Je staat vast te springen om vacatures te plaatsen en LinkedIn is, zoals je misschien weet, daar de ideale plek voor. Deze jobsite helpt jou een flinke stap verder in het werven van kandidaten voor toffe jobs binnen je bedrijf. Binnen LinkedIn heb je de mogelijkheid om zowel gratis als gepromote vacatures (beter bekend als Jobslots) te plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden, voordelen en het kostenplaatje? Met dit artikel duik je er lekker in.
Personeel nodig?
YoungCapital is dé werving en selectie specialist, dus da's zo geregeld. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur gaan we met je in gesprek.
Job Posts en Jobslots LinkedIn
Job Posts: ze zijn een groot onderdeel van de vacature-cultuur op LinkedIn. Wanneer je vacatures wilt plaatsen op LinkedIn kun je niet om Job Posts heen. Dit zijn namelijk vacatures die je kunt promoten. Handig, want hierdoor verschijnen ze aan de top van de zoekresultaten en vallen ze sneller op. Zo’n Job Post is dus een ideale uitkomst voor kleine tot middelgrote bedrijven, waarbij het binnenstromen van personeel niet zonder slag of stoot gaat.
Even opfrissen, want wat was een Jobslot nu ook al weer? Een Jobslot is een andere benaming voor een vacature plaatsen op LinkedIn. Tussen een Jobslots en Job Posts zitten een aantal verschillen. Zo moet je een Job Posts bij elke vacature opnieuw aanschaffen, terwijl dit bij een Jobslot niet hoeft.
Hoe je vacatures plaatst op LinkedIn
Door vacatures te plaatsen op LinkedIn kijk je eens verder dan de connecties van je connecties. Om dit te kunnen doen is het aanmaken van een bedrijfspagina een must. Wat je vervolgens doet? Simpel, je koppelt je vacatures aan je LinkedIn-pagina, waardoor ze in een lijst met andere relevante vacatures verschijnen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet. Zo vinden werkzoekenden, van wie het profiel en de regio matchen met de vacature, jouw oproep in een fluitje van een cent.
Stap 1: Open de jobsite
Geen zorgen, we laten je niet aan je lot over. Bare with us, dan leggen we je uit hoe je zonder slag of stoot vacatures kunt plaatsen op LinkedIn. Allereerst open je jobsite, waar je vervolgens rechtsbovenin op het kopje ‘werk’ drukt. Gevonden? Dan klik je op ‘vacature plaatsen’ en selecteer je je bedrijf. Zoals we al zeiden worden vacatures gelinkt aan functietitels en locatie, vergeet deze daarom niet in te vullen en ga vervolgens verder.
Stap 2: Schrijf de functiebeschrijving
Een vacature zonder functiebeschrijving is een regelrechte misser. Werk de omschrijving daarom van top tot teen uit, zoals in dit voorbeeld, en controleer vervolgens of LinkedIn de juiste vaardigheden aan jouw vacature koppelt. Zo niet, dan pas je deze makkelijk aan.
Stap 3: Koppel je werken-bij website
Je bent al lekker op weg met jouw vacatures plaatsen op LinkedIn, maar als je nu denkt dat je het eindstation al bereikt hebt, moeten we je teleurstellen. LinkedIn maakt het mogelijk om kandidaten via jouw bedrijfswebsite te laten solliciteren en als big boss zie je deze stap natuurlijk niet graag over het hoofd. Link daarom gemakkelijk naar je werken-bij pagina of kies voor een doorverwijzing naar het ATS van je bedrijf. Vergeet niet om je profiel te weergeven in de vacatureplaatsing. Dit verhoogt je geloofwaardigheid.
Stap 4: Check de kosten
Let’s talk money, want het is tijd voor het instellen van je dagelijkse budget. Niet getreurd, want bij het vacatures plaatsen op LinkedIn rolt het geld alleen wanneer kandidaten je vacature bekijken. Ben je niet tevreden, dan pas je je budget gemakkelijk aan of zet je het stop. Om je meer inzicht te geven maakt LinkedIn een schattig van het aantal verwachte sollicitanten. Aan de hand van het bedrag wordt de urgentie van de vacature bepaald. Is de nood hoog, dan raden we je aan het budget te vergroten.
