Bij Achmea solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Achmea

Speel jij met het idee om bij Achmea te solliciteren? Snappen we best, want er staan uitdagende vacatures open bij deze grote verzekeraar. Maar wat weet jij eigenlijk over dit bedrijf? Waarom zou je juist gaan werken bij Achmea? Wat zijn de ervaringen van andere medewerkers? En wat zijn de (doorgroei)mogelijkheden binnen dit bedrijf? Wij zochten alle info over Achmea voor je uit die handig is om te weten voordat je op de solliciteerknop klikt.

Waarom werken bij Achmea?

De werkgevers staan voor je in de rij, dus waarom zou je gaan werken bij Achmea? Wat dacht je hiervan?

 • 40 uur per week aan de bak is zó 2019. Bij Achmea is een 34-urige werkweek de standaard. Dat geeft je meer ruimte om bijvoorbeeld aan je persoonlijke of professionele skills te werken, voor je kids of juist je ouders te zorgen of af en toe gewoon lekker een uurtje op de bank neer te ploffen.
 • Eén van de doelen van Achmea is om het gezondste bedrijf van Nederland te worden. Op de werkplekken vind je bijvoorbeeld bureaufietsen en zit/sta-bureaus. Zo blijf jij in shape terwijl je met een klant belt.
 • Ze willen bij Achmea dat iedereen zich thuis voelt binnen de organisatie. Daarom werken ze aan een inclusieve werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Bijvoorbeeld door diversiteit aan de top te stimuleren en te werken aan de bewustwording over diversiteit en inclusie.
 • Wist je dat Achmea in Nederland actief is met maar liefst tien merken? Dat biedt mogelijkheden, bijvoorbeeld om door te groeien. Grote kans dat ze bij een van de labels een passende job voor je hebben.

Wie is Achmea?

Wie Achmea is? Gekeken naar de behaalde premieomzet is dat de grootste verzekeraar van Nederland. Niet verrassend als je je bedenkt dat bekende namen als Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en InShared allemaal onder Achmea vallen. Of je nou een tandarts-, brommer-, inboedel- of ondernemersverzekering wilt afsluiten, de kans is groot dat je bij een van de tien merken van Achmea terechtkunt.

Bij Achmea zijn ze natuurlijk trots op die cijfers. Maar ze zien zichzelf vooral als een verzekeraar die zich inzet voor een gezonde, veilige en duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door samen met klanten, partners en relaties op zoek te gaan naar oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Bij Achmea solliciteren betekent dus solliciteren bij een organisatie die staat voor duurzaam samenleven.

Achmea in a nutshell

Ook niet onbelangrijk: de werksfeer. Hoe is die bij dit bedrijf? Bij Achmea werken ze elke dag hard aan het creëren van een meer diverse en inclusieve omgeving. Dat is niet alleen eerlijk, maar ook slim. Diversiteit draagt namelijk bij aan creativiteit, innovatie en een betere service naar de klant. Als je bij Achmea gaat solliciteren heb je daarom een streepje voor als je écht jezelf durft te zijn. Dat is fijn voor jezelf én het bedrijf. Win-win.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Achmea? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Achmea

Het verbaast je vast niet dat er heel wat vacatures openstaan bij een van de grootste financiële dienstverleners van het land. Maar weet je eigenlijk al op wat voor soort job jij bij Achmea wilt solliciteren? Misschien word je enthousiast van een van de populaire functies die we hieronder bespreken.

Verleen de beste service als klantenservice medewerker

Veel mensen vinden verzekeringen maar ingewikkeld en hebben daarom vragen op dit gebied. Bijvoorbeeld over de dekking of een claim. Gelukkig heb jij als klantenservice medewerker een antwoord op (bijna) alle klantvragen. Die kennis hoef je trouwens bij je sollicitatie nog niet paraat te hebben. Tijdens een (betaalde) fulltime training van vijf weken leer je alles over de verzekeringen van Achmea en ga je aan de slag met verschillende gesprekstechnieken. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om je Wft-certificaten te behalen als je die nog niet hebt. De overige vereisten voor deze job? Je kunt bij Achmea solliciteren als klantenservice medewerker als je minimaal een mbo-diploma op niveau 4 hebt.

Wat deze baan je oplevert? Bij Achmea ligt je salaris als klantenservice medewerker rond de € 2.400 bruto per maand. Helemaal niet slecht, zeker als je je bedenkt dat dit op basis van een 34-urige werkweek is. Lijkt een klantenservicebaan in de verzekeringsbranche jou wel wat? Bekijk onze vacatures voor klantenservice medewerker bij Achmea voor de mogelijkheden.

Klantenservice medewerker bij Achmea
Opleidingsniveau Mbo-4
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.400

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Handel claims af als schadebehandelaar

Een andere populaire functie waar je bij Achmea op kunt solliciteren is schadebehandelaar. In deze functie help je klanten telefonisch met betrekking tot hun schadeverzekering. Ze hebben bijvoorbeeld auto- of waterschade en bellen jou omdat ze de schade vergoed willen krijgen. Door het klantcontact lijkt je werk wat op dat van een klantenservice medewerker, maar jouw werkzaamheden gaan net een stapje verder. Je handelt namelijk ook dossiers af en hebt daarvoor bijvoorbeeld contact met schadeherstellers. Als je al wat ervaring in de verzekeringsbranche hebt is dat top, maar het is geen must. Voordat je aan de slag gaat volg je namelijk een uitgebreide training én krijg je de mogelijkheid om je Wft’s te behalen.

