Bij ING solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij ING

Heb jij er wel eens aan gedacht om bij ING te solliciteren? Dat is een slimme volgende stap in jouw carrière, want ING is een grote naam in de bankensector. Het is zelfs de grootste bank van Nederland. Maar voordat je actie onderneemt, wil je natuurlijk wel het een en ander weten over deze werkplek. Want waarom zou je eigenlijk gaan werken bij ING? Welke ervaringen zijn er? En uit welke functies kun je kiezen? Op deze pagina krijg je antwoorden op je vragen en ontdek je of jij en ING een match zijn. Dan ben je goed voorbereid om te solliciteren bij ING.

Waarom werken bij ING?

Aan banen bij banken in Nederland geen gebrek. Maar waarom zou je nou juist solliciteren bij ING, in plaats van bij de concurrent? Een paar grote voordelen:

 • Niet om op te scheppen, maar ING is de grootste bank van Nederland. En ook in het buitenland is deze bank niet onbekend. Een baan bij dit bedrijf staat dus goed op je cv.
 • Ook met weinig ervaring zit je goed. Zo zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden waardoor je de financiële wereld steeds wat beter leert kennen. Ook worden er regelmatig vacatures voor stages bij ING aangeboden.
 • Bij ING kun je jezelf zijn. Zo voel je je meer op je plek en presteer je beter. Diversiteit en inclusie zijn dan ook belangrijke onderwerpen. Iedereen is welkom, ongeacht je achtergrond of overtuiging.

Wie is ING?

Als je zelf geen klant bent van ING, dan heeft een van je vrienden je vast wel eens een betaalverzoek gestuurd van deze bank. De kans is daarom klein dat je niét bekend bent met dit bedrijf. Maar naast dat je ING kent van allerlei geldzaken, ken je misschien ook het ING Nederland fonds. Daarmee draagt de bank bij aan een inclusieve economie en samenleving. Ook is duurzaamheid een belangrijk thema. De bank gelooft, net als jij, namelijk in die vooruitgang. Goed om te weten als je gaat solliciteren bij ING.

ING in a nutshell

Voordat je ergens gaat werken, ben je natuurlijk benieuwd naar de bedrijfscultuur. Want het is wel zo fijn om je op je plek te voelen als je gaat solliciteren bij ING. Wist je dat je bij dit bedrijf volledig jezelf kunt zijn? Diversiteit is een belangrijk thema. Werken bij dit bedrijf betekent dus je geaccepteerd voelen, ongeacht je achtergrond of overtuiging. Niet omdat dat ‘hip’ is, maar zodat jij beter presteert op de werkvloer. Er wordt dan ook alles aan gedaan om jouw werk naar een hoger niveau te tillen. Volg bijvoorbeeld programma’s en maak gebruik van een digitaal leerplatform.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij ING? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij ING

Heb jij al een specifieke functie op het oog? Of ben je nog zoekende? In ieder geval: als je eraan denkt om te solliciteren bij ING kom je eindeloos veel functies tegen. Niet gek dus dat je wel behoefte hebt aan een beknopt overzicht. Gelukkig ben je op de juiste pagina beland, want hieronder lees je alle belangrijke info over de functies waarvoor wij de meeste vacatures open hebben staan.

Ga geen vraag uit de weg als klantenservice medewerker

Wat is een bank zonder goede klantenservice? Precies, als jij besluit om te solliciteren bij ING vervul jij een onmisbare taak. Heb jij mbo-4-werk- en -denkniveau? Dan ben je aan het juiste adres. Verder wordt van je verwacht dat je al wat ervaring hebt met klantcontact. Of je die ervaring hebt opgedaan met een bijbaan in de horeca, als winkelmedewerker of met een eerdere functie in de klantenservice, dat maakt niet zoveel uit. Zodra je aantoont dat je klantgericht bent, zit je gebakken.

Maar wat verdien je dan precies in deze functie? Het salaris bij ING als klantenservice medewerker begint vanaf € 2.000 bruto per maand. Dat verdien je als je fulltime aan de slag gaat. Maar wist je dat minder uur per week werken ook een optie is? Zo combineer je deze job makkelijk met je studie of een andere baan.

Heb je een leuke klantenservice vacature bij ING gespot? Binnen de kortste keren sleep jij die baan binnen, want na je sollicitatie krijg je binnen 10 minuten een appje van Scotty. Scotty wie? Dat is onze robot-recruiter. Na een paar vragen wordt een echte recruiter aan je gekoppeld die contact met je opneemt. Zo ben jij in no time aan het werk.

Klantenservice medewerker bij ING
Opleidingsniveau Mbo-4
Overige eisen Ervaring met klantcontact
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.000

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken. Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Voorkom fraude als CDD analist

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen als je wilt solliciteren bij ING: een functie als CDD analist. Klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook? Je controleert of klanten geen illegale dingen uitspoken. Geven zij ineens heel veel geld uit? Dat is verdacht. Dit soort zaken onderzoek je, zodat het risico op fraude zo klein mogelijk is. Sterker nog, onder jouw toeziend oog is fraudeuren eigenlijk onmogelijk.

