met hun vele talentprogramma's, traineeships en opleidingstrajecten leer je binnen de kortste keren allerlei nieuwe skills. Wil je bijvoorbeeld een carrièreswitch maken naar een IT-functie? Dat is zo gepiept met een traineeship. Meer leren over de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG)? Ook dat is binnen handbereik. En als dat nog niet genoeg is, krijg je toegang tot YC Skills als je bij de ANWB gaat solliciteren. Dat is ons interne platform voor, you guessed it, persoonlijke ontwikkeling. Zo groei jij vast en zeker door naar de functie waar je van droomt.

Via YoungCapital werken bij de ANWB

Wil je nu echt bij de ANWB solliciteren? Waar wacht je dan nog op? Log snel in en reageer op jouw ideale ANWB vacature. Zorg ervoor dat je cv up-to-date is, check je gegevens en schrijf een killer motivatie. Versturen maar en dan is het wachten op een reactie van een van onze recruiters. Vaak krijg je die al binnen 48 uur. Zo kom jij snel en makkelijk aan een baan bij de ANWB.

Check onze vacatures bij de ANWB

Veelgestelde vragen

 • Wat is de ANWB?

 • De ANWB is het grootste bedrijf binnen de mobiliteitsbranche in Nederland. Zij regelen allerlei soorten zaken voor consumenten: van verzekeringen en pechhulp tot reisproducten en vakanties.

 • Ik wil bij de ANWB solliciteren? Hoe doe ik dat?

 • Simpel: via YoungCapital. Neem snel een kijkje tussen onze ANWB vacatures en solliciteer direct op jouw favoriet.

 • Wat is de Wegenwacht?

 • De Wegenwacht is een onderdeel van de ANWB dat pechhulp biedt. Stopt je auto bijvoorbeeld met rijden of word je slachtoffer van een auto-ongeluk? Dan komt de Wegenwacht je redden.

Bekijk ook eens deze bedrijven