Ook niet onbelangrijk: de moneys. Als schadebehandelaar bij Achmea start je met een salaris van zo’n € 2.400 bruto per maand. En dat stijgt alleen maar als je meer ervaring in de verzekeringsbranche opdoet. Niet slecht, dachten wij. Wil je meer weten over deze job, of meteen solliciteren? Kijk dan eens of we een toffe vacature voor schadebehandelaar bij Achmea voor je hebben.

Schadebehandelaar bij Achmea
Opleidingsniveau Mbo-4
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.400

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Adviseer klanten over hun schade als schade adviseur

Als schade adviseur verwerk je schadeclaims van klanten van een van de labels van Achmea. Zij bellen jou bijvoorbeeld om water- of autoschade te melden en vragen zich vaak af wat ze vergoed krijgen. Als expert schade weet jij waar klanten recht op hebben en welke stappen zij moeten zetten om de vergoeding uitbetaald te krijgen. Sterke communicatieve vaardigheden komen in deze functie daarom van pas, net als verstand van verzekeringen. Gelukkig verwacht niemand van je dat je van tevoren alles al weet, dus ook zonder ervaring kun je bij Achmea solliciteren als schade adviseur. Tijdens een interne opleiding leer je alles over de systemen en procedures en oefen je met verschillende gespreksvaardigheden.

Het schade adviseur salaris ligt bij Achmea rond de € 2.400 bruto per maand. Een mooi startsalaris, zeker omdat dit op basis van een 34-urige werkweek is. Wil je minder uren werken? No problemo. Ook chill: de afdeling waar je werkt is open van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur. De avonden en weekenden ben je dus lekker vrij. Iets voor jou? Check dan snel onze vacatures voor schade adviseur bij Achmea.

Schade adviseur bij Achmea
Opleidingsniveau Mbo-4
Minimumsalaris per maand (fulltime) € 2.400

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 13 december 2022

Overige functies bij Achmea

Is telefonisch klantcontact niet jouw ding? No worries, je vindt nog veel meer soorten banen bij Achmea. Wat dacht je van een job in de IT, marketing of juridische richting? Daarnaast kun je bij de verschillende labels in diverse specialistische functies aan de slag. Zo vind je bij Syntrus Achmea vastgoed vacatures en staan er bij Avéro Achmea vacatures voor hypotheekmedewerker open.

Werken bij Achmea: ervaringen

Ik werk sinds kort bij Achmea en werd meteen supergoed begeleid bij mijn eerste training. Daarna mocht ik al zelf gesprekken voeren en claims afhandelen, waarbij ik hulp kreeg op de punten waar ík dat nodig had. Die verantwoordelijkheid maakt de baan extra leuk.

Claudia, werkzaam bij Achmea als schadeadviseur

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Achmea

Natuurlijk verdien je elke maand een lekker salaris als je bij Achmea aan de slag gaat. Maar waar heb je nog meer recht op? Op deze extra’s kun je rekenen:

 • Een betaalde training voordat je aan de slag gaat;
 • de mogelijkheid om kosteloos je Wtf’s te behalen;
 • reiskostenvergoeding;
 • flexibele werktijden;
 • halfjaarlijkse niet-ziek cadeaubon;
 • sportbudget;
 • toegang tot YC Skills.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Achmea

Heb jij grootse ambities in de verzekeringsbranche? Dan is een job bij Achmea een mooie eerste stap. Bij dit bedrijf krijg je vanaf dag één mogelijkheden om te groeien. Voordat je aan de slag gaat, volg je namelijk vijf weken lang een (betaalde) interne opleiding. Je leert dan alles over de verzekeringen van Achmea, gaat aan de slag met verschillende gesprekstechnieken en krijgt de mogelijk om kosteloos je Wft-certificaten te behalen. Ook na afronding van de opleiding heb je volop mogelijkheden om aan je skills te werken. Niet alleen in de praktijk, maar bijvoorbeeld ook via YC Skills. Je krijgt toegang tot dit online platform met meer dan 200 cursussen als je besluit om bij Achmea te solliciteren via YoungCapital.

Via YoungCapital werken bij Achmea

Bij Achmea solliciteren doe je gewoon via YoungCapital. Easy peasy. Log in of maak een account aan, upload of update je cv en voeg een korte motivatie toe. Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen, kijkt een van onze recruiters er zo snel mogelijk naar. Vaak hoor je binnen 48 uur al wat van ons, of er nou een match is of niet. Het kan zomaar dat je daarna al snel start met jouw nieuwe job bij Achmea.

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik gaan werken bij Achmea?

 • Een baan bij Achmea staat mooi op je cv, zeker als je carrière wilt maken in de verzekeringsbranche. Maar dat is niet alles. Zo is dit ook een geschikte werkgever voor jou als je inclusiviteit, gezondheid en een goede werk-privébalans belangrijk vindt (hello, 34-urige werkweek).

 • Kan ik via YoungCapital werken bij Avéro Achmea of Syntrus Achmea?

 • Je vindt bij YoungCapital vacatures van verschillende labels van Achmea, dus mogelijk ook van Avéro Achmea of Syntrus Achmea. Het aanbod verandert continu, dus houd onze vacatures bij Achmea goed in de gaten als je bij een van deze labels aan de slag wilt.

 • Wat voor banen bieden jullie aan bij Achmea?

 • Je vindt bij YoungCapital vooral banen bij Achmea waarin je veel klantcontact hebt, zoals klantenservice medewerker en schadebehandelaar. Maar je kunt bijvoorbeeld ook via YoungCapital bij Achmea solliciteren op functies als administratief medewerker of hypotheekmedewerker.

Bekijk ook eens deze bedrijven