En het goede nieuws? Je hebt helemaal geen specifiek diploma nodig in deze functie. Wel vraagt ING om hbo-werk- en -denkniveau. Zo kun je tot in de puntjes worden ingewerkt. En misschien heb je ook al iets gelezen over Wft-certificaten. Al in de pocket? Mooi! Zo niet, maak je dan ook geen zorgen. Die haal je makkelijk en snel op de kosten van de werkgever.

Je doet dit werk natuurlijk niet voor niets. Je wordt zelfs goed beloond. Werk je als CDD analist bij ING? Verwacht dan een salaris van minimaal € 2.800 bruto per maand. Met genoeg mogelijkheden om door te groeien en andere aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden is deze baan echt een parel in de financiële wereld.

CDD analist bij ING
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Minimaal één jaar beschikbaar
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.800

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken. Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Klanten beoordelen als KYC analist

Nog zo’n functie die je wel vaker tegenkomt als je wilt solliciteren bij ING. Deze functie lijkt erg op die van CDD analist. Het verschil? Je hebt in deze functie vaker klantcontact. Je beoordeelt namelijk of nieuwe klanten te vertrouwen zijn. Daarvoor leg je het doel van het controleren uit. Zo voorkom je dat klanten denken dat ze als een crimineel behandeld worden. Trek je communicatieve skills dus maar uit de kast.

En wat verdien je als KYC analist bij ING. Het salaris dat je krijgt, zal niet lager zijn dan € 2.800. Hoe lekker is dat? Bereken gelijk hoeveel je netto op je rekening gestort krijgt met onze bruto netto calculatortool. Easy.

Zoek een leuke vacature voor KYC analist bij ING bij ING uit tussen ons aanbod. Dan zie je direct of je binnenkort al aan de slag kunt.

KYC analist bij ING
Opleidingsniveau Hbo
Overige eisen Minimaal één jaar beschikbaar
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.800

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken. Laatst geüpdatet: 12 december 2022

Overige functies bij ING

Is dit niet helemaal waar je naar op zoek bent? Solliciteren kan bij ING op nog veel meer functies. Bij YoungCapital vind je regelmatig vacatures voor financieel coach, klantadviseur, administratief medewerker en medewerker hypotheken. Lees de vacatures goed door en kom meer te weten over het salaris, takenpakket en meer.

Werken bij ING: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij ING

Voordat je gaat solliciteren bij ING wil je natuurlijk weten waar je het voor doet. Goed, de baan lijkt je tof en je verdient een leuk salaris. Maar hoe zit het eigenlijk met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Standaard zijn vakantiedagen en vakantiegeld, maar er is meer:

 • Reiskostenvergoeding;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • sport en health budget;
 • kosteloos je Wft-certificaten behalen.

Lees de vacatureteksten goed door om te zien wat jouw functie je te bieden heeft. Of bekijk de cao van ING om nog meer afspraken te vinden wat betreft loon, toeslagen en andere arbeidsvoorwaarden.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij ING

Je bent jong en je wilt wat. In dit geval een leuke baan met allerlei mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Gelukkig biedt ING je genoeg kansen. Je leert meer over de financiële wereld door je Wft-certificaten te behalen. Extra mooi is dat je die kosteloos behaalt door te solliciteren op een ING vacature. Verder biedt ING diverse opleidingsmogelijkheden, maar ook via YoungCapital ontwikkel je jezelf. Bijvoorbeeld door een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen. Daarin licht je jouw sterke punten uit, maar ook de punten waaraan je nog wilt werken. Zo kijk je alvast naar de toekomst.

Via YoungCapital werken bij ING

Je hebt alle vacatures bekeken en je oog laten vallen op die ene leuke baan. En nu? Solliciteren bij ING natuurlijk. Dat is helemaal niet moeilijk, je verstuurt je sollicitatie lekker snel via YoungCapital. Log in en upload een up-to-date cv. Vergeet niet een korte sollicitatiebrief te schrijven en je gegevens te checken. Op verzenden geklikt? Kijk dan niet raar op als je al binnen 10 minuten een appje van onze robot-recruiter Scotty krijgt. Na wat aanvullende vragen wordt er een recruiter aan je gekoppeld die contact met je opneemt. Zo heb je binnen de kortste keren een baan bij ING aan de haak geslagen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik solliciteren bij ING via YoungCapital?

 • Solliciteren gaat lekker makkelijk. Log in op de website en pak je favoriete vacature erbij. Upload een recent cv en een korte motivatiebrief. Zodra je de documenten hebt verzonden, kun je binnen de kortste keren al een appje verwachten. Vanaf daar pakt een recruiter jouw sollicitatie verder op.

 • Waarom kiezen voor werken bij ING?

 • Naast dat deze bank goed bekend staat in de financiële wereld, draagt de bank bij aan een inclusieve economie en samenleving. Ook is duurzaamheid een belangrijk thema. Sluit dit aan bij jouw interesses? Bekijk onze vacatures bij ING om te zien in welke functie je aan de slag kunt.

 • Welke functies bij ING bieden jullie aan?

 • Populair zijn functies als CDD en KYC analist. Maar ook staan er een heleboel vacatures voor klantenservice medewerker open. Andere functies die je op YoungCapital kunt vinden zijn bijvoorbeeld financieel coach en klantadviseur.

Bekijk ook eens deze bedrijven