Bij ABN AMRO solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij ABN AMRO

Wil jij misschien bij ABN AMRO solliciteren? Dan is het wel zo fijn om er eerst achter te komen wat voor bedrijf dit nu eigenlijk is. Oké, duidelijk: het is een bank. Maar hoe is de sfeer binnen ABN? Waarom zou je willen werken bij ABN AMRO? Welke ervaringen hebben werknemers opgedaan? En kun je eigenlijk werken bij ABN AMRO als student? We’ve got you. Of nou ja, de antwoorden op deze vragen. Lees gauw verder en ontdek of jij straks bij ABN AMRO wilt solliciteren.

Waarom werken bij ABN AMRO?

Wist je dat er meer dan 40 Nederlandse banken zijn? Waarom zou je dan specifiek bij ABN AMRO willen werken? Goede vraag. Je vindt hieronder een paar redenen:

 • Je komt in een divers team terecht waar de mentaliteit is om van elkaar te leren. Een lekkere start van je carrière dus en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.
 • Je werkt niet alleen met geld bij deze bank, maar je krijgt het natuurlijk ook. Bovenop je salaris van ABN AMRO krijg je zelfs jaarlijks een flinke som leerbudget om het beste uit je carrière en jezelf te halen.
 • Bij ABN AMRO krijg je de ruimte voor input. Je hebt dus een verantwoordelijke baan, waarbij je actief meehelpt deze bank naar een hoger niveau te tillen.
 • Fulltime aan de slag? Dat betekent bij ABN AMRO dat je maximaal 36 uur per week werkt. Genoeg tijd dus voor andere belangrijke bezigheden zoals je studie of eigen projecten.
 • Heb je nog geen ervaring? No worries! Je kunt traineeships volgen en krijgt meteen vanaf de eerste dag salaris als trainee bij ABN AMRO.

Wie is ABN AMRO?

Bijna iedereen herkent de bank wel aan haar groen-gele logo. Maar waar staat de afkorting ABN AMRO eigenlijk voor? ABN AMRO is een samensmelting van twee grote Nederlandse banken, namelijk de Algemene Bank Nederland (ABN) en de Amsterdam-Rotterdam Bank (AMRO). De fusie vond eind 1900 plaats, maar de bank heeft er niet minder strijdkracht door. Hun motto luidt: ‘Banking for better, for generations to come.´Hiermee wordt bedoeld dat ze toekomstgericht te werk gaan en in duurzame en maatschappijgerichte projecten investeren. Bij ABN AMRO solliciteren betekent dus ook werken aan een betere toekomst.

ABN AMRO in a nutshell

Handig die informatie, maar voordat je bij ABN AMRO gaat solliciteren wil je vast ook wat weten over de werksfeer binnen het bedrijf. Deze bank staat voor innovatie en uitdaging. Houd je ervan om constant door te blijven leren en wil je graag impact maken op de wereld en de mensen om je heen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast is het ook belangrijk dat je maatschappelijk betrokken bent en je snel thuis voelt in diverse teams.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij ABN AMRO? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij ABN AMRO

Wanneer je bij ABN AMRO gaat solliciteren is het wel zo handig om te weten uit welke functies je dan kunt kiezen. Bij ABN AMRO vind je vacatures voor studenten, maar ook op mbo-, hbo- of wo-niveau en op fulltime basis. Ontdek hieronder uit welke functies je allemaal kunt kiezen.

Voorkom witwassen als CDD analist

Houd jij van gerechtigheid en wil je ABN AMRO helpen om fraude tegen te gaan? Dan zou deze populaire job wel eens wat voor jou kunnen zijn. Als CDD analist onderzoek je verdachte praktijken van klanten. Je kijkt bijvoorbeeld naar hun (zakelijke) activiteiten, geldstromen en of een klant al bekend is door bijvoorbeeld in het nieuws te komen. Lijkt dit je wel wat, maar heb je geen diploma? No problem. Je kunt traineeships bij ABN AMRO volgen waarbij je meteen salaris ontvangt en Wft-certificaten behaalt, zodat je daarna direct aan de slag kunt.

Talking about money: wat kun je bij ABN AMRO als CDD analist aan salaris verwachten? Gemiddeld verdien je zo’n € 2.700 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Oftewel: 36 uur per week. Krijg je al zin om te solliciteren? Kijk dan snel tussen de vacatures voor CDD analist bij ABN AMRO en wie weet bestrijd je binnenkort al de criminaliteit.

CDD analist bij ABN AMRO
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Engelse taal, analytisch, communicatief
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.700

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Leer je klanten kennen als KYC analist

Waar je als CDD analist vooral werkt met bestaande klanten, neem je als KYC analist ook nieuwe klanten onder de loep. KYC staat voor Know Your Customers. Jij zoekt dus tot op de bodem uit wie deze nieuwe klanten zijn. Je onderzoektn of iemand met de juiste intenties zaken met jullie wil doen en niet straks de boel gaat oplichten. Je maakt een persoonlijk dossier waarin je onder andere persoonsgegevens zet en hoe iemand aan diens vermogen is gekomen. Heb je met bedrijven te maken? Dan kijk je bijvoorbeeld wat hun activiteiten zijn en of er een risico is op criminele praktijken als witwassen.

