Lijkt werken bij ANWB je wel wat? Om je goed voor te bereiden, is het slim om dit artikel te lezen. Want hoe is het nou om te werken bij ANWB? Wat doen ze en welke functies zijn er binnen deze organisatie? YoungCapital deed je een plezier en verzamelde alle info. Lees lekker verder en ontdek van alles over deze unieke organisatie op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid, vrije tijd en vakantie. Mooi verhaal, maar ben je eigenlijk al klaar om te solliciteren bij ANWB? Check dan meteen onze vacatures.
Op deze pagina

Klaar om te solliciteren?
Waarom werken bij ANWB?
Om te beginnen: waarom zou je gaan werken bij ANWB? Lees hier wat ANWB te bieden heeft.
- ANWB helpt mensen wereldwijd, 24/7. Er is altijd actie, van gestrande reizigers tot pech op de snelweg. Dat maakt het werk lekker afwisselend.
- Elke werkdag help jij mensen op weg. Letterlijk. Vakanties gered, auto’s gestart, problemen opgelost. Impact maken dus, met jouw werk bij ANWB.
- Twee linkerhanden? Je hoeft geen car guru te zijn om bij de ANWB te werken. Ook als je liever hippe bergschoenen in een winkel verkoopt of gaat werken bij de ANWB Alarmcentrale is er plek voor jou.
- Zomerwerk nodig? Elk jaar zoekt de ANWB versterking in de drukste periode van het jaar: tijdens de vakantie.
- ANWB geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Denk aan traineeships, cursussen en talentprogramma’s die jou verder brengen.
ANWB: arbeidsvoorwaarden en cultuur
Wil je bij ANWB werken? Dan wil je vast weten op welke arbeidsvoorwaarden je recht hebt. Vakantiedagen en vakantiegeld zijn vanzelfsprekend, maar afhankelijk van de functie krijg je ook een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering. En het belangrijkste van alles: met het lekkere salaris bij ANWB ga je goed cashen. Wil je nou echt precies weten wat een wegenwacht monteur, winkelmedewerker of rijinstructeur verdient? Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden check je in onze ANWB vacatures.
Voordat je bij ANWB gaat solliciteren, wil je vast weten of je bij het bedrijf past. Medewerkers bij ANWB streven continu naar betere dienstverlening, maar ook innovatie en milieubewust handelen. De organisatie biedt die kansen ook. Zo worden innovatieve ideeën aangemoedigd en is er altijd ruimte om meer te leren. Verder zijn de communicatieve en sociale skills van een ANWB medewerker tip-top in orde en is goede hulpverlening prioriteit nummer één. Zie jij jezelf terug hierin? Dan zit je goed door te werken bij ANWB.
Functies bij ANWB
Wil je werken bij ANWB, maar is solliciteren nog wat lastig? Bijvoorbeeld omdat je niet kunt kiezen tussen de verschillende functies? No problemo. YoungCapital heeft de meest voorkomende functies bij ANWB hieronder verzameld voor jou.
Verkoop reisproducten als verkoopmedewerker bij ANWB
Zorg jij ervoor dat klanten tevreden de deur uitlopen? Misschien is een job als verkoopmedewerker bij een ANWB-winkel dan iets voor jou. In ANWB winkel vind je allerlei artikelen. Van bergschoenen en kleding tot navigatie-apparatuur en andere auto-accessoires. Als verkoopmedewerker adviseer je klanten over het assortiment, reken je producten af en informeer je over de verschillende lidmaatschappen van ANWB. Dat doe je natuurlijk met een glimlach op je gezicht. Dus, hoe word je nou verkoopmedewerker bij ANWB? Je hebt tenminste mbo-werk- en -denkniveau en goede social skills nodig. Solliciteren maar.
Ga werken als telefonisch hulpverlener bij ANWB Alarmcentrale
De functie telefonisch hulpverlener bij ANWB Alarmcentrale is ook een hele leuke. Alle telefoontjes over ongelukken of pech komen op een hoop in een soort callcenter: de ANWB Alarmcentrale. Je stelt bellers gerust en stelt gerichte vragen om het probleem in kaart te brengen. Wat heeft de beller zelf al gedaan om het op te lossen? Is er hulp nodig van een garage? Moet er een sleper worden ingeschakeld? Met een helder beeld van de situatie weet jij wat er moet gebeuren en regel je de juiste hulp voor bellers.
Bied pechhulp als monteur bij ANWB Wegenwacht
Of je nou een auto hebt of niet, je hebt vast van de Wegenwacht gehoord. Die gele auto's met sirenes die je weleens langs de vluchtstrook ziet racen? Ja, die. De Wegenwacht is je redder in nood wanneer je pech hebt of een auto-ongeluk meemaakt. Ben je technisch aangelegd? Dan is een carrière als monteur bij de Wegenwacht van ANWB vast voor jou weggelegd. In deze functie rijd je zelf of met een chauffeur naar de locatie van een ongeval en los je het probleem in no time op. Je start bijvoorbeeld accu's op, vult motorolie bij en brengt mensen veilig thuis wanneer de auto echt niet meer verder rijdt.
Overige functies bij ANWB
Zijn bovenstaande banen niks voor jou? Werken bij ANWB kan in nog meer functies dan je denkt. Werk bijvoorbeeld als schadebehandelaar bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB. Dan handel je schademeldingen van klanten af. Of misschien wil je wel jouw rij-skills doorgeven aan nieuwe bestuurders. Word dan rijinstructeur en leer de kunst van het autorijden aan de nieuwste chauffeurs. Klaar om te solliciteren? Scrol dan door alle ANWB vacatures.
Over ANWB
Er is nauwelijks een introductie nodig, want iedereen kent ANWB wel. Toch geven we je een korte uitleg. Origineel staat de afkorting ANWB voor Algemene Nederlandse Wielrijders Bond. Dit was een bond opgericht in 1883 voor en door fietsers. Door de jaren heen verschoof de focus steeds meer naar auto's. En zo ontstond langzamerhand ANWB die we vandaag kennen.
Tegenwoordig kun je bij ANWB terecht voor van alles. Zo bieden ze pechhulp, verkeersinformatie, verzekeringen, vakanties en zelfs golf. Ook zetten ze zich in voor "nul verkeersdoden, nul emissie en nul files". Door bij ANWB te solliciteren, zet je dus ook een goede milieubewuste stap. Ideaal, toch?
Veelgestelde vragen
-
Wat is ANWB?
-
Wat is de Wegenwacht?
-
Waar staat de afkorting ANWB voor?
-
Ik wil bij ANWB solliciteren? Hoe doe ik dat?
ANWB is het grootste bedrijf binnen de mobiliteitsbranche in Nederland. Als je gaat werken bij ANWB, regel je dus allerlei soorten zaken voor consumenten: van verzekeringen en pechhulp tot reisproducten en vakanties.
De Wegenwacht is een onderdeel van ANWB dat pechhulp biedt. Stopt je auto bijvoorbeeld met rijden of word je slachtoffer van een auto-ongeluk? Dan komt de Wegenwacht je redden.
ANWB staat voor Algemene Nederlandse Wielrijders Bond. Tegenwoordig is de volledige naam Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB.
Simpel: via YoungCapital. Neem snel een kijkje tussen onze ANWB vacatures en solliciteer direct op jouw favoriet.