Wanneer je als werkgever nog niet bekend bent met de werkgeverspagina’s, is een gratis vacature plaatsen op LinkedIn een goede manier om te oefenen. Of je op de lange termijn liever gratis of gepromote vacatures plaatst is helemaal aan jou. Gebruik de tabel en maak een afweging tussen gratis vacatures en de kosten van LinkedIn Premium.
Stap 5: Benader kandidaten
Congrats, vacatures plaatsen op LinkedIn gaat je zonder moeite af en de kandidaten druppelen binnen. Je hebt inzicht in alle statistieken en krijgt zelfs nog een aantal kandidaat-aanbevelingen die aansluiten bij jouw vacature. Neem het heft in eigen handen en benader deze werkzoekenden zelf of ga lekker achterover zitten en laat LinkedIn het zware werk doen. Zo heb je tijd over om aan de slag te gaan met het werven van kandidaten door middel van andere wervingsstrategieën, zoals talent acquisition of headhunting.
En eh… ben je nu bang om de touwtjes uit handen te geven? Wees dan gerust, want in 2024 introduceert LinkedIn AI-gegenereerde tools, waaronder een AI recruiter en AI-assisted coaching op het platform LinkedIn Learning. Zo laat je zonder zorgen de robots het picky werk doen, zoals het zoeken van geschikte kandidaten.
3 voordelen van vacatures plaatsen op LinkedIn
Op LinkedIn een vacature plaatsen is dus geen gek idee, maar wacht nog even met van start gaan. Deze drie tips komen namelijk van pas wanneer je aan de slag gaat met het droppen van vacatures.
- Gebruik kandidaatgegevens. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe job laten gebruikers gegevens achter. LinkedIn maakt vervolgens aan de hand van de vaardigheden, ervaringen en doelstellingen van deze gebruikers een selectie aan kandidaten voor jouw bedrijf.
- Beoordeel je kandidaten. Allemaal leuk en aardig, al die aanmeldingen voor de job, maar hoe kies je de juiste kandidaten uit? Met de filter- en beheertools is het zo gedaan. Beoordeel sollicitanten en plak een prioriteit-sticker op de uitblinkers.
- Profiteer van een professionele community. Vacatures plaatsen op LinkedIn gaat hand in hand met het opbouwen van een actieve en professionele community. Breid je netwerk uit met kandidaten of mensen met een interesse voor je bedrijf. Zo tilt LinkedIn zowel werkgevers als werkzoekenden naar de volgende stap in hun carrière.
Vacatures op andere sociale media plaatsen
Denk eens verder dan LinkedIn. Zo brengt een vacature plaatsen op andere socialmediakanalen een lekkere boost van je promotieskills met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een vacature advertentie op Instagram of Facebook. Gebruik Reels, stories of promoties en trek nieuwe doelgroepen naar je bedrijf. Zo zet je een Instagram vacature in voor gezellige jongeren en is een vacature plaatsen op Facebook een uitkomst voor ouderen. Kortom, je vindt altijd wel iemand die ervaring zoekt of al ervaring heeft met het functieprofiel van de job. Zo niet, dan wijs je de sollicitanten af en zoek je gewoon nog even door. Thank you, next zullen we maar zeggen.
Lopen de rillingen je over de rug wanneer je alleen al denkt aan alle andere taken naast vacatures plaatsen op LinkedIn, zoals personeel werven? Geen zorgen, we’ve got your back. Gebruik onze tips voor het schrijven van een vacaturetekst of ontdek originele vragen voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Benieuwd wat we nog meer voor je kunnen doen? Check dan onze Recruitment Guide of neem contact met ons op.
Veelgestelde vragen
-
Kun je een gratis vacature plaatsen op LinkedIn?
-
Hoe werkt vacatures plaatsen op LinkedIn vacatures?
Jazeker, maar let op: met de gratis vacatures staat er slechts één vacature per keer online. Meer weten over de afwegingen tussen gratis en betaalde vacatures op LinkedIn? Check dan de kostentabel in dit artikel.
Maak een werkgeverspagina aan en volg de stappen uit ons artikel. Zo leer je direct meer over de voordelen van zo’n pagina, LinkedIn platformen en de bijkomende kosten.