Voor niks gaat de zon op, dus hoe zit het met geld? Als KYC analist bij ABN AMRO kun je een salaris van ongeveer € 2.800 bruto per maand verwachten op basis van 36 uur per week. Klinkt niet gek toch? Dus vind jij het leuk om alles tot in de puntjes uit te zoeken? Neem dan zeker eens een kijkje tussen de vacatures voor KYC analist bij ABN AMRO bij ABN AMRO en ga solliciteren.

KYC analist bij ABN AMRO
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Engelse taal, analytisch, communicatief
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.800

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Schiet klanten te hulp als medewerker klantenservice

ABN AMRO handelt zoveel mogelijk in het belang van de klant. Ze zeggen ook wel: communication is key. En als klantenservice medewerker speel je een sleutelrol in een goede klantbeleving. Je denkt mee met oplossingen voor problemen, beantwoord vragen en houd je tussendoor bezig met administratieve taken. Wat je voor deze baan nodig hebt? Je hebt minimaal een mbo-diploma en bent een kei in luisteren en communiceren. Daarnaast ben je ook nog eens goed met financiën, want dat is toch wel het hoofdonderwerp van een bank.

Maar wat is eigenlijk het salaris bij ABN AMRO als klantenservice medewerker? Gemiddeld ontvang je voor deze job zo’n € 2.200 bruto per maand. Krijg je al zin om bij ABN AMRO te solliciteren? Ga dan direct naar de klantenservice medewerker vacatures bij ABN AMRO.

Klantenservice medewerker bij ABN AMRO
Opleidingsniveau Mbo
Overige eisen Communicatieve vaardigheden
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.200

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Overige functies bij ABN AMRO

Heb je na het lezen van bovenstaande functies nog niet de juiste baan voor jou gevonden? No problem. Er zijn nog veel meer banen bij ABN AMRO waarop je kunt solliciteren. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de vacatures voor administratief medewerker. Maar je kunt bij ABN AMRO ook aan de slag als hypotheekadviseur, content manager en binnen nog veel meer functies. Meer informatie over banen als relatiemanager, product owner en ceo bij ABN AMRO, zoals het salaris, doorgroeimogelijkheden en opleidingseisen vind je in de ABN AMRO vacatures..

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij ABN AMRO

Wanneer je bij ABN AMRO gaat solliciteren, ben je vast ook benieuwd welke secundaire arbeidsvoorwaarden je kunt verwachten. Natuurlijk heb je recht op een minimum aantal vakantiedagen en 8% vakantiegeld, maar welke extra’s heeft ABN AMRO nog meer voor je in petto?

 • Hybride werken (deels vanuit huis, deels op kantoor) bij veel functies;
 • jaarlijks € 1.000 tot € 3.000 leerbudget;
 • per jaar een week vrij voor persoonlijke ontwikkeling of maatschappelijke projecten #sharingiscaring;
 • Deen fijne pensioenregeling;
 • gratis sportlessen en ontspanningsoefeningen;
 • reiskosten- en thuiswerkvergoeding.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij ABN AMRO

Wanneer je bij ABN AMRO gaat solliciteren, ontvang je jaarlijks een leerbudget van € 1.000, dat je op kunt sparen tot zo’n € 3.000. Niet zo gek ook als het motto luidt: ‘Banking for better, for generations to come.´ Deze bank wil niet alleen zichzelf naar een hoger niveau tillen voor de klant, ze nemen hun werknemers mee in het doel om het beste uit jezelf te halen. Zo biedt deze bank verschillende traineeships aan, bijvoorbeeld tot CDD of KYC analist. Je haalt dan op kosten van de bank je Wft-certificaten. En weet je wat het mooiste is? Je ontvangt vanaf dag één al salaris als trainee bij ABN AMRO.

Via YoungCapital werken bij ABN AMRO

Waar ABN AMRO al flink investeert in de carrière van haar werknemers, doet YoungCapital er nog een schepje bovenop. Wanneer je via YC op een van de ABN AMRO vacatures reageert, krijg je toegang tot YC Skills. Dit is een portaal vol cursussen, e-learnings en trainingen. Zo haal je echt álles uit je carrière. Krijg je al zin om bij ABN AMRO te solliciteren? Waar wacht je dan nog op? Werk je cv bij en denk na over een goede sollicitatiebrief. En niet te vergeten: zoek tussen de ABN AMRO vacatures naar de baan die het beste bij je past. Keuze genoeg!

Check onze vacatures bij ABN AMRO

Veelgestelde vragen

 • Waarom wil je werken bij de ABN AMRO?

 • ABN AMRO biedt naast een goed salaris allerlei leuke extra’s. Bijvoorbeeld thuiswerk- en reiskostenvergoeding en een mooi leerbudget. Zo verdien je niet alleen geld met werken bij ABN AMRO, je haalt ook nog eens het beste uit je carrière.

 • Ik wil bij ABN AMRO solliciteren. Hoe pak ik dit het beste aan?

 • Allereerst is het handig om je cv bij te werken en een motivatiebrief te schrijven. Natuurlijk moet je ook een leuke baan op het oog hebben. Heb je al bij onze ABN AMRO vacatures gekeken? Wie weet staat er wat leuks voor je tussen.

 • Op welke functies kan ik bij ABN AMRO solliciteren?

 • Op onze website vind je verschillende functies bij ABN AMRO. Denk aan CDD of KYC analist. Heb je liever contact met mensen? Dan is een baan in de klantenservice misschien wat voor je.

Bekijk ook eens deze bedrijven