YOUNGCAPITAL BLOG

GGD-vacatures

De GGD’en zijn volop aan het testen en vaccineren om het coronavirus te bestrijden. En daar kun jij bij helpen. Per direct. Door te reageren op één van onze GGD-vacatures. Maar welke baan past het beste bij je? Om het je makkelijk te maken, vind je hieronder verschillende soorten GGD-vacatures rondom corona op een rij: van medewerker bron- en contactonderzoek tot callcenter medewerker voor het landelijke coronatest-afsprakennummer.

Callcenter medewerker coronatest-afsprakennummer

Als GGD callcenter medewerker sta jij aan het begin van de indam-keten. Jij krijgt mensen aan de telefoon die getest willen worden op COVID-19. Aan jou om naar de klachten te vragen, de richtlijnen uit te leggen en een afspraak in te plannen bij een van de testlocaties in Nederland. Blijkt uit de test dat iemand op het moment van de test het virus niet had? Dan bel jij om het goede nieuws te vertellen. Beide taken pak je vanuit huis op. Parttime, fulltime of als bijbaan: 24 tot 40 uur per week.

Je werkt als GGD callcenter medewerker volledig thuis. Daarom is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Voordat je begint, volg je een intensieve training.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • Een eigen laptop met minimaal Windows 10 (2015);
 • Inlevingsvermogen;
 • De discipline om het belangrijke script te gebruiken.

Hier vind je onze GGD-vacature voor werken als callcenter medewerker.

Medewerker bron- en contactonderzoek

Uitleggen, luisteren, doorvragen, inleven en standvastig zijn. Dat is in een notendop wat je als medewerker bron- en contactonderzoek doet. Jij belt namelijk mensen die in thuisquarantaine gaan. Je helpt ze aan de nodige info over de RIVM-richtlijnen en geeft hen advies. Vaak komt er best wat emotie kijken bij de gesprekken. Iemand overtuigen van het belang van de quarantaine komt ook weleens voor.

Je start je nieuwe baan op kantoor, zodat je goed kan worden ingewerkt. Zodra je jouw nieuwe functie als medewerker bron- en contactonderzoek onder de knie hebt, werk je vanuit huis. Parttime of fulltime: 28 tot 40 uur per week.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Minimaal mbo4-werk- en -denkniveau;
 • Minstens 1 jaar ervaring met klantcontact;
 • Medische achtergrond? Dan heb je een streepje voor.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande GGD-vacatures voor deze functie.

Teamlead bron- en contactonderzoek

Leidinggevende ervaring? Dan kun je ook als teamlead bron- en contactonderzoek werken bij de GGD. Je stuurt dan een team van medewerkers aan dat de onderzoeken uitvoert. Coachen, motiveren en bijspringen: je doet het allemaal. Met als doel dat er zo snel mogelijk gebeld wordt met mensen die (mogelijk) besmet zijn, zodat ze in thuisquarantaine gaan.

Ook bij deze baan volg je eerst een training en werk je de eerste paar weken op kantoor. Zodra je volledig bent ingewerkt, kun je thuiswerken. Parttime of fulltime: 32 tot 40 uur per week.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • Minstens 1 jaar leidinggevende werkervaring;
 • Je bent bekend met klantcontact.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande GGD-vacatures voor deze functie.

Medisch medewerker bron- en contactonderzoek

Heb je medische werkervaring? Of heb je bijvoorbeeld een medische studie gedaan? Dan is werken als medisch medewerker bron- en contactonderzoek interessant. Je voert de onderzoeken uit én helpt je collega’s met andere achtergronden. Er komen namelijk vaak medische vragen naar voren tijdens de onderzoeken, waar zij geen antwoord op kunnen geven. Maar jij wel. Jij helpt ze door de medische inhoud te controleren, ze te informeren en te coachen.

Je kunt parttime of fulltime werken bij de GGD: 28 tot 40 uur per week. Voorafgaand volg je een training en word je op kantoor ingewerkt. Daarna kun je thuiswerken.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Minimaal een hbo-diploma;
 • Medische werkervaring en/of achtergrond;
 • Een BIG-registratie.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande GGD-vacatures voor deze functie.

Medewerker teststraat

Als medewerker testraat sta je aan de frontlinie van de strijd. Jij helpt met het afnemen van de monsters en zorgt ervoor dat de coronatests in de daarvoor bestemde laboratoria terechtkomen. Je kunt parttime en fulltime werken bij de GGD als medewerker teststraat: 8 tot 40 uur per week.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur in medische richting;
 • Je werkt secuur;
 • Je bent flexibel inzetbaar.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande GGD-vacatures voor deze functie.

Junior projectmanager

Als je goed bent in coördineren en alles weet van Excel, dan is werken bij de GGD als junior projectmanager misschien iets voor jou. Jij neemt dan namelijk de planning van meerdere GGD-projecten voor je rekening. Je plant onder andere de werkzaamheden voor lokale GGD-locaties, voert eventuele mutaties door en stelt rapportages op over de voortgang van jouw projecten. Ook kijk je naar hoe je de processen kunt verbeteren.

Je kunt als junior projectmanager fulltime aan de slag: 40 uur per week.

Wat wij vragen bij deze GGD-vacature:

 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • Je weet al veel van Excel;
 • Al eerder grote projecten gecoördineerd? Dan heb je een streepje voor.

Helaas hebben we momenteel geen openstaande GGD-vacatures voor deze functie.

Wil jij je steentje bijdragen aan de strijd tegen het virus door te werken bij de GGD? Wacht dan niet langer en solliciteer op een van de GGD-vacatures rondom corona. Dan nemen onze recruiters zo snel mogelijk contact met je op.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.